Александар Вучић: Србија изашла из кризе

Александар Вучић: Стране службе ми одбројавају дане и раде о глави

Премијер Александар Вучић је изјавио синоћ да се његова борба за суверену Србију не свиђа многима у иностранству.

vucic-cir-11-2015

– Одбројавају ми дане разне стране службе, раде ми о глави, праве афере и шире разне приче о томе колико ми је преостало. А смета им јер се борим за Србију и што ми је само она важна, што поштујем Устав на који сам се заклео – казао је Вучић за ТВ „Хепи“.

Вучић је гостујући у емисији „Ћирилица“ на ТВ Хепи рекао да му, од када је формирана влада, многи из различитих мотива и разлога „одбројавају дане“ и да су одмах кренуле невероватне приче.

У прилог томе премијер је навео дешавања у вези прошлогодишњих поплава и додао да су постојали они који су намерно и смишљено уносили хаос и говорили о стотинама и хиљадама мртвих који се спаљују у високој пећи у Лазаревцу, која у том граду не постоји.

„Кампања и у вези хеликоптера, сваког дана се нешто измишљало“

Почеле су и приче о гашењу медија, рекао је Вучић и навео да је видео да многима у свету заправо није било стало до стабилности, па ни превише до људских права и слобода, „већ да се пронађе оруђе и оружје за ударање по Влади Србије“.

Мој грех је био од почетка што нисам дао да туку неистинама по влади

„Мој грех је био од почетка што нисам дао да туку неистинама по влади“, рекао је Вучић и додао да је онда уследила хајка и кампања у вези хеликоптера, где је свакога дана нешто ново измишљано па, како је рекао, тобожњи графит „Смрт Пајтићу“ који је писао штаб ДС са циљем да се пошаље порука да у Србији нема политичких слобода…

Уследила је афера „прислушкивање“ где нико није дошао да провери да ли је прислушкиван разговор, јер знају да није, па се кренуло у нови напад да је рекетирана Лидија Удовички, испричао је Вучић.

Према његовим речима, генерални директор Електромреже Србије Никола Петровић отишао је на полиграф и прошао га, а затим се поставило питање и да ли је полиграф право средство.

Полазе од себе, знају какви су лопови и преваранти

„Полазе од себе, знају какви су лопови и преваранти, рекеташи… и хоће то и другоме да залепе“, рекао је премијер и указао најпре на приче о 24 стана у Бугарској градоначелника Београда Синише Малог, да би се онда причало о једном стану.

Премијер је рекао да евентуално може да се прича о сукобу интереса и да је то најтеже дело које може да се стави градоначелнику на терет, а које је неморално и није кривично.

Докаже ли се да јесте, неће бити градоначелник, поручио је још једном Вучић.

„Хтели су да кажу – све око мене лопови и криминалци и замислите то говоре и Мишковићеве слуге и сатрапи најгорих лопова у Србији, најближи сатрапи они који су ојадили ову земљу“ рекао је премијер.

„Има много тајкуна, криминалаца, рекеташа који хоће са мном да се обрачунају.“

Вучић је додао да је увек спреман да оде на, како је рекао, свачији детектор лажи, да никада неће да бежи из земље, да је увек спреман да им „стане на црту“, да изађе на изборе, одговара за све…

Када изгубим изборе, нећу да се склањам одавде и нећу да бежим од било кога

„Када изгубим изборе нећу да се склањам одавде и нећу да бежим од било кога, јер ћу да радим сваки дан до краја мог мандата… Нема веће части, љубави, обавезе него да радите за своју Србију, а лоповима који дижу главу и који мисле да ће поштене људе да називају лоповима… то нећу да дозволим“, рекао је Вучић.

„Ја сам овде, да бежим нећу, обрачунаћу се са вама лопови и криминалци и победићемо вас“, поручио је Вучић.

Премијер је рекао да је уверен да ће се у наредним данима и недељама видети и прве правоснажне пресуде и додао да „не може Мишковићев процес да траје довека“.

Како је рекао, има много тајкуна, криминалаца, рекеташа који хоће да се са њим обрачунају.

Према његовим речима, у кратком наредном периоду видеће се да држава нема пардона ни према онима који су њен део данас, нити онима који су њен део били некада, уколико су кршили закон.

Вучић је додао и да му „многи одбројавају дане по разним основама, колико је тешко болестан, када ће да изабере наследника“… и да то слуша већ три – четири месеца.

На питање коме се замерио, Вучић је рекао да се замерио некима и појединим иностраним службама зато што штити слободу и независност Србије, што Србија данас није вазална земља, што има своје „ја“, уме да брани и штити своје интересе, уме да брани интересе српског народа и зато што неће да служи туђим, већ само интересима свога народа.

Нико не може да ми наређује шта у име Србије треба да урадим

Замерио се, каже, и што нико не може да му наређује шта у име Србије треба да уради.

„Али, пре свега зато што нико не жели да трпи јаког лидера у једном малој земљи који ће, по нечијем гледању, морати много тога да пушта и попушта у будућности. Зато је боље да то буде неко слаб, неки потрчко кога ће моћи да промене кад хоће и као у луткарском позоришту да му мењају позицију“, рекао је Вучић.

Премијер је нагласио да ће се онолико колико може борити за своју земљу…

„Ја сам Србин који ради за Србију и не ради ни за кога другог“, закључио је Вучић.

Подсетимо, земље чланице Унеска одбациле су данас предлог о пријему Косова у ову организацију. У неизвесном гласању, 50 земаља је било против предлога, 92 државе су га подржале, док је 29 било уздржано, што је било недовољно за двотрећинску већину неопходну за усвајање предлога.

(Танјуг/НСПМ, 10. 11. 2015)

Александар Вучић: Четири циља за Србију

vucic-inf-240На почетку мандата председника Владе Републике Србије, поставио сам пред себе и пред све нас четири циља које Србија треба да досегне – политичку стабилност, заустављање економског пропадања и спречавање банкрота, прављење и провођење плана за излазак из кризе, и добру регионалну сарадњу.

Данас, годину и по дана касније, имамо следећи резултат: Србија је успела је да одржи политичку стабилност, заустави економско пропадање, проведе план за излазак из кризе и одржи добре односе у региону, упркос догађајима у окружењу и бројним изазовима.

Са задовољством могу да вам кажем да је Србија, после година економског уништавања и великог минуса, изашла из кризе. Свог плана држали смо се стриктно, упорно и бескомпромисно, што би наш народ рекао „као пијан плота“ и зато су и постигнути одлични резултати.

Видели сте да је покренута друга пећ у Железари Смедерево, да је поново почео да ради Метанолско-сирћетни комбинат у Кикинди, да је Србија драматично напредовала на дуинг листи Светске банке, да имамо позитивне оцене Међународног монетарног фонда, да је ово прва година, после више деценија, у којој нећемо имати ребаланс буџета, да ће раст БДП у 2015. Бити 0,7- 1 одсто, али да ће зато већ у наредној години ићи и преко два одсто, да нема раста цена, да наплата акциза и ПДВ-а иде добро, да је сива зона драстично смањена…

Први пут у модерној историји, Србија има сређене јавне финансије које су солидна основа за покретање новог развојног циклуса. Мерама консолидације, које уопште нису биле лаке, нити су завршене, обезбедили смо буџетски дефицит мањи од оног који су предвиђали ММФ и Светска банка.

Истовремено, хумано и одговорно смо се односили према избеглицама, од првог дана мигрантске кризе, помажемо на сваком кораку, не кукамо, већ их прихвамо, хранимо, облачимо, грејемо и третирамо као људе, и никада, баш никада нећемо подизати зидове ни према коме, ни због чега.

Током ових годину и по дана, водили смо добро избалансирану политику и држали реч када се нешто договоримо. Наш потпис је за нас обавезујућ, због чега све више држава и инвеститора са нама жели да сарађује, негујемо добросуседске односе, имамо пријатеље и на истоку, и на западу, тражимо партнере на свим странама света, од Берлина, преко Брисела и Мосвке, до Пекинга и Вашингтона.

Србија је стекла углед у свету и нашој речи се верује. Успели смо да покренемо наш, српски брод и сада пловимо на добром и сигурном путу. Уверен сам да Србија има политичку стабилност потребну за неометани економски напредак и да је дошла до тачке у којој политика више не може да угрози процес реформи.

Пред нама је крај почетка болних реформи које су биле усмерене на стабилизацију, и сада са много више оптимизма можемо да гледамо у будућност.

Ауторски текст председника СНС-а Александра Вучића за „СНС информатор“

(Сајт СНС-а, 9. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6kICategories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. „све око мене лопови и криминалци … они који су ојадили ову земљу“ рекао је премијер.“
    Зар не би требало да онај који зна за кривична дела то пријави полицији? Зар није непријављивање исто тако кривично дело?
    Или су лопови, криминалци и ојађивање земље међу политичарима нормална ствар, а претња пријављивањем само средство политичке борбе?

Оставите коментар