Протојереј-ставрофор Ненад Андрић: Чуда у наше дане – дарована деца од Бога на молитве Светог Нектарија

Чуда у наше дане као докази Божијег присуства и Светих у нашим животима – Свети Нектарије дарује од Бога пород бездетним брачним паровима

Божји дарови

Божји дарови

У манастирима Светог Нектарија на Егини, као и у Камаризи, сведоци дароване деце од Бога на молитве Светог Нектарија јесу многобројна кандила која родитељи заветно дарују Светом Нектарију када добију дете. Такође, многи брачни парови, иако не иду на Егину, молећи се овде у Србији, где има икона или део моштију Св. Нектарија, добијају пород, попут Огњена из Ваљева, Нектарије из Обреновца, Јустина из Игала, Марка из Београда и других дечака и девојчица. Битно је да су венчани у Цркви (за православне) и да им се обави посебна молитва коју су Свети Оци прописали у свештеничком требнику који поседује сваки српски православни свештеник у СПЦ.

Свети Нектарије и мала Нектарија из Обреновца

Свети Нектарије и мала Нектарија из Обреновца

Пример 1:

Јуна 2013. године испричао сам то мом драгом пријатељу Небојши Тешићу, поштару из Ваљева, будући да он и супруга више година нису имали порода. Небојша ми је рекао: „Ја ћу даривати кандило Светом Нектарију, само да ми измоли од Бога дете.” Рекох му: „Кандило даруј када добијеш дете, не пре. Јер Бог и Светитељ не условљавају нас, нити је Њима потребно кандило, ништа им није потребно, осим наше љубави и да нам душу спаси Господ. Ми те дарове дајемо Цркви Божијој, као сведочанство да је нама Бог даривао много више и потврђујемо видљивим даром, скромним… Ако и то немамо, Бог не очекује. Бог очекује увек оно што можемо ишто нам је на спасење и нашу добробит – а то је да се односимо са љубављу ка ближњима и Њему, добрим односима према свима, благочестивоћшу и добрим хришћанским васпитањем деце…“ Питао сам га да ли су венчани у цркви, он ми рече да нису. Замолио сам га да се венчају, и да им свештеник прочита молитву из требника за добијање деце и молитву Светом Нектарију. Они су то обавили и дали су завет да ће кандило приложити у част Светог Нектарија да се пошаље у манастир Камаризу у Грчку.

Од тада нисам виђао Небојшу до пре неки дан. Ушао је у канцеларију црквеног дома, пун радости, није могао осмех да сакрије и рече ми: „Оче, ускоро треба моја супруга да се породи. Донећу кандило за цркву Светог Нектарија!“ Добили су од Бога сина ОГЊЕНА! Лично сам кандило и њихово писмо захвалности однео у храм Св. Нектарија… Радост, радост, радост!!!

Молећи се пред иконом Светог Нектарија и уз освећено уље многи су задобили исцељења

Молећи се пред иконом Светог Нектарија и уз освећено уље многи су задобили исцељења

Пример 2:

Веома ме је обрадовало и сазнање од пре неколико месеци да је ћерка проте Благоте из Игала, после 10 година брака, добила сина Јустина. Затруднела је одмах по читању молитви за пород, које сам им лично читао у манастиру Ћелије где су мошти св. Јустина Новог (Ћелијског) и св. Нектарија Егинског… Малог Јустина родитељи су доводили у Ћелије на поклоњење светом Јустину и светом Нектарију.

Сведок сам и овог Божјег дара, као и многих других којима сам вршио обред за добијање порода. Наше је да се молимо са вером и обављамо обред како нас учи СПЦ а Бог, молитвама Пресвете Богомајке и Светих је Дародавац. За све у Цркви има решење и помоћ, зато је веома битна послушност Мајци Цркви, патријарху, епископима, свештенству, родитељима, старијима – послушност је наш однос Љубави ка Богу, а он нас благосиља даровима.

Записао: свештеник Ненад Андрић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


ИЗМЕНА: Овај чланак промењен је 12. 8. 2015. у 16:02 – додат је цео ПРИМЕР 2.

Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5nKCategories: Једномислије

Tags: ,

1 reply

 1. Од о. Ненада добили смо следећу дивну вест коју преносимо уз његово допуштење:

  ГОСПОД НАС ПРЕОБРАЖАВА И НЕПРЕСТАНИМ ЧУДИМА -НОВА РАДОСТ – РОДИО СЕ ДЕЧАК СИМОН – НА МОЛИТВЕ СВЕТОГ НЕКТАРИЈА
  Порука са ФБ 17. август 2015. године
  Помаже Бог о. Ненаде!
  Ево и новости код нас, после 10 месеци од одласка на Егину са Вама, и поклоњења св. Нектарију, ми смо постали родитељи Симона, 4. августа ове године. Добио је име Симон, због значења – Бог слуша. Услишио је Бог и наше молитве и после много година, уз помоћ молитви св. Нектарију и Пресветој Богородици и ми смо измолили нашег сина! Хвала му и слава!

  Велики поздрав од наше мале породице! Срећан Вам рођендан и нека Вас и Вашу породицу Господ и св. Нектарије чувају увек и свуда! Весна Жикић Календа из Италије

  Мали Симон

Оставите коментар