Драган Ђоговић: Враћање Шешеља у хашки казамат наставак западног понижавања Србије

Драган Ђоговић

Драган Ђоговић

Сваки пут када се из Србије чује језик српског националног идентитета и његових вредности, Запад добије оспице, и крене одмах са кажњавањем грађана Србије.

Иза захтјева Жалбеног вијећа Хашког трибунала о враћању лидера СРС Војислава Шешеља у притвор несумњиво стоје западни лидери који разним политичким методама настоје да се Србија одржава на кољенима, а њени грађани претворе у послушне робове.

Да ће се Вучићева влада повиновати одлуци да се Шешељ испоручи у Хаг – нема дилеме. Марионетска српска власт мора без поговора извршавати све директиве које јој се скоро свакодневно уручују. Осим тога, овај захтјев је Вучићу легао као „кец на десетку“, јер му је Шешељ очигледно постао несношљив политички жуљ који угрожава његову власт.

Ову тезу поткрепљује Вучићева изјава: „Свака одлука коју будемо доносили, а она неће бити неморална као све политичке одлуке Хашког трибунала, имаће за циљ само једно – очување стабилности у нашој Србији и ништа више.“

Порука је схваћена: Због Вучићевог убјеђења да је он једини сигурносни фактор очувања стабилности, Шешељ се за Хаг спремати мора…

Наводна љутња Вучића пред камерама на вијест због одлуке Хашког трибунала је трећеразредног глумачког квалитета и покушај „фарбања” јавности, пошто врло добро зна да је већина јавног српског мњења огорчена на овај гнусни хашки захтјев.

Узгредна његова тврдња да Запад користи Шешеља као казну за Владу Србије и њену политику, виц je године! Апсурдно, зашто би Запад кажњавао једну власт, то јест његову, која без поговора и промптно извршава све што се од ње тражи?!

Уосталом, ако тако заиста сматра – а не сматра, јер само блефира народ – онда би било логично да господи у Хагу достојанствено поручи да се Влада неће бавити њиховим захтјевом.

dj-142015

Уопште, што се тиче случаја Шешеља, систем Трибунала се показао као потпуно неефикасан (о пристрасности да и не говоримо), јер је тамо провео скоро 12 година а процес још није до краја завршен.

Да се овде не ради само о Шешељу као личности, него о демонстрацији моћи западне елите над Србијом и њеним грађанима – јасно је као суза.

Када и на који начин ће Влада извршити хапшење Шешеља кад нам је познато да он неће ићи добровољно у хашки казамат, остаје да се види. Једно је сигурно: враћање лидера радикала хашким џелатима неће проћи без последица на друштвено-политички живот у Србији.

Дакле, када Хаг буде тражио да се Војислав Шешељ врати у притворску јединицу у Шевенингену, Влада ће га у најкраћем року ухапсити и тиме по ко зна који пут доказати  тоталну полтронску лојалност западним моћницима због интеграција Србије у Европску унију, а до које – по мом мишљењу – никада неће доћи.

Али, о томе ћемо можда неки други пут.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3WS



Categories: Судбина као политика

3 replies

  1. Уколико Уредништво жели да озбиљно обавести о случају Шешељ, добро би било, да постави оно што је постављено на сајту СЕНСА, као и мишљење Мезајева, постављено, на сајту ФСК. Видеће се, да, то још није готова ствар, јер је потребно, да по томе поступи и Претресно веће. Као да одлука Жалбеног већа јније директно извршна. Вероватно је то разлог, што Влада није добила још ништа и па може да диже тренутно беспотребну фрку и да се прси.

  2. Никаквог разлога нема да Шешеља траже назад у Хаг. Аутор је у праву кад каже: ” Да се овде не ради само о Шешељу као личности, него о демонстрацији моћи западне елите над Србијом и њеним грађанима – јасно је као суза.”
    Мислим да ће се таква пракса притисака и даље наставити јер влада Србије је као прво купљена а као друго нема “тестисе” да води чврсту политику коју народ очекује.

  3. Da li se rak leci nacionalizmom ?
    Spaliti neciju zastavu je najgora i najruznija uvreda.
    To rade samo zlocinci. Daleko im lepa kuca.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading