ДСС Косова и Метохије: Немачка изнудила да ДСС никако не уђе у Скупштину Србије

Покрајински одбор ДСС – са потписом свог председника мр Ненада Којића – скренуо је данас пажњу јавности на причу која више од два месеца кружи у београдским политичким кулоарима.

f-d-kim

При том је указао да је та прича утолико актуелнија и важнија што је и управо завршена посета председника Владе Србије Александра Вучића Немачкој показала да питање Косова и Метохије доминира у немачко-српским односима и да ће тако бити све до промене Устава Србије у којем после тога више неће бити места за Косово и Метохију.

О чему се ради?

Ево текста саопштења ПО ДСС за КиМ:

„Уочи минулих парламентарних избора у Србији, немачка страна је затражила од коалиције СНС-СПС да ДСС никако не сме да уђе у парламент.

Иако су све анкете говориле да ДСС сигурно прелази цензус – чак су и све кладионице у Србији то потврђивале које иначе тешко промашују – ДСС са 4,2 % освојених гласова није ушла у Скупштину Србије.

Цела ујдурма и манипулација одрађена је преко Републичке изборне комисије.

На последњој седници Главног одбора ДСС-а, члан главног одбора Демократске странке Србије господин Гвозденовић из Шапца, предочио је необориве аргументе да је од осам хиљада записника бирачких одбора око 1.600 фалсификовано.

Остављено је било да ново руководство странке судским органима предочи доказе са којима се располаже. Игром случаја то до сада није урађено.

Сви чланови Демократске странке Србије са Косова и Метохије очекују да ново руководство странке – макар и закаснело – не дозволи да се једна оваква спектакуларна изборна крађа заташка јер се онда поставља питање: каква је сврсисходност избора ако се унапред знају победници и поражени.”

(Факти, 14. 6. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар