Андреј Фајгељ приведен због објаве на Јутјубу?

Бивши директор Културног центра Новог Сада Андреј Фајгељ приведен је у току дана на информативни разговор због коментара потеза актуелне власти, сазнаје НСПМ.

Андреј Фајгељ

Андреј Фајгељ

У свом видео запису, који је објавио на Јутјубу, Фајгељ је оштро осудио Вучићев дочек на аеродрому са погачом и соли за генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга.

Према сазнањима портала ИН4С, Фајгељ је „ухапшен  под оптужбом да је позивао на рушење уставног поретка”.

Лист „Курир“ је успео да се “чује са Фајгељеом док су га возили ка Београду.

– Приводе ме због позивања на насилну промену уставног поретка. Веома сам изненађен. Њих десеторо је дошло код мене кући око 13.30 часова. Тражили су да им дам шифре од својих рачунара и налога, што сам одбио, па су то запленили. Породица је веома уплашена, деца су плакала, то је за њих велики шок – рекао је Фајгељ и додао да ће према мишљењу његовог адвоката остати у притвору 30 дана.“

(Стање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6tt



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

5 replies

  1. Ако је ово тачно, ствари у Србији постају све горе … Истина, још нисам видео тај снимак на Јутјубу, али, ако није изразито простачки … У нормалном свету власт је без страха од казне подложна критици и сатири.

  2. Ovako obicno uzbice diktatori neposredno pred pad.

  3. Andreju Fajgelu veliki pozdrav i postovanje.
    Sto se tice Vucica, na njega se moze primijeniti stara srpska poslovica koja kaze: “napelo mu se ***** a on misli da je srce.”

  4. vucicu, ppogledao sam video na youtubu, ne mozes da hapsis coveka zato sto se nada figurativnom ustanku buduci da je jasan bio da nece da puzimo svi kao ti i spavamo na patosu, da se ponizavamo, vec da ustanemo.

  5. FAJGELJU,
    ponizi se pod silnu ruku Boziju, da bi kad dodje vreme, uzvisio te; rec “ustanak” vise ne pominji.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading