Игор Салимов: Зашто Асанж брани Трампа  и Русију

Оснивач компаније WikiLeaks Џулијан Асанж, подсетивши да су руски хакери оптужени за утицај на избор америчког председника, изјавио је да представници администрације председника Барака Обаме тако покушавају да учине победу Доналда Трампа нелегитимном.

© Artwork by Graphic Tribe. - http://rixstep.com/1/1/1/20101027,01.shtml, CC BY-SA 3.0. wikimedia.org

© Artwork by Graphic Tribe. – CC BY-SA 3.0. wikimedia.org

Како каже Асанж, представници администрације одлазећег председника покушавају да кажу да Трамп није законито изабран. Гласине да је управо руска страна пружила WikiLeaks документа која компромитују руководство Демократске странке и која су хакери украли и објавили на лето 2016. године, творац WikiLeaks-а негира. Он је истакао да извор добијених информација није држава, тако да питање о сарадњи са Русијом отпада.

Дописнику ИА ”Политика Севодња” о томе колико провокација још треба очекивати на Трампов рачун и ко ће бити на његовој страни говорио је политиколог Игор Салимов.

Према речима саговорника агенције, против законито изабраног председника САД противници настављају да праве смицалице.

”Види се у пракси америчка демократија, – указао је политиколог. – Избори су у САД прљавији него било где, а они настављају да уче друге демократији”.

Експерт је подвукао да је одмах било јасно да америчке специјалне службе не могу да дају ни један доказ да су хакерски напади некако повезани са Русијом. као прво, то је просто технички немогуће учинити, а као друго тих напада једноставно није било.

„Занимљиво је да информацију о томе како је компромитујући материјал стигао до WikiLeaks-а нико не утврђује“ – поменуо је Салимов.

„Али Американцима није до тога, они су се сви уротили против Трампа. Није им јасно како је републиканац могао да претекне демократе. Мене је зачудило то колико се активно врши притисак на Трампа. Стиче се осећај да је на изборима у САД за њих победио грађанин неке друге, непријатељске државе и да је изабран за председника да би уништио САД”.

Извор: ИА ”Политика Сегодня”

(МИРРОС, 5. 1. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар