Жељко Познановић: Преливање литија из Црне Горе у Србију

Ватра литија је са благословом епископа запаљена у Србији и распламсаће се у масовне литије које ће водити часни свештеници и епископи

Народне литије које су почеле испред Саборне цркве у недељу у 15.30 и на којима се окупио велик број грађана (иако су спречаване раскопавањем места окупљања булдожерима, багерима и пнеуматским чекићима) представљају прекретницу у политичком животу Србије од почетка напредњачке власти. Оне су ефекат лептира које ће наизглед малим трептајем покренути лавину незадовољства у односу на прозападни, а од јуче и квислиншки режим. Десило су чудо квантног скока преливања литија из Црне Горе у Србију. Десило се оно чега су се страни окупатори и домаћи издајници највише плашили. Због тога је београдски режим и ширио мржњу према пок. митр. Амфилохију као лучи у тами Црне Горе. Али све је то прсло као мехур од сапунице пред силом Светог Духа.

У нашој браћи која су дошла из Црне Горе видели смо ту силу као и у нашим Београђанима и народу који је поздрављао литију. Дух дише где хоће и не покорава се команди Иринеја Буловића – који се у свом паду поистоветио са Црквом. Или који је можда у својој прелести замислио Цркву која се бави педерима и јогом, а не Македонијом и Косовом. Народ је тражио одговор од Цркве о француско-немачком плану и добио га од митрополита Јоаникија, који је одлучно рекао да је тај план неприхватљив.

Ватра литија је са благословом епископа запаљена у Србији и распламсаће се у масовне литије које ће водити часни свештеници и епископи. Све до слободе и обнове нашег измученог народа.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Жељка Познановића)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

7 replies

 1. Poslednja prilika?

  13
 2. Познановић је веома храбар човек када сме да спомене господара Ситха, Иринеја ******** Буловића! Кренула је грудва са крсним ходом, која ће се претворити у лавину!

  20
 3. Нероватно само тешки болесници знају како је мучно дуго умирати.
  Овај наш је решио да сви сазнамо.

  18
 4. Крст у сјени

  Крст
  Труне
  У сјени
  Петокраке

  На глибу
  Зидамо
  У глиб
  Тонемо

  Кад
  Рђа
  Изједе
  Петокраке

  Из глиба
  Храст
  Завјетни
  Израшће

  Момчило

  11
  3
 5. Bojim se..da nema ništa od Litija u Srbiji!? Bojim se….da je kasno.

  11
  3
 6. @Stara Crna Gora
  Ако си заиста стара и ако си заиста Црна Гора, пиши Ћирилицом,
  али никад не пиши да је за нешто касно,
  Овде више не сме да буде места за дефетизам.
  Мени га нико не може узети!

  10
  2
 7. Rade, ne što sam zaista stara, nego i živim u jednom selu u Staroj Crnoj Gori, 18 km makadamskog puta do Cetinja, struje više nemamo nego imamo, internet samo kad se popnem kao sad na brdo, latinicom pišem jer na telefonu nemam ćirilicu. Eto Rade, mislim da je kasno, ako nije što ne idete na Litije, šta čekate?

  8
  4

Оставите коментар