Ознаке

, , , ,

Синоћ је Ваљево певало и играло Васкрслом Господу у славу, као некада Старозаветни цар Давид!

Са благословом Епископа ваљевског г. Милутина организатор вечери био је манастир Ћелије на челу са Игуманијом Гликеријом (Јањић).

Распевани гости дошли су из Русије – ансамбл Сибирски витезови – и извели су руске и српске народне родољубиве и црквене песме. Уз њих су вече украсили својим наступом глумица Ивана Жигон, музички састав са Космета „Косовски божури“, Љуба Пјевчевић, Ана Ристивојевић, ваљевски КУД „Ђердан“, а духовну ноту произносили су о. Михаило (Биковић), игуман манастира Јовање, Весна Крсмановић и Мила Параментић које су казивале део беседе св.оца Јустина, док је прота Ненад Андрић, сарадник манастира Ћелија, водио програм пред више од 600 Ваљеваца у Центру за културу.

Иако је концерт трајао више од два сата, публика је видно очекивала још песме! У два-три маха цела дворана Културног центра била је на ногама да аплаузом поздрави нумере учесника.

Благо Ваљеву када има манастир Ћелије и Лелић, Десанку Максимовић и Живојина Мишића – закључила је у свом обраћању позната српска глумица Ивана Жигон.

Концерт је завршен Јеванђељском поруком да свуда у свету влада мир, љубав и радост, и догодине на Косову да славимо Васкрс, уз поздрав Христос воскресе!

Advertisements