Ана Брнабић и Рамуш Харадинај на неформалној вечери у Скопљу

Вечери, поред Заева и Брнабићеве, присуствовати и премијери Албаније, Црне Горе и Босне и Херцеговине, као и премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај

Фото: Танјуг

СКОПЉЕ – Македонски премијер Зоран Заев и висока представница за спољну политику и безбедност ЕУ и потпредседница Европске комисије Федерика Могерини вечерас су домаћини неформалне вечере за премијере Западног Балкана у Скопљу, којој присуствују премијерка Србије Ана Брнабић, председник владе Црне Горе Душко Марковић, косовски премијер Рамуш Харадинај, као и председници влада Албаније и Босне и Херцеговине, Еди Рама и Денис Звиздић.

Учесници на вечери разговарају, између осталог, о ситуацији у региону, као и процесима интеграције Западног Балкана у ЕУ, саопштила је прес служба македонске владе, преноси агенција МИА.

„Премијери су још једном потврдили своје искрено залагање за целовиту имплементацију реформи у својим земљама, као и убрзање процеса уласка у ЕУ. Са своје стране, Могерини је истакла потребу да све земље региона Западног Балкана убрзају суштинске реформе чиме ће испунити очекивања својих грађана”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, премијери Западног Балкана су истакли своје снажно опредељење и интерес за јачање сарадње и добросуседских односа и унапређење регионалне сарадње.

На неформалној вечери сви учесници су се сложили да је 2018. историјска година за регион у да се Западном Балкану отвара велика могућност да направе крупне кораке ка ЕУ интеграцијама, јавила је МИА.

(Политика, 18. 4. 2018)

Ана Брнабић и Рамуш Харадинај вечерас заједно у Скопљу

Премијерка Србије Ана Брнабић присуствоваће у Скопљу вечери коју премијер Македоније Зоран Заев приређује за колеге из региона, потврђено је Танјугу.

Вечери ће, поред Заева и Брнабићеве, присуствовати и премијери Албаније, Црне Горе и Босне и Херцеговине, као и премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај.

Ана Брнабић  и Рамуш Харадинај током ранијег сусрета у Лондону

Европска служба за спољне послове раније је најавила да би неформалном окупљању и радној вечери премијера партнерских земаља Западног Балкана требало да присуствује и висока представница за спољне послове и безбједносну политику Федерика Могерини.

Она би тиме практично започела регионалну мини-турнеју, након усвајања Извјештаја Европске комисије о напретку земаља-кандидата на европском путу.

Приштински медији су раније објавили да су „македонске власти уклониле Интерполову потјерницу“, како би Харадинај могао да дође на вечеру код Заева.

(ИН4С, 18. 4. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Da se glasovi sa referenduma nebi objektivno prikazali u to sam više nego siguran. Jednostavno treba raditi na tome da Vučiću treba staviti na znanje da K i M nisu njegova dedovina niti očevina i da on nema nikakvo pravo da sa time raspolaže. To on mora da shvati pa da je sto puta Predsednik države srbije. I zbog toga i tim pre i tim više mu e to ne sme dogoditi. To je preveliki zalogaj i svakopa pa i za njega.

  2. ”Змије, породи аспидини! Како ћете побећи од пресуде у огањ паклени?”.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading