Протојереј Андреј Ткачов: Хокеј и метафизика света

Иван Проворов је у оквиру NHL-а урадио оно што његова домовина Русија чини у светским размерама: руши сатанску агенду, пред којом сви остали поклекују

Иван Проворов (Фото: Снимак екрана)

И један у пољу је ратник, ако је скројен по-руски.

На само Богојављење Господње, америчка NHL (професионална хокејашка лига, нап. СтСт) је одржала тзв. вече поноса у Велс Фарго центру у Филаделфији. Хокејашима је наређено да носе дресове дугиних боја, како би показали своју приврженост култу изопачене сексуалности.

Један (!) играч је то одбио – Иван Проворов, руски дефанзивац Филаделфија флајерса.

Подигла се новинарска дрека: Мораш да носиш дугин дрес! Зашто он не носи дрес дугиних боја?! Сви у дугине дресове!

Руски хокејаш је одговорио:
– Поштујем свакога, поштујем свачији избор, а мој избор је да останем веран себи и својој вери. То је све што желим да кажем.
– А која је твоја вера?
– Руска православна.

Завеса.

†††

Сад у продавницама NHL дресове са Ивановим бројем купују вртоглавом брзином. Момак је постао знаменитост националних размера. Љубитељи хокеја у САД чине један од најконзервативнијих слојева друштва. У основи, то су бели јаки мушкарци, натурални. Очигледно, одлучено је да њих треба полако гурати ка содомској политици. У овој фази, руски момак им је стао на пут. Нико други. Мештани су вероватно навикли да се прилагођавају „партијској линији”.

Ивана Проворова ће сад цео колективни хор Каинове штампе засути мржњом. И у будућности ће све играче и навијаче NHL-а највероватније придавити. Они можда неће имати сопствене хероје. Али руска ватра је упаљена и тама више није апсолутна.

Иван Проворов је у оквиру NHL-а урадио оно што његова домовина Русија чини у светским размерама: руши сатанску агенду, пред којом сви остали поклекују.

Сам овај случај је довољан да би се разумела метафизика светских процеса.

Извор: Телеграм канал оца А. Ткачова; превео: Желидраг Никчевић

(Искра, 26. 1. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар