Град Лондон цензурисао постере ТВ Russia Today због „политичке обојености“

Због политичке обојености, Лондон је одлучио да цензурише постере „Другачије мишљење“, који су део кампање Раша тудеја (Russia Today), а уместо њих ће се на истим локацијама широм града појавити цензурисана верзија истих постера.

rt-cenzurisano-1

Кампања Раша тудеја користи пример рата у Ираку да скрене пажњу на различито извештавање у медијима.

rt-cenzurisano-2

– Мото РТ-а је увек био да се наведе гледаоце да примете када нема другачијег мишљења у медијима, а највеће разочарење је кад људи или не примећују или се плаше другачијег мишљења – рекла је Маргарита Симонијан, уредница РТ-а.

rt-cenzurisano-3

Као резултат, цензурисани постери ће остати на истим локацијама док ће корисници моћи преко мобилне апликације, РТплус, да скенирају постер и виде га у оригиналном дизајну.

rt-cenzurisano-4

(Блиц, 10. 10. 2014)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШCategories: Вести над вестима

3 replies

 1. Da, oni su za demokraciju dok im odgovara.
  Pa, neka se vidi.
  Svi stariji koji smo živjeli u Jugi i tamo završili škole, zamislite samo to: još će ispasti da su komunisti bili u pravu kad su nas učili da je demokracija na zapadu laž, da je vode iz zakulisja i da će je biti dok odgovara vladajućem razredu itd…
  Koje li ironije!

 2. Predsednica Argentine Cristina Kirchner odrzala je 24 sept u UN u Njujorku vatreni govor u kome je napala hipokriziju i lazi Zapada (narocito politiku US na Bliskom Istoku).
  U toku njenog govora iskljuceni su svi TV prenosi i simultani prevod.

  Gospodja Kirchner je presla crvenu liniju Amerikanaca i njihovih saveznika.
  Amerikanci placaju i kontrolisu zgradu UN.
  Ima se, moze se.

 3. Васиљ Грђић (познати интелектуалац и национални радник прије Првог свј. рата и између два рата, rodom iz Gacka, ) члан тзв. Босанског сабора, је у том Сабору 1912-13 године рекао Оскару Потјореку тадашњем војном управитељу БиХ под А-У империјом: Жари, пали Удбински диздаре, док и твојој кули реда дође. Тако је и било…

Оставите коментар