Аналена Бербок: Водимо рат против Русије

Говорећи у Савјету Европе, министарка спољних послова Њемачке позвала на европско јединство у рату против Русије

Министар спољних послова Њемачке Аналена Бербок на сједници Парламентарне скупштине Савјета Европе 24. 1. 2023. (Фото: ДПА)

Говорећи у уторак, 24. јануара, на Парламентарној скупштини Савјета Европе, министарка спољних послова Њемачке Аналена Бербок је изјавила:

„Морамо учинити још више за одбрану Украјине, у смислу испоруке тенкова. Али кључно је да то радимо заједно и да у Европи не окривљујемо једни друге. Јер водимо рат против Русије, не међусобно“, преносе Њемачке пословне вијести.

Аналена Бербок је навела да Немачка треба да учини више да одбрани Украјине, али је нагласила да је јединство међу западним савезницима и даље најважнији део подршке Украјини у рату против Русије.

„Зато сам говорила претходних дана. Да морамо да учинимо више да помогнемо Украјини, али то морамо да урадимо заједно, не треба у Европи да кривимо и оптужујемо једни друге“, рекла је немачка министарка.

Немачки тенкови поново против Русије – први пут након 1945.

По њеном мишљењу унутрашњи спорови у оквиру Европске уније значе да руски председник Владимир Путин побеђује, преноси ПолитикаCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Pita mali „leopardić“ mamu „leopard“ :

    mama, mama šta ću ja biti kada porastem i budem veliki ?

    Mama nije znala šta da odgovori.

    Komšijka „tigrica“ je odgovorila:

    bićeš gomila GVOŽĐA.

Оставите коментар