Две фотографије на Спомен чудеса светог архангела Михаила

Кликните на слику за увећање

Кликните на слику за увећање

Јутрос око 6:25 нешто прије изласка сунца на брду Грдоњ – Седреник у Сарајеву сам снимио ова два облака, један у облику мача, а други крста.

Кликните на слику за увећање

Кликните на слику за увећање

Иначе се ова два брда налазе у Федерацији, у Сарајеву на истоку, док је Источно Сарајево, бивше Српско Сарајево, у ствари на западном дијелу града Сарајева…

Када је свештеник СПЦ на крштењу на коjем сам присуствовао као кум поменуо да је данас Чудо светог архангела Михаила коцкице су се сложиле.

Нека читаоци (пр)оцијене о чему се ради. У сваком случају необично и што неки рекли: Боже на добро!

С искреним поштовањем ваш вјерни читалац и коментатор с надимком

Пензионер

Спомен чудеса светог архангела Михаила

У Фригији беше једно место звано Хони (погружење) недалеко од Јерапоља; и у том месту извор воде чудотворне.

Када апостол св. Јован Богослов са Филипом проповедаше Јеванђеље у Јерапољу, он погледа на оно место и прорече, да ће се на том месту отворити извор чудотворне воде, од које ће многи добити исцељење, и да ће то место посетити велики Архистратиг Божји Михаил.

Ускоро за тим испуни се ово пророчанство, отвори се извор воде, који се прочу на све стране због своје чудесне силе. Неки незнабожац у Лаодикији имаше кћер нему, и због тога беше у великој жалости. Но у сну му се јави Архангел Михаил, и упути га да води кћер своју на тај извор, па ће оздравити. Отац одмах послуша, одведе кћер своју и затече на води тој много народа, који дође да тражи спасења себи од разних мука. То беху све хришћани.

Тада тај човек упита, како треба искати исцелење, а хришћани му рекоше: „у име Оца и Сина и Светога Духа треба молити Архангела Михаила“. Човек се онај тако и помоли, и кћер своју напоји оном водом, и девојка поче говорити. Тада се онај незнабожац крсти заједно са ћерком и целим домом својим, и сагради код извора онога цркву у име Архангела Михаила. Доцније се на том месту настани један дечак, по имену Архип, и подвизаваше се ту тврдим подвигом поста и молитве.

Незнабошци му чињаху многе пакости, јер им не беше по вољи, што од хришћанске светиње толика сила исхођаше и народ многи к себи привлачаше. Па у злоби својој навратише оближњу реку, да потопи и цркву и извор. Но по молитви Архиповој јави се св. Архангел и отвори у стени крај цркве једну расулину, у коју се погрузи навраћена река. Тако се спасе оно место, и назва се Хони – погружење – јер се река погрузи у отворену провалију. Св. Архип подвизаваше се ту до 70. године своје и упокоји се мирно у Господу.

Тропар (глас 4):

Војсковођо небеских војски, непрестано те молимо ми недостојни, да нас твојим молитвама заштитиш као заклоном крила твоје непропадљиве славе. Чувај нас који падамо на колена и усрдно вапијемо: Избави нас од беда као поглавар вишњих сила.

(Србин.инфо)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5J3Categories: Стање фото/видео ствари

Tags: ,

Оставите коментар