Фисник Халими: Вучић и Тачи воде преговоре о размени територија

Александар Вучић и Хашим Тачи све време преговарају о споразуму између Београда и Приштине који би подразумевао и размену територија, наводи аналитичар из Приштине Фисник Халими

Хашим Тачи и Александар Вучић (Фото: Зери)

Нико званично из Вашингтона није рекао да ће Џон Болтон доћи у Србију или на Косово, каже приштински аналитичар Фисник Халими.

Коментаришућу изјаву председника Србије да и када би саветник америчког председника дошао у Приштину, не би имао са ким да разговара јер су у току избори, Халими је оценио да је реч о чистој политичкој изјави за унутрашњу употребу.

Према његовим речима, Александар Вучић и Хашим Тачи све време преговарају о споразуму између Београда и Приштине, који ће подразумевати, како каже, размену територија.

„На томе се увелико ради у Србији, Приштини, Вашингтону, али и у Бриселу и верујем да је договор у финалној фази. Што треба да се зна јесте да Америка улази у своју фазу избора. Значи, све ово треба да се заврши најкасније до фебруара следеће године, а у оптималним опцијама негде у јесен ове године”, сматра Халими.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 8. 8. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. (Према његовим речима, Александар Вучић и Хашим Тачи све време преговарају о споразуму између Београда и Приштине, који ће подразумевати, како каже, размену територија.
    „На томе се увелико ради у Србији, Приштини, Вашингтону, али и у Бриселу и верујем да је договор у финалној фази.)

    Овај врли аналитичар из Приштине, Фисник Халими заборавља на неке допуне о центрима утицаја на преговоре, а то је Москва. Руска Федерација се такође укључује у преговоре о статусу Косова и Метохије. Њен став је познат и непромењен – поштовање Устава Србије и Резолуције СБ УН 1244. Пошто су поменути центри занемарили оба правна Акта, изгледа да ће се преговори вратити од самог почетка. Србија, односно њен државни врх ће морати да се изјасни. Или је за поштовање свог Устава и Резолуције бр 1244 или је за издају земље подржавањем западних држава о Статусу наше, силом отете покрајине.

Оставите коментар