Драго Пилсел: Клевета казати да Јован Ћулибрк и патријарх Порфирије раде на промоцији бројке од 700.000 убијених Срба у Јасеновцу

Бројка о којој ми је говорио Ћулибрк не креће се око 700.000 већ о осамдесет и неколико тисућа душа на више, открива хрватски новинар

Извор: Autograf.hr/Снимак екрана

Одговарајући на чланак Драгана Марковине „Episkop, Dodik i simulakrum sukoba“ познати хрватски новинар Драго Пилсел на свом сајту Autograf.hr објавио је текст „Markovina je hraknuo na episkopa Ćulibrka i osramotio se“.

Доносимо изводе из тог текста:

Markovina gradi napad i vrijeđanje Ćulibrka na tezi, za koju ću dokazati da je izmišljotina, ponavljam, nedostojna doktora povijesti, da vladika Jovan zagovara brojku od najmanje 700.000 umorenih Srba u Jasenovcu.

Ovo, jasno ću kazati, neću napisati jer mi je vladika Jovan drug ili zato jer je imao kolumnu na Autografu. Ne, ovo pišem jer novinar treba poštivati istinu i djelovati iz istine. To valja i za kolumnista/historičara Markovinu.

Kada sam intervjuirao vladiku Jovana za Jutarnji list (Magazin, subota 27. veljače 2016., VLADIKA PAKRAČKO-SLAVONSKI JOVAN ĆULIBRK, ČELNIK ODBORA ZA JASENOVAC SPC-E I ČLAN BUDUĆE MJEŠOVITE KOMISIJE VATIKANA O ALOJZIJU STEPINCU: ”Komunistička optužnica ne može biti polazna tačka razgovora o Stepincu” / Namjerno donosim opremu teksta) o famoznoj brojci Jasenovca mi je kazao i ovo: ”I beogradski Muzej žrtava genocida i Spomen područje Jasenovac u ovom trenutku imaju približno isti broj imena žrtava Jasenovca. To je svakako najdragocjenije što imamo i dobar osnov za svaku buduću suradnju”. Koliko god Markovina sada djelovao plošno, neinformirano i prosto, on valjda zna, toliko treba znati, da se ta brojka o kojoj mi je govorio Ćulibrk ne kreće oko 700.000 već o osamdeset i nekoliko tisuća duša na više.

Драго Пилсел: Мит о 700.000 убијених Срба у Јасеновцу руши баш СПЦ!

Markovini treba pojasniti i ovo: da ta brojka nije konačna, da ćemo teško doći do egzaktne cifre, ali da vladika Jovan zastupa tezu, koja vrijedi i u Muzeju holokausta u Washingtonu i u Jad Vašemu, a i u arhivi prof. Ive Goldsteina kojeg toliko hvali (s pravom), a to je da bi se realni ukupni broj ubijenih u Jasenovcu mogao kretati između 85.000 i najviše 120.000 ljudi. Dakle, Srba i manje od tih cca 85.000 žrtava.

Kleveta je, teški akademski promašaj i sramota za doktora povijesti kazati da Jovan Ćulibrk i patrijarh Porfirije rade na promociji brojke od 700.000 ubijenih Srba u Jasenovcu. Kada bi Markovina potrošio makar jedan radni dan na Googleu, i kada bi ga resilo akademsko poštenje, došao bi do zapanjujućeg zaključka: da Porfirije i Jovan su sve samo ne mitomani.

Одбор за Јасеновац САС СПЦ препоручује ранији текст Драга Пилсела

(…)

Episkop Ćulibrk, baš on, bio je vodeći oponent u redovima SPC-a na mitologiju Gideona Greifa kojem, da nije zaustavljen, možda bi i brojka od milijun i 400 tisuća bila premalena.

Цео текст прочитајте ОВДЕ

Наслов и опрема: Стање ствари

Прочитајте још

Из Саопштења Синода СПЦ



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

9 replies

  1. Јован Ћулибрк је већ неко време најмоћнија личност у СПЦ. У њему је обједињен мање-више утицај Ватикана, Загреба, Цариградске патријаршије и јеврејских тајних и јавних организација.
    То је само доказ да СПЦ већ неко време не влада ситуацијом, када су у питању њени интереси и интереси Српског православног народа.
    Онај ко мисли да ће оваквом политиком измирити џелате и жртве у озбиљној је заблуди.
    Сваком разумном је јасно да би владика морао да буде бар одстрањен из државних и црквених структура, када су Јасеновац и српски новомученици у НДХ у питању.

    47
    2
  2. И усташа остаје усташа. ***** ***** **** **** Сиктер, више!

    <a href="void(0)" title="Свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
    <i></i><br />
    </a>

    <a href="void(0)" title="Не свиђа ми се" rel="nofollow ugc"><br />
    <i></i><br />
    </a>





    27
    2
  3. Последња милост Божија србској Цркви и србском народу био је свети патријарх Павле. После њега долази глобалистичка “хоботница”, које ћемо се тешко ослободити.

    Бог ће помоћи, али ако буде имао коме.

    33
    1
  4. Укупни број убијених највише до 120,000?!?!? А број убијених Срба и мање од 85,000?!?!?

    14
    2
  5. Шта више рећи
    Посао је одрађен
    Скоро, такорећи,
    Па ти буди изненађен
    И даље се подмећи,
    бићеш и обезглављен.

    12
  6. О тачности података Музеја жртава геноцида о жртвама Јасеновца
    КАТЕГОРИЈА ВЕСТИ ИЗ СРБИЈЕ / ДАНА 17/09/2023 У 16:38 ЧАСОВА /

    Председник Управног одбора Музеја геноцида у Београду, епископ славонски г. Јован Ћулибрк се стално позива на податке о страдању Срба, Јевреја и Рома у Јасеновачком систему хрватских логора смрти које поседује тај музеј.

    Он је уједно и члан комисије, постављен од стране Српске православне цркве за разговоре са римокатолицима о злочинима Алојзија Степинца, надбискупа загребачког за време Другог светског рата.

    Савезно министарство за рад, здравство и социјалну политику тадашње Југославије је 1964 године покушало да изврши попис свих жртава хрватског геноцида у Југославији, у току Другог светског рата. Одлука да се изврши попис жртава донета је на захтев борачких организација Југославије. У дневном листу ПОЛИТИКА је објављен формулар у који су сви они који су знали нешто о жртвама требали да унесу потребне податке.

    Нажалост тај попис жртава није успео из више разлога.

    У Јасеновачком систему хрватских логора геноцида убијено је од 1941. до 1945. године преко 700.000 Срба, 23.000 Јевреја и 80.000 Рома међу којима је било 110.000 деце испод 14 година старости.

    Прикупљено је свега око 40 % материјала, од кога је један део био сасвим непоуздан. Госпођа Смиља Тишма, јасеновачка жртва, је у име Удружења заточеника и потомака заточеника хрватских логора геноцида у НДХ од 1941. до 1945. године изјавила да је радила у том министарству на обради пописа жртва. Уверила се да у то министарство никада нису стигли подаци из њеног краја у коме је изгубило животе више десетина хиљада недужних људи.

    Нису стигли ни подаци из нпр. Грубишног Поља, Бјеловара, Дарувара, Лике итд. Савезни завод за статистику је успео да обради само око 80.000 предмета, а тадашње Савезно извршно веће је прекинуло тај рад, одбацило тај попис и ставило ембарго на сав тај материал.

    Музеј геноцида у Београду је скинуо ембарго са тог материјала, па сарадници тог Музеја сада обрађују тај материал као да је он веродостојан. Наравно, Музеј покушава да допуни податке које поседује новим накнадно утврђеним именима жртава. На жалост, Музеј никада неће да сазна имена жртава скуваних у казанима за прављење сапуна. Тај сапун је дељен у Србији пеко Црвеног крста, па када су људи сазнали од чега је направљен престали су да га узимају. Неће се никада сазнати имена жртава спаљених у Паћилијевој пећи или пак жртва чији су лешеви извађени из масовних гробница па спаљени да би се унуштили трагови злочина.. Никада се неће знати имена нерођене деце извађене из утроба мајки, као ни жртава чије су лешеве месецима и годинама воде Саве и Дунава носиле све до Црног мора.

    Музеј жртва геноцида у Београду као ни епископ г. Ћулибрк никада се нису осврнули на налаз о броју жртава Међународне комисије за истину о Јасеновцу.

    Музеј геноцида у Београду користи тај непоуздани материјал о жртвама хрватског геноцида, а тај исти материјал користи и епископ г. Јован Ћулибрк.

    Резултати сарадника Музеја геноцида у Београду су сасвим непоуздани, јер су рађени на оскудном и неправилно прикупљеном материјалу, на који је и тадашњи организатор пописа ставио ембарго.

    Међународна комисија за истину о Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома је утврдила на основу антрополошких и судско-медицинских налаза, на основу докумената, на основу писања хрватских медија из времена Другог светског рата и на основу података коју су дали немачки и други обавештајци да је у том Јасеновачком систему хрватских логора геноцида убијено од 1941. до 1945. године преко 700.000 Срба, 23.000 Јевреја и 80.000 Рома међу којима је било 110.000 деце испод 14 година старости.

    Музеј жртва геноцида у Београду ни епископ г. Ћулибрк се никада нису осврнули на овај налаз Међународне комисије за истину о Јсеновцу.

    Професор Др. Србољуб Живановић
    Председник Међунродне комисије за истину о Јасеновцу
    Лондон, Велика Британија

    Извор:
    ЈАДОВНО

    11
  7. Драго Пилсел и патријарх Порфирије су у посебно блиским односима из времена када је Порфирије био у Загребу. Тамо су често организовали некакве састанке (кружоке) на којима се говорило о „духу помирења“. Ови контакти нису прекинути када је Порфирије постао патријарх СПЦ, чак напротив, интензивирани су. Порфирије се заложио да се Пилселу омогуће докторске студије на Богословском факултету у Београду. Осим тога, Порфирије је нелегално изабран за предавача на овом факултету, вероватно да би могао да се пита о Пилселовом докторату.

    Ово нисам ја измислио, имате све на нету.

    Пилсел је тројански коњ који је подметнут Порфирију, који то очигледно није схватио. Склон сам и да верујем, да је то све није случајно и да је део „пута ка екуменизму“, на који нас воде Порфирије и његов ментор и духовни отац Иринеј Буловић, прикривени екумениста и сива еминенција у СПЦ, који се за све пита.

    * * *

    Драго Пилсел је један од главних заговорника тезе да су у НДХ Хрвати побили само око 83.000 Срба.

    Други заговорник ове тезе је Немац Александар Корб (одбранио „докторат“ на ову тему), који је посебно угошћен у Музеју жртава геноцида у Београду.

    Браћо Срби, очигледно се ради о покушају ревизије историје, у чему учествују и српске незналице (на челу са Ћулибрком и Ристићем, али и његовим претходником Вељком Ђурићем Мишином), које сањају о помирењу са српским кољачима, па мантрају о екуменизму и „заједништву у Христу“ са њима.

    Ревизија геноцидне хрватске прошлости је државни пројекат првог реда Хрватске, Ватикана и Германа у који је уложен велики новац и ангажована „хисторијска знаност“, уз учешће бројних медија. У Хрватској је чак одржана промоција књиге која се бави, нећете веровати, геноцидом који су Срби наводно починили над Хрватима. Ето, па сада поразмислите због чега је речено – Хрвати су дијагноза.

    Једини начин да се томе одупремо је да сведочимо истину – истина се сведочи, а лаж мора стално да се понавља да би се створио привид да се ради о истини.

    Управо због овога се Драго Пилсел хистерично огласио оваквим текстом на свом сајту Autograf.hr, јер му се распада прича о (само) 83.000 Срба убијених у НДХ. Треба наставити са разобличавањем његових бљувотина о овој теми, да настави да хистерише и да се укопава у својим лажима, које никада неће постати истина, без обзира на помоћ српских изрода, који му свесно или несвесно помажу.

    Време буђења је дошло и истину више нико не може да сакрије, па ни језуитски ученик Пилсел ни сви његови помагачи из Немачке, Ватикана, али и из Србије.

    12
  8. Онај осећај из стомака који ти говори да високо свештенство СПЦ није део Хришћанске Цркве, понајмање део Светосавске Цркве, већ пробрани ликови који треба да спроведу део мрачне агенде у циљу нестанка Срба са историсјске сцене.

    И на жалост се овај мој осећај потврђује у пракси више него тачним.

    Заиста нема боље врсте издаје од оне, када издајника увучеш у мантију. Издајник издаје онда несметано, а овца му се још при томе патолошки клања и узвикује “Амин!”!

    ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

    11

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading