Ознаке

, , ,

Српска листа извојевала је величанствену победу на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији освојивши најмање 90 одсто гласова у српским срединама, сазнаје Информер

Према нашим информацијама, тријумф Српске листе, коју је подржао председник Србије Александар Вучић и Влада Србије још је убедљивији ако се за да ће ова листа готово извесно освојити свих 10 загарантованих мандата.

Поруке које је државни врх Србије уочи избора упутио Србима на КиМ очигледно су озбиљно схваћене па су Срби на биралиштима показали јединство и своје поверење дали Српској листи.

С друге стране, изборни резултати на КиМ јасно показују да су амбасадори земаља Квинте (САД, Немачка, Велика Британија, Француска, Италија), који пред саме изборе позивале грађане Србије на КиМ да бирају међу разноврсним опцијама, доживели незапамћен дебакл.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић захвалио је Србима са КиМ који су изашли на изборе.

– Сви су хтели да бирају српске представнике на Косову и Метохији, и Квинта и Приштина, али смо им показали да то није могуће. Срби су показали своју вољу – рекао је Ђурић и додао да је мандат освојио и представник Јединствене горанске партије што, како је појаснио, највероватније значи да влада неће моћи да се формира без Српске листе.

Ђурић је казао да су Срби подржали јединствени приступ у борби за Косово у Метохију.

– После ове победе, нико више не може да удаљава Србе и српске интересе са Косова – казао је Ђурић.

Носилац Српске листе Славко Симић казао је да су Срби водили велику борбу против Приштине.

– Покушавали су да нас опструирају на многе начине али нису успели – рекао је Симић.

Иначе, на Косову је гласало преко 750 хиљада бирача или 41,45%.

Текст и фото: А. Грбовић

(Информер, 11. 6. 2017)

Advertisements