Небојша Малић: Страно уплитање

Све што сам за протеклих десет година написао о жутократији, грађанизму, другосрбијашењу и невладништву једнако важи и за „напредни“ режим

Небојша Малић

Питају ме дугогодишњи читаоци зашто не коментаришем малтене свакодневна издајства власти у Србији (нипошто српских власти). Није да их нема. Није да нису коментара вредни. Него просто, ако то радим ја из САД, а радећи за руску телевизију (упркос јасно написаном ограђивању мојих приватних ставова), шта год кажем, испада позив на бунт – а онда ће бити ил’ америчко ил’ руско „уплитање.“

Све што сам за протеклих десет година написао о жутократији, грађанизму, другосрбијашењу и невладништву једнако важи и за „напредни“ режим. Јер, за разлику од „ко ће кога“ перспективе савременог соросоида, ја гледам да ли је то што се ради добро или лоше, а не ко то ради коме.
Велики руски књаз Александар Невски је Ватикану одговорио „ваше учење не прихватамо“ и борио се свим силама против непријатеља који је хтео да његовом народу отме душу, а не само земљу.

Аутор америчке декларације независности, Томас Џеферсон, у њој је написао да ако одрођена власт спроводи „дуги низ непочинстава и узурпација“, онда борба против такве власти није само право, већ дужност и обавеза.

А књаз Милош Обреновић је отпочео Други српски устанак речима „ето мене, ето вас, рат Турцима!“

Паметнима доста.

Аутор је уредник у RT America

Опрема: Стање ствари

(Сиви соко, 1. 8. 2018)Categories: Сиви соко

Tags: ,

1 reply

  1. Не може да важи подједнако но може да важи само више. И то много више.

Оставите коментар