Епископ Сергије: Ко је проклео Александра Вучића да мора да трпи и ударце изнутра

Зна Србија, али и сви они којима је стало до Србије, да Вучић није издајица и да неће издати, јер му је такав генетски код. Ипак је он унук Србина којег су убиле усташе

Епископ Сергије (Фото: eparhijabihackopetrovacka.org)

Србима слога никад није била јача страна. Док се други народи сабирају, да би пред непријатељем били јачи, ми се дијелимо, губећи сопствену снагу на расправе, оптужбе и међусобне сукобе да бисмо, изгледа, постали што лакши плијен онима који би да нас нема.

Само код нас издајници говоре о издаји, петоколонаши о патриотизму, невјерници о вјери, а о отаџбини они који живе на критици отаџбине, Цркве и државне власти. То је наш усуд, дубина нашег националног понора, али и огледало стварности у којој живимо. Због тога смо са непријатељима увијек некако излазили на крај, али је Србима, изгледа, најтеже са собом. То је рат вјечни, рана која увијек крвари, јер непријатељску рану и преболимо и опростимо, али ону братску тешко или никако.

Због тога се и питам; ко ли прокле Александра Вучића, па да, поред свих притисака са западних и источних страна, до оних који долазе од сателитске владе Аљбина Куртија, мора још да трпи ударце изнутра, од оних који би требали бити његови, да га ојачају подршком, бар док је на челу државе?

Епископ Сергије: „Пут мајке Србије“, Александар Вучић и српске странпутице

Није лако водити Србе. Никада није ни било. Карађорђу смо одсјекли главу, а послије га величали у причама и пјесмама. Милоша Обреновића смо прогнали из Србије, отели му власт, да бисмо га касније назвали Милошем Великим, јер је видио оно што ми нисмо умјели, јер је знао оно што ми нисмо знали. Исмијавали смо Вука Караџића, да бисмо га касније узидали у темељ српске просвјете. Историја нам се понавља!

Сваки иоле значајнији Србин осуђен је на проклетство од оних за које се борио, али касније, када видимо да смо погријешили, ми се не мијењамо, већ чекамо новог вођу, да га саплетемо, да му загорчамо пут, намјере и хтијења. Ево, данас се јасно види траг нашег посртања.

Рече хрватски предсједник, urbi et orbi, да је Србији отето Косово, те да то није анексија, него отимање. Рекао је Зоран Милановић јавно оно што знају и птице на грани. Ипак, у главама политичких опонената, жељних власти по сваку цијену, Вучић ће и даље бити издајник, онај који ће издати „отето Косово“. Што би рекао наш народ: „Ко нас је клео није дангубио!“

Зоран Милановић: Ми и међународна заједница смо узели Косово од Србије, то је отимање

Онима којима је стало до Косова и Метохије као до лањског снијега, оптужују предсједника Вучића да ће издати или да је већ издао оно што њима није пошло за руком. Невладине организације, зна се које, „слободни“ медији, зна се који, већ пуцају по Александру Вучићу, али овај пут рафалном паљбом. Вучића још увијек маше, али истину погађају.

Ипак, не дају се наивни Срби лако преварити. Зна Србија, али и сви они којима је стало до Србије, да Вучић није издајица и да неће издати, јер му је такав генетски код. Ипак је он унук Србина којег су убиле усташе. Такви се не пишу међу издајице, па сам, што се тога тиче, миран и спокојан. Треба и Србија да буде.

Александар Вучић: Немам право да као председник државе кажем да је у Јасеновцу био геноцид

У политичком тренутку који је на корак до свјетског рата, Александар Вучић може Србима рећи да чини исто оно што је некада рекао Свети Стефан Штиљановић: „Пловимо посред непријатеља, као риба сред воде“.

Наш национални брод, ако будемо мудри, неће потопити таласи узбурканог мора, већ можемо потонути само онда ако га избушимо изнутра.

Епископ Сергије: Вучићево распеће је наше васкрсење!

Срби, није касно: Станимо под један барјак! Наш барјак: црвен, плав и бијел!

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Епархија бихаћко-петровачка, 30. 1. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , ,

7 replies

 1. О Господе, смилуј нам се.
  Ако ће овај текст помоћи Србима, да сачувају Косово, јер Косово се може само отети, онда нека ми Срби, овде на земљи опростимо и Александру Вучићу.
  Плашим се Преосвештени Владико да је Александар Вучић, много тога сам урадио и да га није нико проклео. Сам се он превија и глуми мученика, жалећи се на напоре свога посла. Сам је он изабрао да носи тежак крст, нико му га није силом на леђа поставио.
  Али он није од оних који могу носити много. Окружио се и директно подржава људима без вере и морала, без знања и искуства, без стида и срама.
  Пре пар година је позвао на свенародну расправу о Косову, и он је био једини говорник.
  Покренуо је истрагу о злочинима НАТО-а конкретно злокобни утицај муниције са осиромашеним уранијумом, али и то је разводнио до бесмисла,
  Кад је кренуло лудило са вирусом ковид19, купио је респираторе за убијање јадника који су са проблемима дошли у ковид болнице,
  Купио је вакцине, и делио неку цркавицу јадном народу да их наговори приме вакцину,за које данас знамо да су их њихови произвођачи наменили да тестирају могућности промене генома и контроле ума, а он је све то морао знати.
  И да не дужим.
  Веће штеточине у Српском народу, од њега , није било.
  Верујмо и да неће бити.

  66
  1
 2. Сачувај нас, Боже, оваквих мантијаша. Где ли су одрасли и ко ли их је васпитавао кад онаквом егоманијаку могу да се диве?

  65
  4
 3. Kakva blamaza, Boze moj! Ovaj kao da nema nikakve veze sa pravoslavljem, kao da je doveden na episkopsko mesto samo da bi klimao glavom i botovao za vucica. Sve sto kaze jos vise ga zatrpava i bruka.Da su vremena bolja, jos danas bi leteo iz crkve. Ma ne samo leteo nego i odgovarao za stetu i izdaju!

  53
  4
 4. Ко ли је Вас проклео кад морате овако да пишете о издајнику Вучићу?!

  49
  4
 5. U fukare oči od splačine, veli naš narod. Fotografija govori više od riječi.

  42
  3
 6. Да га можда не проклиње Владика Атанасије?

  ”Владика умировљени Атанасије: Вучић је лажов, кукавица и
  безобразник који пласира народу дефетизам
  BY СТАЊЕ СТВАРИ on 4. МАЈА 2020. • ( 4 )

  ‘Није наше све на Косову’ каже он – а шта то није наше на
  Косову, нека каже. Лаже кад тако каже, рекао владика
  умировљени Атанасије (Јевтић) о председнику Србије”

  https://stanjestvari.com/2020/05/04/vladika-atanasije-vucic-je-lazov/

  43
  1
 7. А шта имаш да кажеш Серђо кардинале за свог колегу Јована Ћулибрка који годинама заговара десетоструко мањи број жртава јасеновачких страдалника од истинитог?
  Ако Бог да, те дође до ослобођења Србије, осим ревизије последњих власти, не би требало да се заобиђе ни ревизија улоге високог свештенства, као ни ревизија улоге САНУ у њиховим основним задацима.

  Тешко србском сељаку са вама!

  11

Оставите коментар