Свештеник Ненад Илић: Свети Илија

Помолимо се Светом пророку Илији. Да поверује да и међу нама недостојнима ипак још увек има седам пута седамдесет седам верних Богу

sv-ilija

Велики пророк Илија, није могао да истрпи неправедну власт. Затворио је небо и отишао у планину у пећину, да се моли Богу, да Бог ослободи народ од тираније безбожног цара и царице.

После три године и шест месеци постало је Илији тешко. Молио се да му се Бог јави. У силном хучању ветра и великој грмљавини, Бог се ипак није јавио. А онда – земљотрес, и сва се земља потресе, али не беше Бога ни у потресу. Илија већ беше очајан, али тада му дође тих глас који му рече: „Илија, теби говорим, устани!“ Илија је већ помислио да нема више нико веран Богу у Израиљу осим њега.

А Бог му рече: „Седам пута седамдесет и седам још има оних који су верни у Израиљу“. И тада се Илија врати међу народ, и тада се помоливши Богу, а Бог, који праведнике слуша, отвори небо и паде дажд на земљу и преста глад.

Помолимо се Светом пророку Илији. Да поверује да и међу нама недостојнима ипак још увек има седам пута седамдесет седам верних Богу. И да престане овај наш дуги пад. Од „три године и шест месеци“, али и много дужи од тога. Све сем пада за нас је сад већ постало бајка.

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића, 1. 8. 2015)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

Advertisements

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s