Миланко Шеклер: Чудотворство и демократија у Србији

„Он је Меси међу Месијама“

непознати кафански гост у Краљеву

Одавно је пређена граница здравог разума и доброг укуса! Изгубили смо све што се може изгубити, а добар део нас и оно што се не може и не сме изгубити – а то је нада. Изгубили смо онолико колико нормалан просечан човек не може да изгуби ни за неколико живота, а камоли за један једини живот, и то онај у нашој сиротој Србији. Ништа нам више није остало чему се можемо надати, сем можда наде да се надамо. Остаје нам само да у Бога и небеску правду верујемо. И то је то.

vucic-bilbord-2

Извор: Teleprompter.rs 

Ко има снаге, у данашњој Србији, може да верује и у неког много ближег и много сигурнијег од Бога. На пример у благотворне руке правог, и јединог свеприсутног „чудотворца“ данас, који се задњих година масовно указује многима у Србији.

Искрено, наш чудотворац се најпре насмејан појавио на огромним билбордовима, оним истим где су се указивали и смејали бајковити, породични и срећни људи – који у данашњој Србији постоје још само у банкарским рекламама за кеш кредите! Да апсурд и чудо буде веће, њега виде као чудотворца, баш они исти, економски потпуно уништени и осиромашени људи, који су изгубили скоро све и остали скоро без ичега, добрим делом, и због некадашњег политичког чинодејствовања, баш њега, тог некада обичног сировог и примитивног националисте, а данас европског „чудотворца напредњака“! Указује им се ОН свуда, али као по правилу, највише га има, баш на оним местима у Републици Србији, где се одигравају велике несреће и трагедије овог народа! Ту се код нашег „чудотворца“ ништа битно није променило – и у прошлости се он најчешће виђао и указивао на местима највеће српске несреће: скупштинске говорнице, телевизијским емисијама, али и ратиштима, фронтовима и местима бомбардовања и гранатирања! То је чудотворцу изгледа остало као навика, или би се могло рећи, да му је то и права природа!

А народ ко народ: тек кад изгуби све, и више не може ништа да уради, да побољша свој положај у суровој реалности у којој живи, окреће се вери у чудотворце, и сили небеској! И ето идеалне ситуације за појаву свакаквих превараната, лажних месија, којекаквих видовњака, разноразних чаробњака, који нуде лек кроз бајковита и лака решења!

Појављују се они који гарантују излечење од све беде овог и оваквог живота, ширећи веровање у бајковите народне вође (које хоће са народом да се друже!), и то на најневероватнијим местима: мећавама, набујалим рекама, коповима.

Али највеће чудо које је он извео до сада у земљи Србији, и које је достојно, да се може поредити и са Христовим чудотворним претварањем воде и вино, то је чудесни чин, када он у полупразној и готово затвореној домаћој фабрици аутобуса, једним благим и нежним миропомазањем, и само једним јединим додиром своје чудотворне руке претвара домаћи аутобус у модел најновијег мерцедеса! О какво је то чудо, и исконски доказ његове доброте, исказане према свом народу!

Извор: Telegraf.rs

Извор: Telegraf.rs

Хтео је он и да нам истим таквим чудотворним додиром, створи на потпуно пустој и празној зеленој ливади, најбољу и највећу фабрику чипова и компјутера на свету, али му се смучило народно сумњичење у његово божанско порекло и моћ, па је изнервиран због тога „осветољубиво“ од тога одустао!

Да би се у народу пробудила вера у њега и његову моћ и божанско порекло, довео нам је он, и неке непознате људе, који се облаче чудно, такозване „краљеве са далеког Истока“, који ће својом вером у њега и све оно што он ради за добробит свог народа, доказати тако што ће му дати велики новац, да у потпуности усрећи његов (од његове стране изабрани!) народ. И створиће он, тим новцем „богатих краљева далеког истока (где су све религије и веровања у божанске људе и настала!), једно потпуно Ново Светилиште Србије, које ће се звати Београд на води! А та нова кула Вавилонска, коју ће, по предању, и будући Најновији Завет у настајању, сигурно описати, и све то, биће, ето, баш у Србији. И клањаће се цео свет, том чудесном делу нашег Месије! Хтео је он и да нас све, попут Мојсија, изведе из ове пустиње, на коју данашња Србија подсећа, и одведе у нека далека богата рајска места, и то тако што би нам, за разлику од Мојсија, који је море раздвојио да би свој народ извео из Египта, а он би пак створио море од Велике Мораве, и тако нас у свет извео! Али незахвални народ није имао снаге да верује, од његовом апостолу Милану Бачевићу, и то само зато што „апостол“ није знао баш у паре, и колико је то 10000 милијарди евра! Страшно! Како је српски народ незахвалан, да апостола његовог због тога исмева! И зато нам је, наш Месија, из чисте пакости и освете, која је баш карактеристична за такве „божанске“ људе, решио да нас ускрати за то своје Чудо!

Фотомонтажа

Фотомонтажа

Наш чудотворни Месија, већ се одавно доказао, као поуздан и верујући човек. Рођењем православан, вером протестант! Никога у свом животу није оставио и издао, па неће ни нас. Зашто бисмо ми своју судбину стављали у руке било кога другог вагабудна, када су руке његове, већ ту, на нама! Добро, искрено, те његове руке на нама и не мирују баш, тако да често имамо осећај, као да нас претреса и џепари, али не треба бити толико ситничав.

Добро је, и права благодет, имати таквог заштитника данас. Боље бити са њим него против њега. Здравије је! Корисније! Јер, он зна да виче, зна да проскрибује, зна да казни! Зна да прогласи непожељним, али када верујеш у њега, зна да заштити нејаке и неуке вернике своје секте, зна да их излечи од сећања, зна да их призове памети, али зна и да распамети, а зна и да прети! Зна да се уздигне, зна да се понизи, зна да се увреди, зна да се расрди. А његови верни верници, праве чудо од сваког његово дела, па чак и од тога када не оде у WC више од 12 сати! А Бог је човека створио по лику свом! А и ови његови верници, стварају Бога по лику свом! А њима је равно чуду и не отићи у WC поради себе! Какви боготворци, такав и Бог! Какви верници, таква и чуда Божанска!

***

Народ најбоље зна кога треба да изабере! Народ увек бира власт какву заслужује! Колико сте пута то чули? А да ли је заиста тако?

Ако је демократска процедура (општи избори) најбоља за управљање државом, зашто није добра за управљање приватним компанијама?

Ако је демократска процедура (општи избори) најбоља за управљање државом, зашто није добра за управљање војском, као важним сегментом те исте државе?

Ако је демократија као процедура (општи избори) тако савршена, зашто тако не бирамо добитника Нобелове награде за физику, и за књижевност, и за медицину (или било које друге)?

Одговор на сва ова горе постављења питања је исти: зато што народ не поседује потребна предзнања, знања и сазнања, као потребан критеријум и мерило, да би знао да изабере праве и најбоље људе, оне људе који знају свој посао најбоље, а то значи, да управљају неком приватном компанијом, војском, или ко добро пише, или зна да лечи људе, итд.!

А ја постављам следеће питање: да ли тај исти народ поседује потребна предзнања и знања да зна изабрати најбоље и најкорисније људе, који ће управљати његовом државом?!

Осим тога, избори се своде на количину новца коју имате да уложите у рекламну кампању, као и стручност и способност тимова експерата који воде рекламне кампање појединаца и странака. У крајњем исходу, питање нечијег избора је питање пре свега количине новца, која ће се уложити у кампању. Чијег новца, питам вас? Наравно, новца оних који имају своје интересе, страначких богаташа и тајкуна, којима ћете се доласком на власт одужити на такав начин, да ће им се уложено вишеструко исплатити! Али није то оно најгоре: врло често, новац и подршка стиже и из иностранства, и то из земаља које су историјски гледано, увек биле наши највећи душмани и непријатељи!

Смедерево, 25.04.2015 - дружење са новинарима премијера Србије Александра Вучића током посете Смедереву

У Смедереву, 25. 4. 2015.

Како се њима одужују њихови кандидати, када дођу на власт?

Тако што од наше Отаџбине праве њихову колонију!

Тако што њихови представници седе на седницама наше владе на којима се доносе најважније стратешке одлуке наше земље!

Тако што њихови официри имају канцеларије у нашем Министарству одбране и нашем Генералштабу!

Тако што њихови политичари траже да им испунимо одређене захтеве, који су у интересу само њихових земаља!

Тако, што морамо да купујемо њихове производе, чак и најобичнију храну, коју могу и наши сељаци да произведу!

Тако што, они одлучују шта морамо од државне имовине да продамо!

Тако што они одлучују са ким смемо да будемо пријатељи и да се дружимо!

И онда се поставља питање, шта је у целој тој демократској процедури праведно и демократски?!

Пошто је демократија наводно најбољи и најправеднији начин управљања државом, односно друштвом, онда остаје само да прихватимо и њене најбриљантније и најблиставије резултате!

А нема друге него да се закључи да је Хитлер, ипак, и даље најпознатији и најбољи демократски бренд створен икада!


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4zmCategories: Судбина као политика

23 replies

 1. „Ако је демократска процедура (општи избори) најбоља за управљање државом, зашто није добра за управљање приватним компанијама?“

  Зато што приватном компанијом управља(ју) њен(и) власни(ци)к, као што државом управљају њени. Или просвећени ветеринар – ванаби политиколог, мисли како је Србија његова више него неког незапосленог столара, пумпаџије или касирке?

 2. Vlsništvo i način upravljanja nisu isto Prevratu, Covek pita, ako ko je to najbolji Mehanizam za upravljanje zasto ga ne koriste….Alo, covece, mehanizam upravljanja i vlasnistvo nije isto… Sto ne navedes Prevratu jedan, zasto u vojsci tako ne biraju… ps. a tvoji komentari po pitanju profesije autora su tako bulsznjenje ako je covek lepo naveo da bi pri izboru Nobelove primena opsteg prava bila smrt i da mora stučna komisija da to radi… VLASNIŠTO NEMA VEZE SA UPRAVLJANJEM:::NA ZAPADU UPRAVLJAJU MENADZERI KOJIMA JE SAMO BITNO DA OSTVARE BONUS….

 3. Prevratu, a sta si ti i sta zelis biti i da li si…. Za Seklera svi znamo sta je jer vrlo cesto pominje svoju profesiju u tekstu ogradjujuci se da je tuzno sto takve stvari ne prinete niti citaju niti pisu oni koji bi trebali biti strucniji… Dakle sta si ti Prevratu po zanimaju i sta si u tome postigao…i sta ti ustvari vanabi… Mozda veterinar….:-P ili da budes sef i vlasnik milanku…ali on je specijalizirao, nakin toga magistrirao i doktor je veterinarskih nauka…moraces mnogo da ucis ili da ga mnogoooo platis…:-P… Ps. Privatne diplome ne vaze…..

 4. @ miki

  Чуди ме да нисте чули за најпознатијег (лумпен)пролетера и војника у покушају, Драгослава Павкова (он јесте Преврат), и да се тако бахато 😉 односите према њему.Ах да…. и писац и новинар и уредник је исто у покушају. И комуниста (да не кажем комуњара), али то можда и није толико битно

  Е сад, сваки лумпенпролетер и комуњара мора да буде огорчен и на ветеринара и на сваког ко је завршио факултет…… Таква им сорта

 5. Компанијама узгред буди речено често не управљају њихови власници него професионални и унајмљени менаџер. И државом само делимично управљају изабрани политичари а добрим делом (некада и поприличним делом) послове обављају различите бирократске структуре. Референти и саветници по министарствима често имају већу оперативну власт од изабраних народних представника (колику код нас власт уопште имају народни посланици?)

 6. Поштована господо, поново вас молим, да се вратите и прочитате, текст једне од наших дама о читању. Има смисла поновити га „ПОНОВО ПРОЧИТАТИ“. Јесте Преврат написао нешто што баш и није сасвим јасно. Али чему општа хајка? Колико сам ја разумео, Шеклер и Павков, заједно са вама су на истој страни? С тим у вези, ево неколико стихова, за које сам, колико данас, сазнао.

  „Српског вођу Карађорђа убио је други вођа,
  Место где је било клањеСрби зову Радовање​,
  Убијеном и убици дигнути су споменици,
  Сад се српски народ бије са две своје историје.“

  Као да су поучни?

 7. @miki (maus)
  “ VLASNIŠTO NEMA VEZE SA UPRAVLJANJEM:::NA ZAPADU UPRAVLJAJU MENADZERI KOJIMA JE SAMO BITNO DA OSTVARE BONUS….“
  Предлажем да ово прочиташ поново, можда ти се посрећи да схватиш ко заиста булазни.

  Што се тиче професије аутора – високо ценим ветеринаре, а моје животиње радо користе њихове услуге. Међутим, тема овог текста је ауторово незадовољство политичким системом који прописује важећи Устав, па ми је истицање професије г. Шеклера било потребно како бих без сувише речи нагласио да текст није став стручњака већ заинтересованог грађанина. Колико ми је познато, на ветерини се не изучавају ни политичка теорија ни примери из упоредне праксе, тако – диплома г. Шеклера ни њему ни љубитељима његових текстова не би требало да служе као аргумент у дебати НА ТЕМУ ПОЛИТИКЕ. Када на дневном реду буде нешто из његове струке – из такве дебате ћу се радо изузети јер доказано знам како се животиње гаје, кољу, конзервирају, термички обрађују и конзумирају – како се лече – јок.
  Дакле, дипломирани ветеринари па чак ни доктори ветерине немају „ћагу“ да политику боље познају од мање или више анонимних коментатора. Просто, јер не постоји начин да се егзактно утврди шта је ко од нас прочитао и запамтио током живота.

  Друго – теза да „власништво нема везе са управљањем“ је благо речено – глупост ( да не тражим по речнику реч која стварно одговара)…
  Мада је тачно да „…NA ZAPADU UPRAVLJAJU MENADZERI KOJIMA JE SAMO BITNO DA OSTVARE BONUS….“ Елем, власници добара (на „западу“) заправо су успешни првенствено јер су свесни шта знају а шта не, као и тога да постоји много људи који би њихову компанију квалитетније водили од њих. У Србији (и СрБству) тога нема, јер још нисам упознао Србина који ако баш и не би боље играо од Коларова, сигурно би далеко боље саставио репрезентацију… О томе да би свако био бољи премијер од Вучића не треба ни трошити речи.

  Значи, ВЛАСНИК компаније „на западу“ се труди да свој новац најбоље уложи, и зато он на тржишту рада трага за најбољим менаџерима (стручњацима за управљање ресурсима) које себи може да приушти, поштено их плати и чашћава БОНУСИМА ако ЊЕГОВОЈ (а не њиховој) фирми зараде паре. Јер право на УПРАВЉАЊЕ нечим, произилази из права власништва, а власник бира и ангажује СТРУЧЊАКА да његовим власништвом управља у његово име. Је ли ово баш јако тешко да се схвати, или да поједноставим додатно – до нивоа јаслица?

  @Антикомуниста (и антиекумениста)
  Два питања:
  1) зашто мислиш да сам лумпенпролетер? Јер сам одавно објаснио ко су и шта лумпенпролетери, па сад – или не волиш дугачке текстове или једноставно ниси способан да схватиш шта си прочитао… Поједностављено – лумпенпролетери су људи који су се током историје мували око пролетера и њихових организација настојећи да искључиво за себе приграбе (најчешће материјалну) корист. Дакле, лица са маргина – коцкари који су људе пељешили на дан исплате, добровољци који су мували са донацијама, жене сумњивог морала… Ђе сам ту ја?
  И друго
  2) је ли овај (не)очекивани одијум према мени настао када сам одлучио да објавим текст који вређа твоја антикомунистичка и антиекуменска чула?

  И стварно за крај, да доследно останем „у покушају“: Све који намеравају да уређују Преврат – обавештавам да сам његов једини и искључиви власник, да управљачка права (по угледу на једног много успешнијег интернет могула) нудим по цени од 100 000 евра, а до тада – слободно се ваљајте по свом блату. Само се трудите да не прскате уоколо јер има нас неколико који нећемо допустити да од Србије правите спрдачину већу но што је тренутно.

 8. @слободан млинаревић
  Шта је нејасно у мом првом коментару?! Зар сваки држављанин ове земље није њен сувласник у размери 1: седам и кусур милиона? Је ли неко мање или више власник као што импутирају господа фашисти овдашњи? Како се удео у „АД Држава“ може повећати: Количином изговорених/написаних крупних речи, радом у општем интересу, количином крви у одбрани државе или пак плаћањем већег пореза? Питања можете схватити и као реторичка, поздрављам Вас.

 9. G. Sekler je vrlo dobro opisao Vucica – Minhauzena
  Okruzenog du*eliscima, sto pokazuje prva slika u tekstu, gde na bilbordu pise :
  AKO MISLIMO KAO VUCIC SRBIJA CE BITI SPASENA

  Ne secam se ovako drske recenice u vreme Staljina, Tita, Hitlera . . .

  Na kraju teksta g. Sekler kritikuje demokratske izbore.
  Tacno je da ti izbori nisu najbolji nacin da najkvalitetniji ljudi dodju na vlast. Ali, zasada nemamo boljeg nacina. Nemojmo nista izmisljati. Dovoljno je da kopiramo prosperitetne zemlje Zapadne Evrope.

 10. @prevrat
  Очигледно је, да је први коментар нејасан. Ако је нас неколико показало, да нисмо схватили шта је „аутор“ желео да каже, очигледна је нејасност коментара. Верујем, да је сада нешто јасније, али то не значи, да има смисла прећи на неко потцењивање. С друге стране, теза, да је сваки грађанин „сувласник“ је на климавим ногама, јер власништва нема, без права на продају. Остаје нејасно и у другом коментару, ко су то „фашисти“?

 11. Антикомуниста (и антиекумениста)

  @преврат

  Друже Павков, тема овде није ваш сајт нити власништво на њему (не знам што то дозвољава Уредништво, пропагадну вашу?!?!?!), тема је ваша омраза и ваш лични напад на аутора текста, тачније речено први коментар у коме сте напали аутора на личној бази и непримерено… А тај напад показује комунистичку мржњу, мржњу лумпенпролетаријата према Елити, завист, мишљење да „и ја би исто могао само ми нису дали да се развијем“…. Ми, доктори наука, елитисти, бићемо увек нешто друго од лумпенпролетаријата, ако опет не створите неку револуцију……

 12. @Антикомуниста (и антиекумениста)
  Човек, који себе проглашава за „антикомунисту“ је нешто побркао око појмова и „читања“. Оптужује другога за МРЖЊУ, а сам је себе прокламовао и определио псеудонимом, који подразумева неки степен мржње. Павков својим коментаром није показао ни најмањи степен мржње. Павков је указао на тотално Ваше тотално незнање, када сте, на било који начин, повезали комунисте и лумпенпролетере. Пре ће бити, да су лумпенпролетери били коришћени од некакве „елите“ у борби против пролетера. А тек ово: „Ми, доктори наука, елитисти…“, коментаришу и деле лекције под псеудонимима! Ко ја је то ЕЛИТА, која се крије?

 13. @слободан млинаревић
  Дозвољавам могућност да је у првом мом коментару било извесних нејасноћа, али као што ваш претходни коментар показује – ко је хтео да схвати – схватио је. Апро по фашиста, нема потребе да их именујем, довољно је да их раскринкавам; видите да се „елита“ сама офира 🙂 Ништа Титино им није ваљало, једино њихове дипломе су неупитне, хихихи… Него, шта мислите како такви антикомунисти исполагаше марксизам у гимназијама; када су лагали – тада или сада?

 14. @prevrat
  Можда се понављам, али за мене су најгори конвертити. Као што сам, чини ми се, већ написао. Убише се, да оперу сопствену прошлост и „заблуде“ у којима су живели. Можда појам „фашисте“ употребљавате у сувише проширеном значењу. Нисам сигуран када је марксизам био предмет у гимназији. У моје време, мало пре и нешто касније, предмет се звао Друштвено-политички систем(образовања). Тако да могу, да се „ваде“, да нису учили марксизам!

 15. У моје време звао се „Основе марксизма и соцојалистичког самоуправљања“ и по злу сам га запамтио. Ригидна професорица, на крају године једва двојка… Знате, увек сам имао проблем са бубањем градива; дисклексија ваљда 🙂

 16. Преврату,
  1. Не рече ми штас си по струци, коју диплому имаш_?
  2. Обзиром да си сам прозвао аутора да жели бити политиколог … „ванаби политиколога“,… а касније си сам рекао да сви имају право бавити се политиком…. не разумем шта ти смета онда што се и он бави политиком… Имам осећај да ти смета што се аутор који има највише образовање бави политиком…. јер ти мислиш да се само пумпаџије, касирке и ти могу бавити тиме а да не пшогреше или д аје исто што мисли Шеклер , касирка или пумпаџија…. Прихтавам и то али онда и ти и касирка и пумпаџија напишитие нешто и потпишите се именом да то мало сви овде прорадимо и погледамо…МОже тако Преврату…
  И под три… реци шта имаш од школе и чиме си се све успешно бавио у животу..да видимо домете твоје сви..?*

 17. @miki (Шеклер? „хеклер“?…)
  По „струци“ сам земљорадник, завршио сам основну школу, и шта сад? О мом животу и каријери има доста на интернету (па ако је успео да се снађе неки „антикомуниста и антиекумениста“ – по занимању, ваљда ћеш успети и ти као део ветеринарске елите… Међутим, шта те брига у коју сам школу ишао или где сам дипломирао, ако Устав Републике Србије СВИМ ГРАЂАНИМА (ТЈ. ДРЖАВЉАНИМА – ПРИМ. ДРП) ГАРАНТУЈЕ ПРАВО ГЛАСА, ЗБОРА И ДОГОВОРА? Има ли то везе са оним: „… Ps. Privatne diplome ne vaze…..“? Ало, брате, Србине – ко си бре ти да за тебе „Privatne diplome ne vaze“?! Јел ни Устав „не вази“? Јел за тебе и твоје истомишљенике „вази“ само оно што вам се допада? Тако ли мали срБски Ђокица замишља „срБску“ државу?! Па што то не кажете људима, шта нас замајавате „wonna be“ духовитостима типа: „да ли тај исти народ поседује потребна предзнања и знања да зна изабрати најбоље и најкорисније људе, који ће управљати његовом државом?!“

  Народ има сва права, па чак и то да изабере погрешне или да одустане од коришћења својих уставом датих права.
  Национално свестан и посвећен интелектуалац је дужан да тај народ, недовољно образован и недовољно верзиран у политичко-тајкунске комбинације непрестано опомиње и подучава о његовим правима и ОБАВЕЗАМА, а не да се на њега љути, издире и препоручује му дефектне идеологије као инстант и спасоносно решење.

  Наравно, свако па и „национална интелигенција“ (која се узгред лажно представља, али да не ширимо причу) има право да буде незадовољан уставним одредбама и да ради на њиховим изменама. Међутим, све док тај „неко“ за своје идеје не обезбеди довољну подршку у бирачком телу – дужан је да се придржава актуелног Устава и закона произашлих из њега. Тако то функционише у модерним државама, за оне о каквима ти трипујеш не знам, али не велим – волео бих да научим…

  Зато срБска елито – памет у главу и загрејте фотеље испред својих рачунара. Да вас не би бачки сељаци за уши водили на копање канала ДМВЕ чим Баћевић смува Кинезе за оних 10 000 милијарди.
  ПС. сад схватих да сам школованији од донедавно обљубљеног авва Зокија, хихихи…

 18. @miki
  Како може, анонимус са псеудонимом МИКИ, да прозива некога, за кога знамо, ко је и шта је? Зашто се ти чувени MIKI не преставиш? Шта па ти имаш од школе? Тебе НЕ МОЖЕМО, да нађемо на интернету, а овде прозиваш! Ипак си ти повукао од „највећег непријатеља српског народа“, оно ТИТО, па си умислио, да си и ти МИКИ. Пишеш латиницом, а и она ти тешко иде. Ваљда због високих школа? Мало са кукицом, мало без кукица.

 19. Захваљујем се свима који су читали и коментарисали мој текст, уз примедбу, да је дискусија на текст свакако пожељна, али је по мени, оваква каква се води сада и испод овог текста, сасвим излишна, јер се највећим делом и не односи на сам садржај, већ на поједине личности, укључујући и мене, а то није био циљ. Поздрав свима.

 20. Није проблем овде да ли друг Павков има трећи или четврти степен, него што је недоучен…. Има толико оних (Басара, Тирнанић, Тијанић…) који нису имали факултет па знају да пишу. И научише нешто у међувремену.

  Али Павков не научи, а воли да се гађа изразима. Није проблем његова стручна спрема него његово незнање. И кад не зна може једино да завиди другима који имају докторат

  Ево примера:

  Павков said

  … дисклексија ваљда

  ДисКлексија? Ееееееееееее!

  … од донедавно обљубљеног авва

  Обљубеног? Па не може тако: Љубљеног? Возљубљеног?

  У закључку: Зна друг Павков речи, само их неправнилно и лоше распоређује!!!! И стварно му је мало тога јасно. Q. E. D.

 21. @Антиекумениста (и антикомуниста)
  Какве везе имају Басара, тијанић, Тирнанић са темом? Како успесте, да у исту групу сложите њих тројицу? Као да су Вам се побркали живци? Можда не волите Павкова, али кога то интересује?

 22. Млинар(евић)у,

  Па ваш је миљеник друг Павков у првом коментару овде отерао воду на воденицу ко је и шта је аутор текста…

  „Или просвећени ветеринар – ванаби политиколог“ (Павков said)

  И какве то има везе са темом шта је аутор и откуд зна друг Павков да г. Шеклер жели да буде политиколог („вонаби“)? Имају ли доктори наука право на свој став или то имају само (не)свршени средњошколци!?!?!

  А ова тројица (Басара, Тирнанић, Тијанић) откуд у истом кошу, то кад будете читали пажљивије можда вам се само буде рекло!

  Толико

 23. @Антикомуниста (и антиекумениста)
  Остасте без одговора. Павкова не познајем. Знам шта ради. И не крије се, за разлику од неког Јовановића. За разлику од анонимуса, веома пажљиво ЧИТАМ и слушам. Остаје, да анонимус, или неки Јовновић, објасни, како је у исти кош сложио поменуте.

Оставите коментар