Жарко Кораћ: Зна се шта је циљ изложбе о Јасеновцу и зашто се свесно кваре односи с Хрватском

Шта се може очекивати од доласка предсједника Србије Александра Вучића у Загреб? О томе је на ХРТ у Отвореном уредника Мислава Тогонала говорио и Жарко Кораћ, посланик у Скупштини Републике Србије.

Жарко Кораћ на ХРТ-у

Изложбу о Јасеновцу у згради УН-а у Њујорку организовао је министар иностраних послова и потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић, рекао је Жарко Кораћ, који сматра да она није била покушај отварања историјске теме, већ да то више говори о томе да се ближе избори у Београду и Дачић треба подићи рејтинг своје странке.

Ради се о свјесном кварењу односа с Хрватском и кориштењу Јасеновца за добијање политичких поена на унутарњополитичкој сцени, сматра Кораћ.

Споменуо је да је можда иронија судбине да Вучић, који је 10 година био Шешељев помоћник, сада мора поправљати односе с Косовом, БиХ и Хрватском. Сматра да је атмосфера уочи његовог посјета Хрватској тешка и нада се да ће проћи без политичких инцидената.

Што се тиче Вулинове изјаве да ће Вучића у Загребу дочекати усташе, Кораћ каже да је он из минорне странке у Србији и да је познат како по неумјесним изјавама, тако и по штићењу Вучића. Што се тиче питања ратне одштете, Кораћ је истакао да ће Србија имати потраживање имовине од стране грађана Хрватске који су избјегли у Србију, али да је већи проблем то што је интерпретација рата у Србији посве другачија.

(Јадовно, 9. 2. 2018)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Zasto citirate ovu marginalnu licnost. Pustite ga da trune u ponoru zaborava.

  2. Господине Живадине,

    Мислим да је ипак релевантно да се види како тече мисаона припрема посете за уторак. С тим у вези је она вест о “шестомесечном мораторијуму“, вест о сигналима из кабинета Колинде Грабар Китаревић да неће бити чистих провокација – у виду тражења извињења или некаквих разговора о још некаквијој ратној одштети.

  3. nevidjen smrad od coveka.

Оставите коментар