РТРС: Шта је данас Јасеновац Хрватима? (видео)

Од подсјећања и опомене на Јасеновачко зло у Хрватској је остало онолико колико мора да историја не би била до краја понижена.

Јасеновац

Јасеновац

Као да умањивање броја жртава није било довољно, прешло се на поптуну негацију па се све чешће могу чути опасни гласови који отворено кажу да је Јасеновац умјесто клаонице за Србе био радни логор у коме се полагао возачки испит и рекреативно играо фудбал.

Умјесто да се на помен прекланих душа стоји мирно или макар ћути, од високопозиционарног свешетника католичке цркве и угледног хрватског новинара стижу поруке на које се у Хрватској не реагује, а у Европи ћути.

На трагу свог узора, Алојзија Степинца, др Стјепан Разум, директор архива католичке надбискупије, који је саставни дио „Хрватског државног архива“, на челу је друштва које жели да сруши, како каже великосрпски мит о Јасеновцу.

Денис Бојић је за магазин „ПечатРТРС истраживао шта је данас Јасеновац Хрватима.

УПОЗОРАВАМО ДА ОДРЕЂЕНИ КАДРОВИ ВИДЕО ПРИЛОГА МОГУ БИТИ УЗНЕМИРУЈУЋИ!

Извор: РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

(Јадовно 1941, 30. 1. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3gUCategories: Преносимо

3 replies

  1. Прво сам крајичком ока видео “РТС“ па сам се право да кажем запрепастио јел могуће да су коначно објавили нешто о Јасеновцу и што је можда и важније о хрватској политици према Јасеновцу. После видех да је реч о РТРС и све ми је постало јасније.

  2. „Неколико стотина“!?
    Срам НАС било.

  3. овај филм нам недвосмислено шање поруку о истинској природи свохрватског живља,
    негирањем и неприхватањем геноцида који су учинили, јасно нам говори да би то поново учинили првом приликом.

Оставите коментар