Синиша Љепојевић: Можете знати ко је у БИА, али не и ко у Београду ради за Јутјуб

Јутјуб не штити само америчке интересе – он је у координацији са локалним властима и штити и локалне власти. У случају Србије, очигледно је да су интереси локалних власти и Јутјуба врло близу, рекао Љепојевић

Александар Павић и Синиша Љепојевић (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

Са Јутјуб канала „Ми, глас народа“ преносимо део разговора Синише Љепојевића и Александра Павића

Синиша Љепојевић: Упркос свему што се догађа у Србији, ипак, рецимо, овакав и други канали још увијек постоје. У Западној Европи то је ријеткост, бивају кажњавани, скинути мјесец, два итд. Једноставно, сужава се тај простор овакве врсте комуникација, и у том смислу у Србији је то још увијек могуће.

Александар Павић: Јесте. Јутјуб, наравно, није српски – нама (људима окупљеним око канала „Ми, глас народа“ – прим. СтСт) је већ скинут један видео, иако смо ово покренули тек пре пар недеља. Скинут нам је разговор са Леријем Џонсоном. Срећне нам ране, а тек смо почели…

Синиша Љепојевић: Јутјуб није, наравно, српски, али шта ће бити приказано у Србији одлучује канцеларија Јутјуба у Београду. Јутјуб има канцеларије у свим земљама. Интересантно да они бившу Југославију третирају још увијек као Југославију, и имају једну централу – у Загребу, али имају канцеларије и у другим градовима, прије свега у Београду. Мој утисак је да је то нећу да кажем најтајнија, али најтајновитија канцеларија у Београду. Можете да сазнате ко ради у БИА, ко ради у војној безбједности, можете да сазнате све, али да сазнате ко ради у тој канцеларији – а то су људи из Београда – то је немогуће. Немогућа мисија. Према томе, Јутјуб не штити само, да кажем, америчке интересе – Јутјуб је у координацији са локалним властима и штити и локалне власти. У случају Србије, очигледно је да су интереси локалних власти и Јутјуба врло близу, да не кажем идентични.

Александар Павић: Ево, видећемо. Постоје и живи Јутјуб канали још увек у Србији, и видећемо колико ће то бити дозвољено да се настави. Засад ипак постоје. Знамо да је неколико њих било и укидано или суспендовано, тако да борба за јавну реч се води, и очигледно да Србија још увек најбоље одолева у целој Европи, ја мислим у целој северној хемисфери изван Русије…

Синиша Љепојевић: То су апсурди Србије, исто.

Александар Павић: Србија је велика тајна, што рече Десанка… Ми смо посебни у неком погледу, и ја волим што је тако, и морамо да се изборимо за то како знамо и умемо. И, ево, правимо кораке у том правцу. И што си рекао, пре акције, што каже Јеванђеље по Јовану – У почетку беше Реч. И то важи за све.

Цео разговор (пренесени исечак почиње од 51:09):

Препис, наслов и опрема: Стање ствари

(Јутјуб канал Ми – глас из народа, 13. 5. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Možete znati ili ne znati.
  Može da vam vredi ili ne vredi.
  Da znate ili ne znate.

  Tajna je tajna.
  Bila. Jeste. I biće uvek.
  Ko kaže da zna šta je tajna taj laže.
  Ko to kaže ko to laže.
  Da Srbija nije tajna.
  Srbija je tajna.

  Niko ne zna šta je Srbija.

  Desanka Maksimović napisa kao svedok vremena KRVAVU BAJKU.
  Srpsku.
  U srcu Srbije.
  Iz srca Srbije.
  Bajku.
  Krvavu.
  Tajnovitu.
  Tajnu.
  Večnu.
  Srpsku.

  Desanka Maksimović napisa i ove reči:

  Srbijo kao da si se zaletela pod oblake.

  Srbijo od ponora do visina malo prezaš.

  Srbijo ispod magle lake treptiš kao srebrena breza.

  Srbija svetluca pod maglom večernjom.

  Srbijo lebdiš u sutonu blaga i tiha na ranu je previj.

  Srbijo sva mlečna i nezemna kao martovsko jagnje pokorna.

  Srbijo ko bi rekao da si opasna.

  Srbijo ko bi rekao da si za otpor uvek i smrt spremna.

  Srbijo ti si VELIKA TAJNA.

  21
 2. Нормално. Од свеприсутног рајетинског страха од Удбе и других митолошких бића, преко Бечко-берлинских завера и Ватиканских архива, до завере Ми-6 против Сораба и њиовијех Твитер агената, YouTube агенти што су се уротили противу српске нејачи сасвим су логична екстензија. То је тај исконски страх од непознатог што пројектује незнане ужасе и завере у све што се комеша са ОНЕ стране брда, ван граница поимања и сазнања обичног Милета и малог Радојице, а ту се технологија већ сасвим природно уклапа. Но од оних што озбиљно користе термин “дубока држава” уместо “држава из сенке”, као што је правописно право и драгом Богу драго, друго није ни очекивати.

  Вечно стражите, другови, јер никад се не зна каква опасност вреба из оног мрака.
  „Добар хришћанин треба да се чува математичара /…/. Постоји опасност, и већ је присутна, да су математичари склопили савез са ђавлом да помраче људски дух и затворе човека у окове пакла.”
  —Св. Августин Хипоски (354-430)

  3
  8

Оставите коментар