Хуманитарна организација „Срби за Србе“: Првих десет година

szsБЕОГРАД – У суботу, 7. новембра, Хуманитарна организација Срби за Србе прославила је прву деценију свог рада и постојања свечаном академијом одржаном у Установи културе Палилула у Београду. Обележавању 10 година хуманитарног рада организације присуствовало је преко 350 пријатеља, чланова и донатора који су претходном периоду помогли и допринели добротворним активностима овог удружења.

Уз препознатљив слоган „Деца су наша будућност“, наведена организација је од 2005. године, захваљујући бројним донаторима широм света, прикупила 1,3 милиона евра донација са којима је директно помогла више од 1.400 породица које броје преко 10.000 деце широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и Македоније.

Поред директне и конкретне материјалне помоћи социјално угроженим породицама и деци, вредне донације су у више наврата допремљене и  за народне кухиње, домове здравља, породилишта, болнице, предшколске установе, основне и средње школе и друге институције које превасходно брину о свакодневном животу деце.

На Видовдан 2015. године у порти манастира Грачаница на Косову и Метохији, организација Срби за Србе одликована је орденом Светог Саве другог степена од стране Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја за делатну љубав према Српској Православној Цркви, нарочито показану њеним несебичним и свесрдним доброчинствима према светињама и верном народу на Косову и Метохији.

This slideshow requires JavaScript.

У веома великом броју спроведених акција и пројеката у последњих 10 година, посебно треба истаћи период након катастрофалних поплава у мају 2014. године које су погодиле Србију и Републику Српску, када је организација покренула велики хуманитарни пројекат под називом „Борба против поплава“. Пројекат је за мање од 90 дана окупио преко 10.000 донатора широм света и обезбедио да се допреми помоћ у виду беле технике, намештаја, грађевинског материјала, хране, воде и дезинфекционих средстава вредан 700.000 евра за више од 800 породица пострадалих у поплавама.

Организација Срби за Србе је до сада званично регистрована у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Сједињеним Америчким Државама и Канади уз организована представништва у Аустралији, Холандији, Великој Британији и Шведској.

Текст: Србин.инфо

Фотографије и видео: Фејсбук страница „Срби за Србе“

Ако желите да донирате акције „Срба за Србе“ кликните ОВДЕ

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6kxCategories: Моба

Tags: ,

Оставите коментар