Љиљана Чолић: Делити исте вредности са „демократским Западом“

Нека њима њихове ненормалне и перверзне вештачке дуге, а нас нека оставе да живимо у нашем примитивизму

Љиљана Чолић

„Оваква катастрофа у школама нашег народа никад се није догодила“, стоји у једном званичном коментару трагедије чији је виновник један тринаeстогодишњак, а живот изгубило осморо деце и једна одрасла особа. Има и рањених.

Не могу а да се не сетим заповедне мантре представника тзв. међународне заједнице којом су нам пробијали уши од 5. октобра 2000. године, а која је гласила sharing the same values (делити исте вредности – прим. СтСт). Сада се у Београду оглашава представница UNICEF-а. А где су њене колеге када се малтене овакви трагични догађаји одигравају готово свакодневно у Америци и осталим земљама „демократског запада“? Понављам, по њиховој директиви, треба да са њима – share the sаme values.

Прослава „Дана вештица“ у огледној основној школи „Владислав Рибникар“ (Извор: Сајт школе)

Не дај Боже! Они једва чекају да нас саме окриве за онај културни и цивилизацијски накарадни модел којим трују читав свет. Ето њима њихови тамни облаци насиља – вршњачког и сваког другог. Нека њима њихове ненормалне и перверзне вештачке дуге, а нас нека оставе да живимо у нашем примитивизму.

„И сунце на западу залази“, метафорично и мудро рече суштаствену истину св. владика Николај Србски. Драги српски народе, када ћемо већ једном кренути за светлошћу?!Categories: Да се ја питам

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Препоручио бих слушање разговора Павића и Љепојевића у доњем десном углу ове веб странице. Тема је требало да буде нешто друго али су се дотакли и ове трагедије у београдској основној школи. Мени је на пример био интересантан онај део где се говори о фрустрацији у српском друштву. Чак и на овим страницама смо се могли у то уверити поготово када се помене српска историја и идентитет. Може било шта друго да се каже али је за неке ово буквално црвена марама због које су спремни и да јуришају на ветрењаче. Ево само пар извода из тог разговора:

  “… Србија је екстремно фрустрирано друштво… Та фрустрација траје дуго… Свако фрустрирано друштво је насилно друштво… Извориште тог насиља је јавна лаж… Лаж је такође насиље ….

  … Снага из историје даје снагу данашњим генерацијама… Није случајно што модерна дубока држава жели да уруши историјско образовање…”

  21
 2. Ми смо посебно обрађени као држава: специјални рат у садејству са државним апаратом. Јединствена симбиоза.
  Тихо и ненаметљиво усвајају се накарадни и перверзни закони.
  На телевизијама оргијају Михајловићке, Чомићке…
  Врхунац је сам државни врх који својим поступцима издаје Косово а говори како то не ради.
  Лаж, лаж и само лаж.
  Врх Цркве говори: Косово и само Косово, а подржава државни врх…
  На телевизијама (Пинк) сваких 15 секунди иду рекламе за потенцију у комбинацији са козметиком “брини о себи”…
  Буди нормалан?!
  Све је одрађено врхунски само је било питање времена кад ће доћи до “пуцања”.
  И пуколо је.
  А сада господо да не мислите да је све било случајно иде завршни део “разоружавање” Србије са увођењем дигиталног новца у блиској будућности.
  Након тога нам неће бити потребан ни државни врх ни Влада…

  14
 3. А кад смо прихватили западне вредности, то подразумева и западно хрватско писмо. То је елитна школа која се представља тим писмом, а грб Србије и ћирилицом означено министарство просвете су само замајавање народа.
  Председник државе уместо да инсистира на спровођењу уставног прописа о језику и писму, потписао је закон супротан Уставу, којим је ћирилица осуђена на умирање. Али он има олакшавајућу околност што је то ћутањем одобрила целокупна “елита”. У њој су и Ћирковић и Ломпар

  8
  2

Оставите коментар