Милош Ковић: Укидање забране уласка у БиХ – доказ суверенитета Републике Српске

Универзитетском професору Милошу Ковићу и адвокату Горану Петронијевићу укинута забрана уласка у БиХ, изјавио је министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић

Милош Ковић (Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић)

Укинуте забране уласка у БиХ професору Ковићу и адвокату Петронијевићу

Универзитетском професору Милошу Ковићу и адвокату Горану Петронијевићу из Београда укинута је забрана уласка у БиХ, изјавио је министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић.

„На основу процена надлежних служби, Ковићу и Петронијевићу су укинуте забране уласка у БиХ“, нагласио је Нешић за Срну.

Гранична полиција БиХ у марту прошле године није дозволила професору Ковићу да уђе у БиХ на граничном прелазу Вардиште, уз образложење да „представља опасност по безбедност БиХ“. Одлука о забрани уласка донесена је крајем фебруара 2022. године.

Klix.ba: Beogradskom profesoru Koviću zabranjen ulazak jer predstavlja opasnost po sigurnost BiH

Улазак у БиХ на прелазу Каракај 25. марта 2022. године није дозвољен ни адвокату Горану Петронијевићу, јер, како је наведено у решењу, „представља претњу безбедности, јавном поретку, јавном реду и миру и јавном здрављу у БиХ или међународним односима БиХ“.

(Спутњик, 26. 5. 2023)

Милош Ковић: Доказ суверенитета РС

Чињеница да је повучена забрана о мом уласку у БиХ је доказ суверенитета Републике Српске, изјавио је универзитетски професор Милош Ковић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.

Ковић је нагласио да је забрана уласка у БиХ била покушај забране мисли и говора.

Упркос забрани уласка у БиХ: Онлајн предавање Милоша Ковића биће емитовано у 15 градова Републике Српске

– Постоје људи, а изгледа и системи који себе сматрају и дан данас власним да нам прописују шта ћемо да мислимо и говоримо. Ја ни до дан данас нисам сазнао шта сам то рекао да је повриједило политичко Сарајево – рекао је Ковић.

Због његове забране уласка у Бих највише је, каже, претрпјела настава.

– Највише су ми недостајали студенти и колеге. Ништа не може да замијени живи контакт – навео је Ковић.

NOVA PROVOKACIJA MILOŠA KOVIĆA: “Ukidanje zabrane ulaska u Bosnu i Hercegovinu potvrda suvereniteta Republike Srpske…“ (Извор: Slobodna Bosna)

Ковић је рекао да се нада да ће за Видовдан доћи у Бањалуку.

(РТРС/Искра, 28. 5. 2023)

Опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Добра вест!

    6
    2

Оставите коментар