IQfy: Кад невакцинисани утихну или Што нисте упозорили нас вакцинисане?

Невакцинисани су знали нешто што ми нисмо. Неки од њих су рекли сувише мало. Већина није рекла ништа. Сада су им руке крваве до лаката. Mорају од нас тражити опроштај

Извор: iqfy.com

Док свијет покушава да се избори с разорним посљедицама пандемије ковида-19, једно од питања која непрестано искрсавају је зашто невакцинисани нису учинили више да нас упозоре на могуће опасности вакцинације.

Док су добронамјерни грађани стајали у редовима за вакцинацију, исправно поступајући примајући ковид-19 вакцину – која је, како сад изгледа, нанијела више штете него користи – њихови невакцинисани пријатељи су стајали по страни допуштајући им да се вакцинишу. Неки су рекли премало. Неки ништа.

Иако су знали што ми нисмо.

Наша крв сад је на њиховим рукама.

Ово су јаке ријечи. Али невакцинисани су имали приступ важним подацима о могућим нежељеним посљедицама вакцина. Знали су за ризик од озбиљних алергијских реакција, стварања крвних угрушака, и других озбиљних здравствених компликација. Знали су да нас вакцине нису заштитиле. Знали су да не дјелују, и да нам могу причинити више штете него користи.

Лекс Грин: Превише глупи да би остали слободни

Знали су за све то, али умјесто да нас упозоре, невакцинисани су изабрали да не кажу ништа. Да окрену главу и не говоре о могућим опасностима од вакцина. Допустили су да милиони добрих људи који су поступили исправно (у том тренутку) умру или се разболе, а многи антиваксери су чак злурадо коментарисали по друштвеним мрежама да су изабрали исправну страницу новчића. Ђаволскији међу њима чак су људима с којима се не слажу говорили да иду да „приме бустер“.

Све је постало сасвим јасно. Шутња невакцинисаних била је опасна, социопатска и неодговорна одлука с озбиљним посљедицама по нас који смо примили вакцине.

А шутња, на крају крајева, значи одобравање.

Вријеме је да невакцинисани преузму одговорност за своје поступке и раде с нама осталима на налажењу рјешења за ову кризу. Не можемо допустити да нам њихова себичност и недјеловање и даље угрожавају заједницу. Вријеме је да невакцинисани направе искорак и поступе исправно.

ВУЧИЋ ЈУНАЧКИ: Примићу трећу дозу, и то вакцину фирме Плацебо!!!

По сваком моралном мјерилу невакцинисани је требало да се више потруде да нас упозоре на могуће опасности – и помогну нам да донесемо одлуку о свом здрављу на основу потпунијих података. И морају од нас затражити опроштај.

И, руку на срце, можда ћемо им и опростити.

Јер смо добри људи. Примили смо вакцине јер је то било исправно – док није постало погрешно.

Текст је, непотписан, објављен на страници IQfy

С енглеског посрбило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

8 replies

 1. Ко је ова будала?

  24
  22
 2. @Слободан
  Ма, нека будала која завитлава људе без смисла за хумор. 🙂

  23
  4
 3. Неосноване оптужбе. Нисам знао ништа више од било кога око мене. Само сам одлучио да то није добро.

  16
  1
 4. Kakva glupost, zašto ovo objavljujete. Kao medicinski radnik sam upozoravao da ne znamo dovoljno o tzv. vakcini, da se ne začeću, da neće biti zaštićeni niti će zaštiti druge, kao i sa maskama. Ali avaj, ko još sluša razumne ljude danas.

  19
  4
 5. Ово није критика нас невакцинисаних, бећ фина иронија, на рачун већине човечанства, које никад не размишља.

  27
 6. Далеко је ово од глупости. Ово је далекометно предвиђање. Управо овако срочене оптужбе слушаћемо од своје дјеце, браће, сестара, пријатеља, сарадника и познаника. Од родитеља мислим да нећемо, јер родитељска љубав је склона да опрашта својој дјеци.
  Поклоници божанства Науке, вјерници бога Дневника-Вести, сљедбеници гуруа Александра, Предрага и сличних за своје помрачење ума и последице које ће трпети због тога неће окривити себе. Неће, јер то би било јако болно. Зато ће потражити кривце.

  А шта рећи у нашу одбрану? Ништа. Зашто ништа? Зато што неће бити никога да чује.
  И онда смо били криви јер смо неодговорни елементи друштва, чудаци, помрачењаци (православци) који шире заразу преко причешћа, лудаци и подривачи здравственог система, непријатељи друштва и државе и неимаоци трунке љубави чак ни према најужим члановима породице. Ах, умало да заборавим: некако се подразумевало да антиваксери сви одреда заступају теорију ,,Земља – равна плоча” и шире панику о ,,Владарима из сенке” и другим теоријама завере.

  16
 7. Читам (неке) коментаре и чудом се чудим. Просто је невероватан утицај који су на нас оставили (контролисани) медији и они разноразни „експерти“ (смештени у којекакве кризне штабове си сл.). Аман, људи! Па ово је тако префињена (и горка) иронија, да бисмо сви требали да се постидимо, и они који су насели на пропаганду, али богами и они који нису. Јер, ови други можда стварно нису учинили све што су могли, и што су били дужни да учине. За барем неке међу њима то је више него сигурно и евидентно.

  14
  1

Оставите коментар