Тајмс: Британија шаље 40 војника у БиХ да спрече утицај Русије на изборе

Британски „Тајмс” пише да ће Велика Британија послати 40 војника у БиХ с циљем да спречи мешање Русије током предстојећих избора

Фото: Танјуг/Freeimages

ЛОНДОН – Велика Британија шаље додатни број, од 40 војника у БиХ који ће се придружити мисији Европске уније и НАТО, с циљем да спречи мешање Русије током предстојећих избора, који ће у тој земљи бити одржани у октобру, пише британски Тајмс.

Према писању лондонског дневника, информацију је на састанку министара одбране у Бриселу, потврдио министар одбране Велике Британије Гевин Вилијамсон.

„Ове активности показују нашу посвећеност да у БиХ буду спроведени слободни и праведни избори, да не дође до штетних утицаја споља”, рекао је Вилијамсон. (Танјуг)

Амбасада Британије демантује писање „Тајмса” о слању 40 војника у БиХ

САРАЈЕВО – Амбасада Велике Британије у БиХ демантовала је писање лондонског „Тајмса” да ће Британија послати 40 војника који ће се придружити мисији ЕУ-НАТО у БиХ како би се спречило руско мешање на изборима у октобру. „Ова мисија није усмерена против Русије или било које друге земље. Уједињено Краљевство одговорило је на захтев оперативног команданта ЕУФОР-а за упућивање додатних 40 војника како би се унапредили капацитети ЕУФОР за преглед ситуације и пружила подршка команданту у његовој мисији осигурања сигурног окружења у Босни и Херцеговини”, пише у саопштењу Амбасаде прослеђеном порталу Српскаинфо.

Тајмс је објавио да је министар одбране Велике Британије, Гавин Вилијамсон, рекао да ће његова земља послати 40-ак припадника војске који ће се придружити ЕУ-Нато мисији у Босни и Херцеговини како би спречили мешање Русије током предстојећих избора у БиХ, који ће бити одржани у октобру. (Танјуг)

(Политика, 8. 6. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар