Србија добила нову владу, 157 посланика гласало за Ану Брнабић

Подршку кабинету Ане Брнабић на јавном гласању дало је 157 посланика, а 55 је било против

Фото: Танјуг/Тања Валич


Србија је добила нову владу са Аном Брнабић на челу, одлучили су посланици Скупштине Србије.

За прву жену премијерку у нашој земљи и њен кабинет гласало је 157 посланика парламентарне већине из коалиције окупљене око СНС-а, СПС-а, СВМ–ПДД-а и опозиционар Горан Чабради (Зелена странка). Против је било 55 опозиционара и посланика Јединствене Србије.

После једночасовне паузе коју је дала председница Скупштине Србије Маја Гојковић након гласања, Брнабићева и министри су, у присуству Александра Вучића, председника Србије, положили заклетву, чиме су званично ступили на дужност. Нова влада је, како је рекла Ана Брнабић, влада континуитета са претходном, а међу приоритетима су јој образовање, дигитализација и финансијска стабилност.

Кабинет Брнабићеве, поред ње, има 21 члана: 18 ресорних министара, од којих су четворо истовремено и потпредседници, и три министра без портфеља. У Немањину 11 усељавају се три нова министра, Бранко Ружић (државна управа и локална самоуправа), Горан Триван (заштита животне средине) и Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације. Поред нових министара, ова влада се у односу на претходну Александра Вучића разликује и по томе што су двојица „његових” министара разменила ресоре, па је Александар Вулин добио ресор одбране, а Зоран Ђорђевић ресор рада, запошљавања, борачких и социјалних питања.

Мирјана Чекеревац

(Политика, 29. 6. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. На вука повика а лисице месо носе. Госпођа са два дежављанства долази у позицију да решава проблем разграничења своје две домовине због природног померања корита Дунава. Наградно питање: Да ли ће Хрватској да да Апатин ( по њој, бевезни град) и цело корито Дунава ( по њој безначајне реке). Престаните да се лепите за њен педерлук, гледајте шта се стварно дешава!

Оставите коментар