Београд: Скуп подршке руској интервенцији у Сирији

Недавно руско директно војно укључивање у борбу против тероризма у Сирији убрзало је успехе Сиријске армије на терену, а губици које руска авијација свакодневно наноси терористима уздрмали су темеље Исламске државе, најопасније терористичке организације у овом региону.

sirijska-podrska-rusiji

Од почетка кризе Русија је имала јасан став да успостављање мира има предност у односу на политичке промене у Сирији и да пре било каквих политичких реформи и преговора морају бити потучене терористичке организације које угрожавају регионалну стабилност. Руски став преточен је недавно у дејства на терену која су нанела терористима веће губитке него вишемесечна ваздушна кампања предвођена Сједињеним Америчким Државама.

Поврх свега руска интервенција повратила је наду многих Сиријаца да ће мир у њиховој земљи бити успостављен. Убрзани слом Исламске државе потпомогнут руским ваздушним нападима враћа наду да ће бити враћена стабилност у читавом региону, да ће разорена земља кренути путем опоравка као и да ће се разрешити огромна избегличка криза која прети да угрози стабилност и многих европских држава.

Сиријски студенти у Београду због овога су се одлучили да одрже СКУП ЗАХВАЛНОСТИ РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ ЗБОГ ПОДРШКЕ СИРИЈСКОЈ АРАПСКОЈ РЕПУБЛИЦИ који ће бити одржан ИСПРЕД АМБАСАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ у Београду, у недељу са почетком у 11 часова и 30 минута. Амбасада Руске Федерације налази се у Делиградској улици на Врачару.

Позивамо све који подржавају отпор сиријског народа терористичкој агресији и руску политику у овој кризи без обзира на политичка опредељења и страначку припадност да подрже и присуствују овом скупу захвалности Руској Федерацији.

(Србин.инфо, 16. 10. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-62JCategories: Преносимо

Tags: , ,

4 replies

 1. „Сиријски студенти у Београду због овога су се одлучили да одрже СКУП ЗАХВАЛНОСТИ РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ …“
  Боље бисте им се захвалили да се вратите кући и задужите по један калашњиков. Подршка бомбардовању у коме ОБАВЕЗНО погине и неки недужни цивил?! Мислим стварно …

 2. Да, да, само најгенијалније државе шаљу студенте технике и медицине да задуже калашњикове. У Руској Федерацији пре професионализације војске дипломци уопште нису морали да служе редовни војни рок. Али ваљда ми Срби имамо тао пуно памети и експерата на сваком пољу да можемо да комотно да им шаљемо да просипају кости кад год устреба. Подсећам на један врло упечатљив историјски пример а то је да је у Јапану пре и током Другог светског рата студент приридних наука није био дужан да служи војску.

  А што се тиче цивилних жртава оне су неизбежан део практично свих војних операција и што су операције краће смањује се њихов број (у самој Сирији је већ огроман, можда и преко 150.000 људи). Многи Сиријци подржавају руска дејства са надом да ће она убрзати окончање рата и не видим у томе било шта морално проблематично.

 3. „Да, да, само најгенијалније државе шаљу студенте технике и медицине да задуже калашњикове.“

  А јел’ тамо њима не требају болничари, оће им Руси и њих послати приде, уз авионе и бомбе? Не, не, „најгенијалније државе“ своје највеће паметњаковиће шаљу у монаштво и у избеглиштво…Тако „најгенијалније државе“ побеђују у ратовима. Мада кад боље размислим – „најгенијалније државе“ и не улазе у ратове да би победиле, већ да би оствариле влажне снове рођака – губитника, који, неспособни да се изборе са сопственим проблемима певуше „У србскога братка поголема патка“.

  „У Руској Федерацији пре професионализације војске дипломци уопште нису морали да служе редовни војни рок. “
  … а онда се нека незналица сетила да треба реформисати оружане снаге.

  “ Подсећам на један врло упечатљив историјски пример а то је да је у Јапану пре и током Другог светског рата студент приридних наука није био дужан да служи војску. “

  А ја подсећам да је Јапан изгубио рат, као што је Совјетски савез подвијеног репа побегао из Авганистана остављајући га муслиманским екстремистима и САД. Врло вероватно између осталог и због тога јер су мобилисане будале ипак успеле да схвате како је превише паметњаковића остало код куће да гања сојке док они гину за Цара или за Светску револуцију – свеједно.
  Такође подсећам да америчка војска већ 150 година интервенише широм света, десетине хиљада километара далеко од САД, а то је могуће ИСКЉУЧИВО зато што већина Американаца подлеже војној обавези, и да ће свако, укључујући и децу Барака Обаме ако затреба бити позван да обуче униформу. Ако затреба. Али Сирија је нешто друго зар не, они су паметни, нису се они школовали да би гинули по пустињи… Школовали су се да би попунили упражњена радна места по Немачкој и скандинавским земљама.

  „Многи Сиријци подржавају руска дејства…“

  … нарочито ови из Београда, иако им се Ви нећете придружити. Пада киша.

 4. Поткрала ми се грешка у куцању па ова реченица треба да гласи: „…америчка војска већ 150 година интервенише широм света, десетине хиљада километара далеко од САД, а то је могуће ИСКЉУЧИВО зато што већина Американаца подлеже војној обавези, и МИСЛИ да ће свако, укључујући и децу Барака Обаме ако затреба бити позван да обуче униформу. “

  Извињавам се читаоцима.

Оставите коментар