Аљбин Курти: Северна Македонија треба да буде што ближе Косову, Албанији и Бугарској, а даље од Србије

На скупу у центру Тетову, на којем је говорио Курти, вијорила се застава такозване „велике Албаније“, која обухвата делове Северне Македоније, Црне Горе, Србије и Грчке

Застава такозване „велике Албаније“ у Тетову (Извор: Снимак екрана)

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је у Тетову да Северна Македонија треба да буде што ближе Косову, Албанији и Бугарској, а даље од Србије председника Александра Вучића.

„Северна Македонија треба да буде што ближе Косову, Албанији и Бугарској, а даље од Србије, која се не дистанцира од (Слободана) Милошевића ни од (Владимира) Путина. На тај начин ће Северна Македонија бити што ближе уласку у ЕУ, а наш регион на Балкану ће бити безбеднији. Због тога треба да јој помогнемо и подржаћемо Северну Македонију“, рекао је Курти, а пренела кабловска Телевизија 21.

На скупу у центру Тетову, на којем је говорио Курти, вијорила се застава такозване „велике Албаније“, која обухвата делове Северне Македоније, Црне Горе, Србије и Грчке, јавила је агенција Макфакс.

Курти је јуче боравио у незваничној посети Северној Македонији, где се састао само са лидерима опозиционих партија Албанаца и присуствовао присуствова преименовању улице „Друга македонска бригада“ у „Адем Демаћи“ у скопској општини Чаир.

Скопље: Протест Левичарског покрета због преименовања улице „Друга македонска ударна бригада“ у „Адем Демаћи”

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 12. 8. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар