Предраг Васиљевић: Зашто многима одговара монструозна лаж да иза протеста у Београду стоји Русија

Политика Русије према Србији јасна је и транспарентна. Нема потребе нико да је тумачи. Ни за митиганшким говорницама ни у јутарњим програмима

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Некоме је баш одговарало да за опскурне протесте у Београду и примитивне и безумне поруке којима се позива на агресију и насиље, оптужи Руска Федерација.

На томе су темељно радили и говорници на тим „демонстрацијама“ са којих су послате екстремистичке поруке, али и бројни аналитичари који су тобожњу одбрану државе и председника Србије искористили да нападну Москву.

Колико је лажна теза демонстраната да они заступају интересе Русије кад позивају на оставку председника и кад власт прозивају за издају, толико су бесмислене и сумануте оптужбе да иза радикалних демонстраната стоје Вагнер, руске безбедносне службе, Путин лично.

Потпуно је лудило да се током изговарања порука „Ко потпише, њега убише“, и током најављивања још страшнијих ствари од немира у Београду, говорници сакривају иза Руске Федерације.

Исто толико је злонамерно и опасно да они који политички бране државне институције, али истовремено раде за западне интересе, лове у мутном и сладострасно окривљују Руску Федерацију за идиотске поруке које демонстранти испаљују испред Председништва Србије.

Колико су манијачке замисли појединаца да могу неким насилним идејама да изазову преврат у Србији, толико су опасне идеје евроатлантских аналитичара и плаћених утицајника који једва чекају да чују поруке којима се потпаљује насиље да би за све окривили Руску федерацију.

Изјава А. Вучића за ТВ Пинк (Извор)

Званична Русија гради најбоље односе за Републиком Србијом и никада ниједан државни функционер из Москве није оптужио Београд за издају своје државе.

Званичној Русији једино може да одговара политичка стабилност у Србији јер је то једина земља у Европи која јој није увела санкције.

Званичној Русији, што је више пута децидно поновљено, одговара свако решење за Косово и Метохију које буде прихватљиво за Београд и српски народ.

Александар Боцан-Харченко: Косовско питање биће решено у другим геополитичким условима, после победе Русије

Званична Русија никада се није, за разлику од Запада, уплитала у унутрашња политичка питања у Србији нити је оспоравала стратешки државни курс Београда.

Званична Русија је готово у зарез имала идентичан став као Београд према немачко-француском предлогу за Косову који у својој суштини значи фактичко признање лажне државе.

Односи Владимира Путина и Александра Вучића су веома пријатељски и председник Србије је добитник највишег признања Руске федерације – ордена Александра Невског.

Писмо 22 српска интелектуалца Путину: Одузмите Вучићу орден Александра Невског

Чак се и у честиткама Бајдена и Путина поводом дана државности Србије види која земља уцењује, условљава, намеће своју политику, а која земља широког срца честита велики празник.

И зато, веома је опасно што маргиналне организације исказујући своје фрустрације покушавају да „увуку“ Русију.

Исто тако, важно је открити прозападне војнике који одмах покушавају да лове у мутном и да стварне акције евроатлантских обавештајаца маскирају наводним активностима Кремља.

Извор: Klix.ba

И једно и друго је дубоко покварено и перфидно.

Политика Русије према Србији јасна је и транспарентна. Нема потребе нико да је тумачи.

Ни за митиганшким говорницама ни у јутарњим програмима.

Предраг Васиљевић је главни уредник сајта „Спутњик Србија“

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 16. 2. 2023)

Погледајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

7 replies

 1. Већ смо видели у недавној прошлости како су љубитељи СССР-а носили Стаљинове слике, а потом своје саборце слали на Голи оток. А сам добро памтим русофилију Вука Драшковића, грљење са Јастребовом и прича о мајци Русији које су миц по миц мутирале у дежурно НАТО баљезгало. Не би ме зачудило да видимо још неке “радикалне” српске русофиле који ће сутра по земљи Србији да јуре “руске шпијуне”.

  Англосаксонци и остатак Запада је одавно апсолвирао како имати играче на обе стране, тако да ме ништа не чуди, ниједан развој ситуације… То је могуће спречити једино јасном и недвосмисленом акцијом, без закулисних радњи и трговине. Сем Цркве не видим другу силу која би могла да јасно истера ствари на чистац.

  15
  5
 2. Бедно је да један руски медији пусти чланак толико пун отрова и лажи о људима који су синоћ протествовали, као да га је писао Тони Блер лично. Да ли се на тај начин Русија одужује људима који је носе у срцу и који би се сутра борили за њу ако треба? Ако у Русији има ико ко контролише шта пише овај српски Спутњик, требало би одмах да смени читаво издајничко уредништво.

  36
  1
 3. Васиљевићу,
  Очигледно си добио задатак да напишеш нешто о томе да Русија нема ништа са синоћним догађајима. Па зашто то ниси урадио? Васиљевићу, ти као човек који ради у руском медију, од кога живи, као неко ко је наклоњен Русији, ниси могао да напишеш штетнији текст. Не зна се да ли је штетнији твој текст или изјава руског амбасадора. Зашто правите тако катастрофалне грешке? Љубинка (уредница српског Спутњика), чему ово?
  Овиме сте људе, патриоте, српске домаћине пуне љубави према Русији, тотално одбили од Русије. Да ли сте нормални? Зашто се поистовећујете са противницима Србије и Русије? Критикујете запад због политичке коректности, а сами сте оличење тога. Зашто се претварате да не видите чему води ово Вучићево лудило? Чемо толико дубоко и толико огавно увлачење у Вучићеву *******? Ако је инструкција коју сте добили, тотално је контрапродуктивна. Овиме сте оне на које сте могли да рачунате, најувредљивије отерали. Да ли неко од вас има храбрости да изнесе свој став о тотално промашеној процени руских служби или само спроводите директиве не покушавајући да дате свој допринос спасењу овог народа?

  32
  1
 4. Година 2015-2023. у Јозефштату (бивши Београд) Спутник је орган другорусијанских клинтониста из Русијице од Москау (бивша Москва) до Санкт Петерсбурга (бивши Петроград) за другосрбијанске клинтонисте из Србијице од Јозефштата до Нојзаца (бивши Нови Сад).

  17
  2
 5. Da kazem ovako: prava je steta sto iza toga ne stoji Rusija, i to u punoj snazi.

  21
  1
 6. Спутњик сам одавно престао да пратим. Најбоље би им било да ћуте. Имају много простора осим политике којим могу да се баве. Поред политике морам да поменем и спорт. Како пишу то није ниво ни јадних (порно) Новости.

  17
  1
 7. За Русију је Србија окупациона зона у дубокој непријатељској позадини.
  Како стоје ствари ускоро је неће бити!
  – КиМ су се овдашње изабране власти практично одрекле, остале су формалности;
  – Од Старе Србије и верне Србадије се одрекоше и црквене;
  – следи Војводина
  и Божја казна, за силна нечовештва наша према прецима и потомцима, браћи и сестрама у невољи.

  15
  2

Оставите коментар