Француска: Емануел Макрон скинуо сат од 80.000 евра и сакрио испод стола током интервјуа о спровођењу пензионе реформе

Председник Француске усред емисије схватио да је направио велику грешку машући скупоценим сатом пред народом који ће морати да ради две године дуже да би добио право на пензију

Емануел Макрон са и без сата (Фото: НСПМ/Снимак екрана)

Француски председник Емануел Макрон критикован је након што је скинуо скупоцени сат током телевизијског интервјуа у којем је бранио пензиону реформу, врло непопуларну меру.

У Паризу у Француској јуче после подне избиле су демонстрације због најављених реформи пензија (померање старосне границе за одлазак у пензију), а француски председник Емануел Макрон, који је последњих неколико недеља на удару критика због инсистирања на спровођењу пензионе реформе, схватио је усред емисије да је направио велику грешку машући скупоценим сатом пред народом који ће морати да ради две године дуже да би добио право на пензију.

Причајући у емисији, веома популарној у Француској, он је усред говора о реформи и демонстрацијама које потресају целу земљу одлучио да са руке скине тај скупоцени сат. У једном тренутку Макрон усред приче спушта руке испод стола и одлаже сат са своје десне стране, да би у следећем моменту у кадру била његова рука без скупоценог накита.

Вредност сата којег се отарасио како не би даље изазивао бес народа процењује се на невероватних 80.000 евра, пишу страни медији, не наводећи о којој марки се ради. У снимку који је објављен на званичном налогу француског председника на Јутјубу може се видети да прву трећину емисије он има сат, док га у друге две трећине нема, а друштвене мреже су плануле, па је моменат скидања сата помно испраћен на њима, нарочито на Твитеру.

Опрема: Стање ствари

(Би-Би-Си, Mondo/НСПМ, 24. 3. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар