Александар Вучић: План од десет тачака о политици Србије у наредном периоду

Говорећи о тзв. француско-немачком плану, председник Србије каже да је 90 одсто онога што је изашло у јавност тачно

Александар Вучић на седници Скупштине о КиМ (Фото: Танјуг/ Зоран Жестић)

Народни посланици расправљали су данас о питању Косова и Метохије на посебној седници Скупштине Србије, на чијем је дневном реду Извештај о преговорима са Приштином од 1. септембра до 15. јануара. Седници је данас присуствовао и председник Александар Вучић, који је изнео план од десет тачака о политици Србије у наредном периоду. Говорио је и о тзв. француско-немачкој иницијативи, а као посебно тешку истакао тачку 4 и то други став, у којем се наводи да се „Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији“.

План од десет тачака

Председник Вучић изнео је 10 тачака о политици Србије у наредном периоду:

Тачка 1: Наша политика биће да готово на сваки начин и по сваку цену сачувамо мир и стабилност, да се уздржимо и не одговарамо на провокације осим ако животи и имовина људи не буду угрожени, јер мир и стабилност нису парола, то је нешто што доноси живот у Србију, што омогућава да сачувамо биолошки опстанак нашег народа.

Тачка 2: Упорно истрајавање на формирању ЗСО која мора да буде правни и физички оквир за права нашег народа и његово организовање на КиМ, уз подршку Србије коју нико не сме да спречи.

Тачка 3: Безбедност за Србе на КиМ, да нико не брине када дете пошаље у школу, зато што носи српско име и презиме.

Александар Вучић: Србија спремна да прихвати француско-немачки план за Косово, уз једну резерву

Тачка 4: Бољи живот за наш народ на КиМ.

Тачка 5: Да се разговора и преговора о свим темама које се тичу свих кључних питања о сарадњи Срба и Албанаца до разговора како и на који начин да буду заступљени у било којим телима.

Тачка 6: Очување наших виталних државних и националних интереса, очување нашег самосталног одлучивања, да нам се нико не меша, да не идемо по мишљење ни у Вашингтон, ни у Москву или Брисел, да се одлуке доносе само у Србији, уз поштовање Устава Србије.

Тачка 7: Наш животни интерес је да останемо на европском путу зато што европски пут значи инвестиције и стандард, плате и пензије.

Тачка 8: Раст Србије, енергетика, храна и војска, при чему је храна веома важна, војска мора да буде снажнија два и три пута него што је данас, јер је сачувала наш народ на КиМ. Развој здравства нам је потребан у који морамо више да улажемо.

Тачка 9: Наставак разговора, не прекидамо разговоре, јер бисмо били потпуно изоловани, нико са нама не би разговарао, а сами не можемо да функционишете у савременом свету.

Тачка 10: Упркос свим кризама, плате ће расти, стићи ћемо неке земље ЕУ, а то ће враћати људе у Србију.

О француско-немачком плану: 90 одсто онога што је изашло у јавност тачно

Говорећи о тзв. француско-немачком плану, Вучић каже да је 90 одсто онога што је изашло у јавност тачно.

Текст француско-немачког предлога (Извор: Друштвене мреже)

Наводи и да су тај план у јавност пустили „неки из међународне заједнице који су то желели“.

Посебно је истакао тачку 4 и то други став у којем се наводи да се „Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији“.

„Противили се или не противили Савету Европе у тренутку када они одлуче, имаће већину. Противили се или не противили за НАТО, имаће већину. Противили се или не противили за Европску унију, то је њихова одлука“, рекао је Вучић.

Целу вест прочитајте овде

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(РТС, 2. 2. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

8 replies

 1. Мир по сваку цену. Колоко је то кукавичка флоскула. Срамора. Да заштитимо наш народ на Космету? Па зашто га не штитимо? Који је то европски пут, каква је то магла, 23 године? А по мишљење нема потребе да се иде у Вошингтона кад је ту амбасадор Хил који нам разјашњава које је наше мишљење.
  Мало достојанства Председниче, мало самопоштовања Ви представљате Србију ми смо потомци Обилића, јунака са Мојковца или Кајмакчалана. Слобода нема алтернативу а не ЕУ.
  Пуно среће и мудрости да Вам да Господ снаге да не укаљате и Ваше и Српско име.

  19
  1
 2. Вучић се од првог тренутка поставља као тумач свега и свачега глупацима којима влада. То може да ради у странци, јер тамо тако јесте. Он није мој председник и никад му нисам дао овлашћење да ме лаже и да од мене крије било шта што се мене тиче. Никад није добио сагласност да ме заступа у било чему. Увек је скривао садржај сваког документа који је у моје име потписивао и обавезе које су из тога проистекле. Сад је претерао са узурпацијама и увредама. За то ће платити цену. За то што ради казна може бити само једна. Биће спроведена.

  23
  2
 3. Да ли се огласио неки правник да нам каже каква су наша права после овог издајнка. Да ли можемо да поништимо све што је потписао и ово до сада и што намерава. До сада је већ направио много штете нашој држави.

  17
  1
 4. @ Јован

  Ако је мир и по цену слободе, онда је то кукавички. Слободарство је (била) наша одлика и традиција по којем смо се разликовали од околних народа. Било је уткано у националну свест. Али, од петооктобарске катастрофе радило се на промени свести, сећате се. Том послу многи су допринели. Нарочито млађи нараштај српских историчара ревизиониста. Прилично успешно су пласирали своју филозофију историје у којој само луди народи гину против силе и неправде. Хероје и борце за слободу прогласише лудацима и злочинцима, а сараднике окупатора мудрацима и “српским мајкама”. Не борба, не супротстављање, него колаборација постаде врхунска вредност. Јер, како веле, “шут са рогатим не може”, “сила Бога не моли”, само “јунакова мајка црну вуну преде” и сл. губитничке флоскуле. А све у име пацификације Србије (мир по сваку цену) где је боље “чекати”. Да силници “реше ствар”, па ћемо на ону страну која “претегне”.
  У чекању је мудрост, кажу. Јер, “ко чека, тај дочека”. Што би “улудо страдали”, када има ко ће то за нас да обави. А ко? Па, Руси, зна се. Ево, само што нису…
  Сви идеали су пали. Штоно кажу – “за идеале гину будале”…

  Свако време има своју цену. Некада је Ламартин, под снажним утиском после обиласка Ћеле Куле, написао: “Нека Срби сачувају овај споменик! Он ће научити њихову децу шта вреди независност једног народа, показујући им по какву су је цену платили њихови очеви.” Данас је то превазиђено, јер је свако за себе “личност” са правом да оде одавде, себи и свом потомству потражи неку другу земљу, јер је “домовина тамо где ми је добро”.

  Е, па, господо, сада убирамо отровне плодове такве памети. Хероје смо послали на ђубриште историје, а називе улица по њима дате заменили смо у славу краљица, кнегиња и осталих дворских величина. Ако нема памети, ни Бог не помаже. Па ни велелепне и скупе све бројније цркве широм сиротињске Србије. А Србија све мања.

  16
  1
 5. ,,Нећу да будем Швабо,нећу да будем Швабо…..,,

  8
  1
 6. “Александар Вучић: План од десет тачака о политици Србије у
  наредном периоду“?!
  Овај Вучићев план од 10 тачака неодољиво подсећа
  на 10 тачака Ултиматума које је Аустроугарска упутила
  Србији јуна меасеца 1914.!
  Познато је како је Србија поступила 1914. – против Ултиматума
  Ауистроугарске.
  Сви услови су испуњени да тако поступи и 2023. године –
  против Плана Александра Вучића.
  1914. Србија излази на Дрину, а 2023. излази на улице!
  “Јер, боље је да умремо као ЉУДИ, него да живимо/робујемо
  као НЕЉУДИ!“ – Патријарх Павле.
  Наравно, до тога не мора да дође, све зависи од Председника!
  Мач Христов – “Мир у злу или спокојство у слабости рађав је мир!

  Блажени Јероним:
  “Мудрост без доброте је злоћа; безазленост без мудрости је глупост“

 7. Од 16 до 20 јануара је одржан састанак Светског Економског Форума у Давосу.Оснивач СЕФа, Клаус Шваб је издиктирао је окупљеним лидерима и бизнисменима шта треба да раде кога треба да даве,новинарима шта да пишу и човечанству како мора да живи ако хоће ,,вечеру,,.Другим речима политички комесар ,,глобалиста-антихриста,,је објавио да ,,нема Бога,,.,,Рече безумник у срцу своме нема Бога.,,Најважнији посао за човека у животу је да иза бере ,,Пут Истину и Живот.,, Вечеру није лоше некада прескочити.Значи да поновим,нећу да будем Швабо.

  5
  1
 8. Tacka 10. Svi mi koji se osecamo Srbi a zivimo van matice, treba da radimo na tome da se vratimo. Povrtak treba da bude cin iz rodoljuljublja, nasa duznost. Vuciceva obecanja, vise plate to nema veze sa nama.

Оставите коментар