Васкршњи концерт у Ваљеву

Синоћ је Ваљево певало и играло Васкрслом Господу у славу, као некада Старозаветни цар Давид!

Са благословом Епископа ваљевског г. Милутина организатор вечери био је манастир Ћелије на челу са Игуманијом Гликеријом (Јањић).

Распевани гости дошли су из Русије – ансамбл Сибирски витезови – и извели су руске и српске народне родољубиве и црквене песме. Уз њих су вече украсили својим наступом глумица Ивана Жигон, музички састав са Космета „Косовски божури“, Љуба Пјевчевић, Ана Ристивојевић, ваљевски КУД „Ђердан“, а духовну ноту произносили су о. Михаило (Биковић), игуман манастира Јовање, Весна Крсмановић и Мила Параментић које су казивале део беседе св.оца Јустина, док је прота Ненад Андрић, сарадник манастира Ћелија, водио програм пред више од 600 Ваљеваца у Центру за културу.

Иако је концерт трајао више од два сата, публика је видно очекивала још песме! У два-три маха цела дворана Културног центра била је на ногама да аплаузом поздрави нумере учесника.

Благо Ваљеву када има манастир Ћелије и Лелић, Десанку Максимовић и Живојина Мишића – закључила је у свом обраћању позната српска глумица Ивана Жигон.

Концерт је завршен Јеванђељском поруком да свуда у свету влада мир, љубав и радост, и догодине на Косову да славимо Васкрс, уз поздрав Христос воскресе!Categories: Дневник читаоца/гледаоца

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Христос Васкрсе!
  сетиш ли се Ваљево скрнављења и потапања чудотворне Светиње, Свете Горе – како је најкраће описа Свети Владика Николај, Светог Архангела Михаила Грачанице ?
  отпева ли на Васкршњем концерту и једну песму Светињи овој посвећену ?
  изговори ли једну реч (посведочи ли Браћи из далека) о чудима Архангела Михаила Светиње коју грех наш сакри од погледа наших ?
  призва ли Господа Васкрслог и завапи ли молитвено и покајно – Помилуј нас грешне (и нас Ваљевце и све друге Србе Православне) ?
  нама више никога у Манастиру Ћелије, у Епархији Ваљевској, да загрми о греху, о злу, о покајању ?
  није ли Те срамота Ваљево ?
  знаш ли Чије Мошти чуваш Ваљево, а ћутиш као заливено под антиПравославном СИМФОНИЈОМ у извођењу Београдског намесничког оркестра под диригентском палицом највреднијег нам протестанта, вука малог, и првом виолином у рукама НЕДОСТОЈНОГ наследника Светога Саве ?

  http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php/2017/04/24/manastir-celije-priredio-vaskrsnji-koncert-u-centru-za-kulturu/

Оставите коментар