Скопље: Протест Левичарског покрета због преименовања улице „Друга македонска ударна бригада“ у „Адем Демаћи”

Улица која је славила оне који су дали животе у борби против фашистичког бугарског окупатора славиће Адема Демаћија, југословенског сепаратисту и борца за велику Албанију и независност Косова

Извор: Снимак екрана

Омладински левичарски покрет из Северне Македоније „Црвена младина“ изразио је протест због преименовања улице „Друга македонска ударна бригада“ у „Адем Демаћи“, па су у тој улици, која се налази у скопској општини Чаир, поставили имена погинулих бораца из те бригаде, у знак сећања на њих.

„Уочи званичног преименовања улице „Друга македонска ударна бригада” у „Адем Демаћи” уз присуство Албина Куртија и албанске политичке елите, били смо у Чаиру и у истој улици поставили имена свих погинулих бораца из Друге македонске бригаде“, поручили су из „Црвене младине“ на Фејсбуку.

Они су истакли у видео-поруци да ће улица „која је славила оне који су дали животе у борби против фашистичког бугарског окупатора од сутра славити Адема Демаћија, југословенског сепаратисту и борца за велику Албанију и независност Косова, више пута осуђеног на затворске казне у Југославији“, преноси Спутњик.

„Нека ова имена боду очи онима који ће сутра бити на свечаности поводом преименовања ове улице, а они који су донели такву одлуку нека знају да их македонски народ не заборавља и не опрашта. Данас бришу сећање са улица, паркова, споменика, сутра ће посегнути за уџбеницима и нашом историјом. Македонци, доста је, будите се, не спавајте! Смрт фашизму, слобода народу“, истакли су млади левичари, пренео је „Косово онлајн“.

Опрема: Стање ствари

(СПОНА, 11. 8. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Podrška, bravo levičari!

    3
    0

Оставите коментар