Мишо Вујовић: НАТО и Русија – у Црној Гори „државни“, a у Словенији „нуклеарни“ удар

Словенија је најбезбеднија држава у Европи али није немогуће да се попут тзв. државног удара у Црној Гори, у организацији НАТО-а, набаса на неку експлозивну направу како би Путина оптужили за тероризам

Извор: Таблоид “Ало”

„Вест да је нуклеарна електрана Кршко пре двадесет осам година минирана по наређењу тадашњег председника Србије Слободана Милошевића, те да се данас планови минирања налазе код председника Руске Федерације Владимира Путина, још једна је у низу дезинформација у специјалном рату које западне службе воде против Русије и Србије”, тврди Г. К., бивши војни оперативац, који пензионерске дане проводи у Словенији.

Конспиративно или кодно име овог обавештајца веома је познато службама безбедности у региону, а његовом делатношћу својевремено се бавио и Хашки трибунал, где га је заштићени сведок, извесни Самарџић, оптужио да је агент Слободана Милошевића.

У Словенији, по повратку из рата у завичају, деведесетих је у више наврата притваран и испитиван, али доказа за учешће у појединим диверзантским акцијама за које је сумњичен није било. Два пута је, као потенцијална опасност по безбедност папе Војтиле, боравио у кућном притвору а једном му је ускраћена слобода кретања због процене да може угрозити живот Била Клинтона приликом боравка у Словенији. Овај енергични и неустрашиви патриота годинама је представљао ноћну мору појединим официрима ЈНА који су по сваку цену желели да се додворе новој држави показујући им лојалност покушајима дисквалификације незгодних сведока или чувара њихове савести.

„Оптуживали су ме да имам налог за њихову ликвидацију у страху да могу компромитовати њихов и тако крхки кредибилитет који се темељио на женидби са Словенкама. Једна од оптужби својевремено се односила на минирање далековода у близини Кршког. Оперативци који су ме саслушавали показали су високу професионалност и коректност.“

Ову лаж са минирањем Кршког осмислиле су управо оне службе које данас, наводно јуре за тим плановима – дакле ЦИА, МИ6 и БНД, у сарадњи са НАТО алијансом – са циљем застрашивања становништва од Русије и даљих притисака на Србију, тврди овај искусни обавештајац, наглашавајући да се Србија и Русија никада нису бавиле тероризмом, те да ова информација чак излази из оквира пропагандног рата.

„У овој шупљој сензационалистичкој бомби препуној рупа и нелогичности, највећа лаж је да се Милошевић у страху ратосиљао тих планова те да је одлуку о минирању НЕ Кршко донео исхитрено.

Оно у чему се слажу његови пријатељи и непријатељи управо је чињеница да је био веома тактичан и темељан човек без склоности ка брзоплетим и непромишљеним потезима. Кључни детаљ јесте да би Милошевић – у тренутку када команда ЈНА није била под његовом контролом – једну такву комплексну наредбу веома тешко спровео у дело. Још теже би тајна о таквом подухвату до данас остала непроваљена. На крају, зашто би планове слао у Русију када са Јељцином није био у добрим односима а Путина никада није упознао. Путин је ступио на политичку свену када је Милошевић одлазио.

Друго, Милошевић је био изричит у ставу да се у Словенији не изводе никаква борбена дејства. Лично се залагао за повлачење регрута из касарни. Ја сам 1991. године испратио кући све регруте из касарне у Марибору који нису положили заклетву”, категоричан је Г. К.

Он је убеђен да је данас Словенија најбезбеднија држава у Европи и не искључује могућност да се попут тзв. државног удара у Црној Гори, у организацији НАТО-а, набаса на неку експлозивну направу како би Путина оптужили за тероризам.

„Спреман сам да сваку мину лично поједем, али ме неће изненадити да НАТО у мисији спасавања милиона људи пронађе неку скаламерију коју је сам НАТО поставио. То је управо игра добрих и лоших момака на којој се прави највећи бизнис последњих деценија“, уверен је Г.К. наглашавајући да се сатанизација Србије поводом Косова и Русије – која већ озбиљно укрућује глобализам – увелико захуктава.

Аутор је директор и главни уредник „Националне ревије“



Categories: Разномислије

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Из чланка би се могло закључити да су неки у Словенији ипак “озрачени”. Кад им је могла пасти на памет таква смешна идеја о минирању НЕ “Кршко”. Па тиме би се загадила река Сава и донела радиоактивност и до Београда. Оно што више чуди је, како бивши обавештајац ЈНА Г.К. може да живи поред таквих људи у Словенији?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading