Председник Николић расписао ванредне парламентарне изборе за 16. март

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању Скупштине и одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора за 16. март. Председник је грађанима пожелео да изаберу оне који ће најбоље да их воде, да брину о њима и њиховој деци и достојно да репрезентују политику Владе широм света.

Tomislav-Nikolic-potpisuje-odluku

Ванредни парламентарни избори биће одржани 16. марта. Председник Србије Tомислав Николић је тачно у подне потписао указ о распуштању Скупштине Србије и одлуку о расписивању избора.

Председник је грађанима пожелео да изаберу оне који ће најбоље да их воде, да брину о њима и њиховој деци и достојно да репрезентују политику Владе широм света.

Остварене су огромне промене на боље, а заслуге припадају свима који врше јавне функције, а пре свега Влади, рекао је председник Томислав Николић након расписивања избора.

Стигли смо до преговора са Европском унијом, циљ који је до тада био незамислив за многе, успоставили дијалог са привременим институцијама у Приштини, подсетио је Николић.

Председник Србије је оценио да су отворена многа врата и да је наша политика прихваћена у многим земљама и организацијама у свету, као и да смо створили пријатељства на свим странама света.

Чекају нас болне реформе које ће унапредити живот грађана, поручио је Николић и додао да Србија данас није посвађана, као и да многи који се баве битним питањима данас размишљају слично.

Влада је желела да провери легитимитет, мислим да је то желела и опозиција, рекао је Николић истакавши да су се стекли услови за фер, демократске и слободне изборе.

“Очекујем једну фер, демократску кампању, пуну ентузијазма, у коју ће свако ући са својим програмом, а не са програмом другог о којем мисли лоше”, рекао је Николић.

Председник је истакао да ће сви државни органи наставити да раде свој посао, без фаворизације, као и да ће мир, безбедност и стабилност државе бити обезбеђени.

Нека су нам срећни нови избори, поручио је Николић.

Влада је јуче предлог за ванредне изборе образложила потребом да се обезбеди што шира подршка реформама и модернизацији друштва.

Биће то 10. парламентарни избори од увођења вишестраначја, а седми ванредни.

(РТС)



Categories: Вести над вестима

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading