СПЦ: Очување КиМ у границама Србије уставна обавеза и императив и за Цркву и за државу

Патријарх и архијереји су изразили уверење да руководство Србије на челу са председником неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије

Извор: СПЦ

Председник Републике Србије честитао славу Патријарху српском

На празник Светог Јована Крститеља, председник Републике Србије г. Александар Вучић посетио је Његову Светост Патријарха српског г. Порфирија и, у Патријаршијском двору,  узео учешће у молитвеном чину освећења славског колача.

Председник Србије је честитао крсну славу предстојатељу Српске Православне Цркве, а потом њега и присутне архијереје известио да током дана има важне и веома озбиљне састанке у вези  са Косовом и Метохијом.

Духовни вођа православних Срба и присутни архијереји су још једном поновили познати, јасан и недвосмислен став Српске Цркве да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије и да је његово очување у границама Републике Србије уставна обавеза и императив како за Цркву тако и за нашу државу.

Александар Вучић: Србија спремна да прихвати француско-немачки план за Косово, уз једну резерву

У том смислу патријарх Порфирије и архијереји су изразили уверење да руководство Републике Србије на челу са председником Александром Вучићем неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије.

Српска Православна Црква ће увек подржавати руководство Републике Србије у настојањима за очување Косова и Метохије као неотуђивог дела Србије, као и за саживот у миру и међусобном разумевању у складу са међународним правом свих грађана који живе на Косову и Метохији.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Сајт СПЦ, 20. 1. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Cutim na veliki PRAZNIK. Cutim i time sam sve rekao.
  PS: Plasim se negde duboko u dusi ad se opet ne „dogodi cudo“. Uzdam se u Gospoda i u Molitvu.

  16
  1
 2. Saopstenje SPC nekako zvuci sa njihove strane nekako RAVNODUSNO, verujuci u Vucica I rukovodstvo Srbije. To posle svega sto Vucic&Co uradi nasem narodu.Citam O izjavi SPC u vezi Yoga. Vise su srcaniji I borbeniji da proglase veru 1,2 milijarde Hindusa djavolom rabotom. Vrhunska meditation, navodno pravi osobe RAVNODUSNIMA, sve smireno bez brige, svet I dogadjaji ne uticu. Vasa izjava u vezi Vucica & co je porazavajuca. 1,2 milijarde Hindusa I njihhovo verovanje je proglaseno djavolskom rabotom ( u tom smislu) dok neprijatelji spoljni I unutranji bez brige,sastajete se,vodite prijateljske razgovore, Srbima pricate O ljubavi,oprastanju,etc , normalno siromastvo se ne spominje. Ako Yoga utice na mozak ( u sta licno ne verujem. ) sta utice na vas gospodo?

  12
  2

Оставите коментар