Рушење манастира Грачаница код Ваљева (видео)

Криминалне и богоборачке структуре које су завладале Србијом од јутрос су започеле рушење манастира Грачаница код Ваљева, задужбине Немањића.

rusenje-gracanice1

Полиција је привела или уз јако обезбеђење држе на већој удаљености од манастира вернике који не желе да се ова црква и манастирски комплекс потопе. Полиција је насрнула на све, укључујући и децу од неколико година, која су се налазила у манастиру.

Ово је један од првих видео снимака о рушењу манастира које, да би успело, обезбеђује жандармерија на чијем се челу налазе они исти људи који су на КиМ стварали шиптарску државу. На челу те полиције је министар Небојша Стефановић, потпредсдник СНС-а која је и владајућа партија у Србији а основали су је Томислав Николић, садашњи председник Србије и Александар Вучић садашњи премијер и највећи издајник у историји Србије али и, по свему судећи, постојању читавог људског рода.

Нажалост, можда би све ово изгледало другачије да се шире побунио српски народ али би све изгледао другачије и да су се побунили током издаје Косова и Метохије која још увек траје. Тако да већина народа данас нема право ни да осуђује нити да било кога другог криви за своју судбину и блиску будућност.

Видео забележен 31.8.2015.

A славите ли славу?
Славите ли славу српску?
Имате ли славу?
Кад је ваша слава?
Муслиман ће да вам дође овде!
Ту ћете у џамију да долазите, као робови!
Срам вас било деце ваше!
Ја бих сад скинула то што носим и отишла одатле!
Срам да вас буде мајки ваших што вас родила!
Србин? Који си ти Србин?
Србин је направио ту цркву, Немањић, да би ти имао леба! А шта сад имаш? Ти си роб!
Уништаваш рођено! Како вас није срамота!
Хоћеш ту да дођем? Да ме приведеш, јел?
Јел ово слободна земља?
Само ти једи, братац. Ево и азиланти су ту. Доћи ће пет минута свачијих!
Срам вас било!

(Транскрипт: СРБски ФБРепортер)

Видео забележен 30.8.2015. кад је у манастиру служена, неки кажу, последња литургија

Извор: КМ Новине

(ФБ Репортер, 31. 8. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5×2Categories: Вести над вестима

12 replies

 1. Гледао сам синоъ оног п***устог ******* на хрватском дневнику како изjaвльуje на Бледу, да га уопште не занима шта мисли срБски народ по питаньу азиланата и да ъе он да и далье тера по своме!
  Да Бог да, да му рушенье ове светинье буде последнье што je * ****** урадио!
  Срби, браъо, ПРОБУДИТЕ СЕ!
  УЗМИМО СВОJ ЖИВОТ У СВОJЕ РУКЕ ИЛ’ НАМ ГА НЕЪЕ БИТИ!!!!

 2. „…На челу те полиције је министар Небојша Стефановић, потпредсдник СНС-а која је и владајућа партија у Србији а основали су је Томислав Николић, садашњи председник Србије и Александар Вучић садашњи премијер…“. У чланку су набројани ови, али ко ту недостаје??? Најважније питање је: шта на то све има да каже врх СПЦ… патријарх…??? О томе – ни речи. Зашто?

 3. Ово је застрашујућа вест! Верујем да је савременом грађевинском техником грађевина могла бити пренета. Питам се да ли је уопште конзервирана, или на било који начин обезбеђена како би претрајала у новим условима. Нико није разјаснио да ли је брана нужност и да ли је постојало неко друго решење за санбдевање Ваљева водом? Нисам увек против измештања или конзервирања споменика када је то могуће и када је то нужна потреба неког важног пројекта али у последње време неколико оваквих дела не испуњавају ове критеријуме. Плус је упитно да ли се у случају ранохришћанске базилике на југу Србије поступило у складу са правилима археолошке струке и да ли је на прави начин конзервирана. Јуришање на ове споменике у скојевско-бољшевичком духу – базилика, храст, Грачаница – показује колико су садашње власти спремне да кидишу на српско наслеђе зарад светле европске будућности. Узнемирава колико се владајући модели поклапају.

 4. @Milos
  Како је могуће, да сте тек сада, за ово сазнали? Застрашујуће је било већ дуже времена. Сада, када је све готово, није више застрашујуће. Проблем манастира је већ дуже времена на дневном реду. Нажалост, нико се није укључио у отпор рушењу манастира нити решавању проблема у смислу измештања и чувања. Људи око Грачанице остављени су својој борби на цедилу. Изједначили смо, а то се види и у коментарима, значај манастира и значај храста. О храсту је било онолико расправе, а Грачаница дође на ред, тек када је срушена. То је наша слика и прилика и нема везе са „Јуришање на ове споменике у скојевско-бољшевичком духу…“. Као што се запита, господин Јовановић, где је ту СПЦ или је и у СПЦ завладао скојевско-бољшевички дух?

 5. Наравно да нисам тек сада сазнао за изградњу бране код Ваљева и најаву потапања Ваљевске Грачанице. Реч је о теми која се годинама провлачи у различитим медијима. Откуд ја знам што се СПЦ није оглашавала поводом овог питања (можда и јесте, немам појма). Нити ми је познато какве су правне основе једног оваквог акта – можда је све чисто као суза и СПЦ односно надлежна епархија је само добила допис шта се планира, не бих се изненадио ни да је таква ситуација.

  Нажалост, готово је немогуће одговорити на коментар (или је барем с моје тачке гледишта потпуно несврсисходно) некоме ко сматра да инсистирање на језичким маленкостима представља ко зна какве недоследности у ставовима опонената. Не видим где сам изједначио судбину храста и ваљевске Грачанице? Ако већ морам да објашњавам нешто што је тако очигледно ја сам указао да су два случаја слична по неким својим карактеристикама, односно уклопива су у бахати однос власти (ових као и оних других које споменух) према свему што би се могло означити као културно, верско и историјско наслеђе. Као што критичари садашњих власти често указују рецимо на најављену продају Телекома и смањење плата и пензија као на примере лоших политичких одлука и небриге за народне интересе. То наравно не значи да су најављена продаја Телекома и смањење плата и пензија иста ствар већ да спадају у исту групу лоших Владиних мера.

  А то да ли и колико јуришање у бољшевичко-скојевском духу има везе са нашим садашњим приликама тема је који не бих отварао у овом коментару.

 6. Српска полиција само у имену је српска ,којом руководе црногорски мафијашки кадрови послушници и доушници Запада!

  ИЗА РУШЕЊА ПРАВОСЛАВНИХ СВЕТИЊА СТОЈЕ ВАТИКАНСКЕ ВЛАДИКЕ И “ МИЛОГОРЦИ“ ПОТОМЦИ ПОПА ВЛАДЕ ЗЕЧЕВИЋА ЦРНОГОРЦА КОЈИ ЈЕ СРБИМА 1945. ТРАЈНО ЗАБРАНИО ПОВРАТАК НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ И ТО ЗА 250 000 СРБА !

  Иза рушења Ваљевске Грачанице стоје ватиканске владике и потомци попа Владе Зечевића Црногорца који је продао веру за вечеру и црногорска полиција !
  Иза свега стоје ватиканске владике и црногорска полиција јер ми Срба у српској полицији немамо. Они руше Православне манастире!

  Сагласност да се руши манастир Ваљевска Грачаница дао је још пре две деценије владика шабачки Лаврентије Трифуновић екумениста у име СПЦ , међутим како се монах Антоније Давидовић противио екуменистима , њега је владика Лаврентије – рашчинио! Кривце и одговорне треба тразити међу екуменистима и свештенством СПЦ попут владике шабачког Лаврентија , који сем што католичи Србе , лично је подржао уклањање Грачанице и одобрио . А кад одобре владике, политичари се ту више ништа не питају. А полиција само извршава наређења.Занимљив је детаљ и да се у владичанском двору у Шапцу у Карађорђевој улици у Шапцу налази представништво странке СПО! И ето одговора , с које стране дува. Код владике шабачког Лаврентија Живка Трифуновића живи и Немица Сибила фон Лер унука генерала фон Лера који је бомбардовао Србију! Већина свештеника шабачке епархије су чланови Српског Покрета Обновеод самог оснивања и многи од њих имају везе и са нарко – дилерима . Недавно познат и случај убиства наркомана у манастиру – лопатом! Против ******* ********* владике Лаврентија Трифуновића мохах Антоније Давидовић из Ваљевске Грачанице , због његовог екуменизма и наклоњености Ватикану , писао је још пре 20 година и више прогласе и текстове за оне мање упућене! Јер владика шабачки Лаврентије своје свештенство на поклоњење и рукољуб Папи у Ватикан , а иначе су сви чланови Српског Покрета Обнове! Иначе, Лаврентијев најближи род је и поп Влада Зечевић Црногорац који је 1945 године , као министар полиције тадашњи забранио за за 250 000 Срба трајни повратак на Косово и Метохију . Лаврентије следи свог ујака у стопу . Лично сам читала прогласе монаха Антонија Давидовића против екуменисте Лаврентија Трифуновића још пре две деценије .

  Још тада Лаврентије је одобрио рушење Ваљевске Грачанице а градњу манастира Брезовице итд . Дакле , кривца треба тражити у СПЦ и у тој ватиканској струји коју предводи Лаврентије уз подршку Српског Покрета Обнове и Данинин Црногораца !
  А што се тиче полиције, србијанском полицијом руководе црногорски кадрови који раде по директови Запада, униш тавајући Православље . Типични безбожници и Милогорци .

  Чујем да се покреће акција за рушење споменика попу Влади Зечевићу Црногорцу и Титовом оданом следбенику у Лозници . Да ће Бог да је то истина! Споменике треба подићи жртвама немачког геноцида над Србима у Драгинцу , жртвама НАТО бомбардовања, жртвама Католика по целом свету, оних којима је припадао и Тито , кога је слепо слушао поп Влада Зечевић – Црногорац!

  http://srpskaistorija.com/2015/09

 7. @Slavica Jovanovic
  Значило би, када би објаснили, ко су МИЛОГОРЦИ и како сте успоставили везу између Зечевића и забране повратка 250.000 Срба на КиМ.

 8. Zasto u tekstu ne pise da je manastirsku zemlju prodao vladika Jovan, potpisivanjem odobrenja za izmestanje manastira jos 1987., pa isto tokvo odobrenje kasnije potpisano od strane vladike Lavrentija(2002.) i vladike Milutina. Ovaj treci bi sadada pokusa da ispravi svoju gresku( da ne kazem da okaje svoje grehe) trazeci da nivo brane ostane na koti 333m. Moje pitanje za one koji su napisali ovaj tekst, za one koji su ga preneli i za one koji ovde ostavljaju komentare: Zasto krivite ljude koji nisu krivi? Ne vidim sta Vucic i Nikolic imaju sa celom ovom situacijom? Najveci krivac je SPC( necu reci pojedinci iz SPC jer manastir ne pripada nikome pojedinacno vec SPC). Dosta vise sa licemerjem.

 9. @Јован Јовановић Hoces li mi objasniti kakve veze imaju Stefanovic, Nikolic i Vucic? Problem je star 28. godina. Najveci krivac je SPC. Ne pojedinci iz SPC vec SPC. Ne moze pojedinac(u ovom slucaju vladika/e) da odobri nesto bez saglasnosti SPC. Tako ni vladika Jovan 1987. godine nije mogao da potpise odobrenje bez saglsnosti SPC. Isto to odobrenje je 2002. godine potpisao vladika Lavrentije a kasnije i vladika Milutin. Dakle, glavni krivac je SPC. Dokle vise krivicu svaljivati na druge?

 10. @ Bisa
  Све Ваше примедбе и питања су на месту. Нажалост, познати смо по површности, искључивости и кратком памћењу!

 11. @Bisasaid: @Јован Јовановић Hoces li mi objasniti kakve veze imaju Stefanovic, Nikolic i Vucic? ….. а@ слободан млинаревићsaid:@ Bisa
  Све Ваше примедбе и питања су на месту. Нажалост, познати смо по површности, искључивости и кратком памћењу.
  Лепо сте то обоје све рекли, али – да додам још једну важну особину коју Млинаревић не помиње, а по “којој смо/сте познати“: неспособност да се пажљиво прочита и схвати оно што је написано, јер ја сам она “три угурсуза“ поменуо само у цитату из чланка; треба знати : кад се цитира, то није мишљење онога ко цитира, тј. моје, него само навођење мишљења аутора цитираног текста. А ја сам јасно казао да сматрам је то кривица врха СПЦ.

 12. @Јован Јовановић
  Нисам коментарисао Ваш коментар нити сам спомињао цитате. Сада коментаришем Ваш први и други коментар. Могу да кажем да је у првом коментару неопходно тражити садржину и поруку. Мени ни8је био јасан, па о њему нисам ништа ни рекао. Сада се питам, зашто коментатори ПОДРАЗУМЕВАЈУ, да су нешто јасно написали? Да ли, Ви помислите, да нешто неко може и да не разуме? Наравно ЧИТАЊЕ је важно. Надам се, да сте приметили, да сам више пута упозоравао, да је неопходно ЧИТАЊЕ? Очигледно је, да и ја нисам јасно нагласио, да се мој коментар односи САМО на први коментар БИСА! Мој пропуст!

Оставите коментар