Свештеник Ненад Илић: Свети Илија

Помолимо се Светом пророку Илији. Да поверује да и међу нама недостојнима ипак још увек има седам пута седамдесет седам верних Богу

sv-ilija

Велики пророк Илија, није могао да истрпи неправедну власт. Затворио је небо и отишао у планину у пећину, да се моли Богу, да Бог ослободи народ од тираније безбожног цара и царице.

После три године и шест месеци постало је Илији тешко. Молио се да му се Бог јави. У силном хучању ветра и великој грмљавини, Бог се ипак није јавио. А онда – земљотрес, и сва се земља потресе, али не беше Бога ни у потресу. Илија већ беше очајан, али тада му дође тих глас који му рече: „Илија, теби говорим, устани!“ Илија је већ помислио да нема више нико веран Богу у Израиљу осим њега.

А Бог му рече: „Седам пута седамдесет и седам још има оних који су верни у Израиљу“. И тада се Илија врати међу народ, и тада се помоливши Богу, а Бог, који праведнике слуша, отвори небо и паде дажд на земљу и преста глад.

Помолимо се Светом пророку Илији. Да поверује да и међу нама недостојнима ипак још увек има седам пута седамдесет седам верних Богу. И да престане овај наш дуги пад. Од „три године и шест месеци“, али и много дужи од тога. Све сем пада за нас је сад већ постало бајка.

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића, 1. 8. 2015)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШCategories: Поново прочитати/погледати

Tags: ,

Оставите коментар