Борис Трбић: Најгори тренутак нашег новинарства је синтагма „Косово за патике“

Тај непомјани израз уједињује наизглед супротстављене политичке векторе силе. Најважније је моментално напуштати друштво људи који користе овај израз или причају у духу вредности које ове синтагма промовише

Извор: B92

Најгори тренутак нашег новинарства није објављивање кратког текста „Војко и Савле“ у Политици, пре хиљаду година (овде, овде). Најбеднији тренутак српског новинарства и крај сваког разговора о пристојности је синтагма „Косово за патике“ популаризована у једном дневнополитичком билтену, и цитирана од човека са највишом политичком одговорношћу у српској држави.

Александар Вучић: Коштуница сада потписује прогласе, а 2008. организовао скуп „Косово за патике“

Тај непомјани израз уједињује наизглед супротстављене политичке векторе силе. Може да нас буде срамота због других, и можемо да осећамо стид за оне друге, али најважније је моментално напуштати друштво људи који користе овај израз или причају у духу вредности које ове синтагма промовише. Били на високим политичким функцијама или за столом у време прославе дечијег рођендана. Оставити их у калу у коме не желимо и сами да будемо.

Извор: Blic

То није питање Косова и Метохије, правде или неправде, лицемерја, слободе или познавања историје и споменика духовности и културе. То је искључиво питање личне слободе, да одлучујемо о квалитету људи са којима проводимо време, којима дајемо нешто што имамо, слободном вољом. Питање елементарне људске пристојности.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Бориса Трбића)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Mediji su najjača udarna pesnica savremenog zapadnjačkog zavojevača i okupatora. Nije na tom skupu najjači lajt motiv bilo, okupljanje nikad većeg broja ljudi nego je centralni događaj to što su neke devojke lopovke iskoristile prisustvo mase da ukradu nešto – što se verovatno dešava pri svakom sličnom okupljanju.

  2. Дабоме, УДБА режија и Б92 интерпретација. Не може да омане. Како беше – истина, одговорност, помирење…

    5
    1

Оставите коментар