Драгослав Пакић: Северна Нато Република Македонија

Одлуком Собрања Македоније о поништавању резултата референдума најзадовољнији су највећи борци за поштовање демократски изражене воље слободних грађана путем референдума

Гласање у Собрању: Кад укупно има мање посланика од броја присутних (Извор: РТС)

Некада је Лесковац био српски Манчестер Сити. Дакле, Premier League. Онда је у уједињеној Југославији постао Манчестер Јунајтед што значи да је са штофова прешао на мућкалице. На крају је, у савременој Србији, изабрао црвене паприке куртовке од којих се прави чувени словеначки брендирани производ – ајвар. Ајвар посебно обожавају Англосаксонци јер кад се изговори на енглеском личи на – ја рат (I War) што за њих представља посебну посластицу која се, као и њихов изум, маргарин, у све меша.

Тако је Лесковац, за разлику од Македоније, постао град јужне пруге и заслужни носилац одличја: што јужније, то тужније.

У исто време, некадашња јужна и неразвијена република Македонија, у Собрању поништава резултате референдума и одлучује да постане северна. Именом и презименом – Северна Република Македонија. Тако је створила услове за улазак у Европу и нарочито у Нато савез због чега ће јој ново име бити Северна Нато Република Македонија.

Уколико би Македонија заиста ушла и у Европску унију, за инат Енглезима који су одатле изашли, променили би име у – Северна Ирска.

Нико из ове регије, осим Македоније, није успео да од сиромашног и неразвијеног југа, преко ноћи која још увек траје, постане просперитетни и напредни север.

Остало им је још да усвоје неколико, у Европи важећих закона, као што су слобода штампе, борба против организованог криминала, људска права и родна равноправност – као и право на једнополне бракове од чега се изричито изузима неприродна брачна веза између Шиптара и Македонца јер се ту не би знало ко би кога.

Александра Македонског, иако није био Грк, Северни Македонци морају вратити Грцима, који су остали на југу, ако мисле да их Грчка храни. Без Грка нема да се крка.

Одлуком Собрања Македоније о поништавању резултата референдума најзадовољнији су највећи борци за поштовање демократски изражене воље слободних грађана путем референдума.

Актуелни амерички председник – који се ових дана јавно похвалио како је управо он, а не његов претходник, Украјинцима испоручио оружје, чувене тенко-убице – задовољно трља руке док у овалном салону Беле куће седи испод портрета Монике Левински и размишља као и његова изборна супарница, госпођа Клинтон. Обоје се труде да убеде све протуве овог света да је Моника, у време чувене афере из истог салона, имала осамнаест година, била пунолетна и располагала апсолутним правом које јој америчка демократија гарантује да сама изабере са чиме ће да пере сопствене зубе.

У тим догађајима, као и у бомбардовању Србије и другим пословима међународне политике, муж госпође супарнице, бар по њеним речима, није имао никакву улогу.

Уколико би, даље у доколици размишља актуелни председник, новоформирана шиптарска војска, наоружана до зуба (које, узгред буди речено, не би имала право, као г-ђица Левински, да пере средствима по сопственом избору, него како ми одлучимо), дакле наоружана нашим софистицираним убојним одбрамбеним средствима, у садејству са будућом чланицом Македонијом, коју ћемо такође наоружати, наоружаном Хрватском и нарочито Црном Гором уз Бошњаке као непристрасне посматраче, кренула у одбрану америчких интереса од српских агресора, у Србији, не да не би остао ни један мост, школа, болница, фабрика или јавни ВеЦе, него би све било сравњено са црном земљом.

Тек би то била колатерална штета коју Срби и заслужују. На уранијуму се не би штедело па не би, као до сада, био осиромашени. Осиромашени ће, ако их преостане, бити само Срби.

За време док председник замара сопствене мождане вијуге које подсећају на криву Дрину, на сајму технике у лесковачком селу Печењевци, одакле је ових дана извршен ранојутарњи препад на инфраструктурне објекте у власништву немачког капитала, поред реквизита за дечију игру „Тачи, Тачи танана и свилена марама…“ изложена је модерна јапанска тестера од нерђајућег челика и са самооштрећим зубима.

Страни посетиоци сајма из Међународне заједнице овакву поставку коментаришу као очигледну провокацију која се односи на грађане најмлађе, од њих признате, „државе“. Тестера је недвосмислена алузија на тежак и неравноправан положај јужних грађана у време ненародног режима и неуспешно скривена алузија на њихов будући положај у земљама демократије и благостања.

Зато је, закључује најмоћнији човек света, формирање, од америчких стручњака добро обучене шиптарске војске, спремне на свакакве подвиге у циљу одбране америчких демократских достигнућа, неминовност коју напредан свет мора подржати и охрабривати све док је Лесковац на мапи, макар и јужне Србије.



Categories: Сатиристика

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading