НП Отаџбина: О изборној крађи на Косову и Метохији

Пре месец дана је Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ наговестио да ће Александар Вучић да покраде изборе на Косову и Метохији. И обистинило се.

Начин крађе избора био је разноврстан. Једна те иста лица гласала су више пута. Гласали су одавно преминули. Без контроле су се пуниле бирачке кутије. Вршен је притисак на посматраче других председничких кандидата као и њихово подмићивање. Бројни су докази за такву крађу. Крало се у Косовској Митровици, Зубином Потоку, Звечану, Лешку, Штрпцу итд. Информације о крађи гласова већ су послате неким председничким кандидатима.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ предлаже председничким кандидатима да затраже формирање независне комисије која ће на лицу места где се гласало да утврде изборну крађу. Такође и прегледом гласачког материјала (бирачких спискова, записника, гласачких листића) који су пристигли у Скупштину Србије може се утврдити изборна крађа. Народни покрет Срба са Косова и Метохије сазнања која има о крађи гласова пружиће на увид независној комисији. Опозиционим посланицима у Скупштини Србије Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ опет предлаже да се неизбежно формира Анкетни одбор који ће утврдити све нерегуларности током избора 2016. и 2017. године.

Поставља се логичко питање зашто Александар Вучић краде изборе на КиМ имајући у виду да је то мало гласачко тело које не утиче много на резултат избора у Србији. Два су разлога:

  1. Да испегла досадашњу издају током предаје Косова и Метохије, пошто Срби „својим гласањем“ показују да у њега имају поверење.
  2. Имајући поверење Срба са Косова и Метохије Алексадар Вучић ће да настави досадашњу издају кроз преговоре са Хашимом Тачијем, што је већ и најавио.

У Косовској Митровици (2. 4. 2017, 07:30 h) радници јавних предузећа и локалне самоуправе под притиском својих руководилаца и на челу са њима колективно излазе на гласање

Иначе, председник Владе Србије је изјавио да би се пре убио него да украде и један глас. На основу евидентне крађе гласова наш премијер би много пута до сада био мртав.

Иако је Уставни суд донео одлуку да се бројање гласова врши на Косову и Метохији јер се тиме чува суверенитет Србије и РИК и OSCE су погазили одлуку Уставног суда Србије. Разлог за то је што чувају државност и суверенитет самопроглашене републике Косово. Изговор је да не постоје безбедносни услови да се на Косову и Метохији броје гласови. Тотално глуп аргумент имајући у виду да постоје безбедносни услови да 13 сати траје гласање а не постоје услови да се за пола сата изврши бројање гласова. Срби су опет као 2014, 2016. и 2017. године у сопственој држави дијаспора јер гласају као српски држављани у Немачкој, Француској и другим земљама. Из овог разлога Народни покрет Срба са Косова и Метохије захтева од председничких кандидата да не признају председничке изборе на Косову и Метохији. А ако је Косово и Метохија део државе Србије онда значи ни председничке изборе у држави Србији. Ако председнички кандидати поштују Устав Републике Србије и одлуке Уставног суда Републике Србије они би требало да поступе по овом предлогу.

P. S. Резултат на протеклим председничким изборима кандидата Александра Вучића није завидан. Ово тим пре, имајући у виду његову масовну присутност у свим медијима, приватним, државним, републичким, локалним, писаним, електронским… Да је баба Симона имала толики број медијских наступа остварила би много бољи изборни резултат. И не само то, због жестоког медијског представљања више не би била баба него младолика снаша.

Косовска Митровица, 4. 3. 2017.

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар