Никола Варагић: Вучићу и онима који су га створили није циљ да ослободе КиМ, него да од Србије направе логор

Ако од целе Србије правиш логор, како ћеш да ослободиш из логора Србе на КиМ? Шта је радила Влада Србије током пандемије и по чијим упутствима и даље спроводи исту агенду?

Никола Варагић (Фото: Соња Ракочевић)

Шта је смисао оснивања Заједнице српских општина (ЗСО) на Косову и Метохији, ако ће постојати граница између КиМ и Србије, тј. ако ће то бити заједница српских енклава, још прецизније – заједница српских логора или резервата на Косову и Метохији?

Зашто је режиму у Београду толико важно да се формира ЗСО – да ли ће после тога Срби који живе у енклавама или логорима на Косову и Метохији имати боље услове за живот и рад? Све у вези с тзв. Бриселским споразумом је на штету интереса Србије.

Да ли би ЗСО водили неки од криминалаца који су у вођству и Српске листе и на силу доводе људе на протесте и барикаде? Шта је смисао барикада и масовних протеста у Северној Митровици и још три општине – ако је већина Срба ту због страха од поменутих криминалаца из Српске листе, једнако колико и због страха од Албанаца и НАТО?

Зоран Чворовић: ЗСО не може да буде облик српске територијалне аутономије

Колико Срба на КиМ заиста подржава Српску листу? Да ли ће Србима бити лакше ако живе у српском, а не у албанском логору? Они који живе у четири општине на северу већ живе у српском логору који се налази у албанском логору, а Срби који живе у енклавама јужно од Ибра – живе само у албанским логорима. Сви заједно у  НАТО логору.

Да ли је деловање Српске листе на КиМ добар пример како би изгледао живот у Србији ако прође нов предлог закона о унутрашњим пословима који жели да усвоји Влада Србије? Како неко ко доноси такав закон у Србији, у Београду, може да помогне Србима на КиМ?!

Ако од целе Србије правиш логор (све Србе стављаш у логор), како ћеш да ослободиш из логора Србе на Косову и Метохији? Шта је радила Влада Србије током пандемије и по чијим упутствима и даље спроводи исту агенду?

Вучићу и онима који су га створили није циљ да ослободе КиМ, него да од Србије направе логор, да спроводе четврту индустријску револуцију по инструкцијама Светског економског форума. Вучић тражи, због јавног мњења или својих гласача да им замаже очи, да на КиМ постоји заједница српских општина и да се у тим логорима пита власт у Београду, а у албанским општинама или логорима да се пита власт у Приштини или Тирани.

Светски економски форум оснива Центар за четврту индустријску револуцију у Србији

Ако непријатељи не поштују законе, уговоре и договоре у вези КиМ, ако тзв. међународна заједница, тј. НАТО државе признају само закон јачег, зашто се режим у Београду према грађанима Србије и Уставу и законима Србије понаша исто тако бахато, насилнички, неотесано, као и они који нам отимају Косово и Метохију и прогоне и убијају Србе на КиМ? Шта значи позивање да се поштује међународно право, ако не поштујеш права својих грађана, законе своје државе, и још си правник?! Коме се тачно жалиш? Да ли си се обратио традиционалним савезницима Србије?

Режим у Београду је толико лош да је сад касно за било какво „национално јединство“ или неку „владу националног спаса“. То што Српска листа ради на КиМ, СНС не може у Србији – није могуће претити свим грађанима Србије и натерати све грађане Србије да дођу на митинг или протест који организује СНС. Али је то циљ СНС, зато је такав предлог новог закона о унутрашњим пословима, зато се министри Владе Србије друже са Швабом, Харареом и екипом. А неки мало и са Гренелом.

За сада режим у Београду као услов тражи оснивање ЗСО и држаће Србе из четири општине са севера Косова и Метохије на барикадама и протестима све док се тај услов не испуни, а режим у Приштини и амбасадори НАТО држава најављују да ће користити силу да разбију протесте и барикаде.

Сасвим је могуће да ће Албанци и НАТО употребити силу против Срба који живе северно од Ибра. Шта их спречава? Да ли ће режим у Београду тражити од Српске листе да остави жене и децу (цивиле) у првим редовима на протестима и барикадама кад албански и НАТО специјалци крену да пуцају да би показао свету да су Срби жртве, као што су остављени радници у РТС-у 1999. током НАТО агресије? Или ће да се повуку и да одустану од протеста и барикада и испуне захтеве Албанаца и НАТО алијансе? Шта друго режим у Београду може да уради, пошто Војска Србије у овом тренутку не може да помогне Србима који живе на КиМ нити је режим у Београду спреман да улази у рат са НАТО? Ко би се одазвао на мобилизацију? Жељко Митровић и његов син? Да ли би нешто значио позив патријарха Порфирија? Волео бих да је другачије, али овог пута не би било одзива као 1999. године. Тад смо имали патријарха Павла, а Вучић је желео да буде већи диктатор од Милошевића – и успео је у томе.

Никола Варагић: Довиђења до ослобођења

Дакле, чак и да се оснује Заједница српских општина у оквиру тзв. независне државе Косово, и тако реши тренутни сукоб, то ће бити тежак пораз Србије, јер ће те српске општине бити логори за Србе који живе на КиМ. Албанци ће радити све што могу да живот Србима на КиМ буде што тежи, да би етнички очистили КиМ од Срба. У томе ће имати апсолутну подршку НАТО алијансе. Истих оних који траже да N1 добије националну фреквенцију и Рио Тинто отвори рудник литијума у Србији.

Бесмислено је да се расправља око било чега у вези с тзв. Бриселским споразумом, тај споразум се мора одбацити. Све општине на КиМ су српске, КиМ је део Србије, тренутно под окупацијом. Бесмислено је очекивати било шта добро од владајуће елите у Србији. Прво мора да се промени власт у Београду, па онда да се решава проблем окупације односно ослобађање Косова и Метохије.

Пошто тога нема ни на видику, да живим на Косову и Метохији (северно или јужно од Ибра свеједно) у овом тренутку, и да имам жену и децу поред мене, припремио бих бар њихову евакуацију, да не остану заробљени у логору. Женама и деци није место у ратној зони. Као што сам написао, бесмислено је очекивати било шта добро од власти у Београду па и предлагати организовану евакуацију Срба са КиМ – то остаје лична одлука сваког Србина који живи на КиМ. Неко помиње долазак добровољаца из Србије, али то само може да подстакне Албанце да нападну Србе, посебно у енклавама, и ти добровољци чак и да стигну до енклава, за Србе који живе тамо биће касно, освета Албанаца биће бржа. То би се догодило и ако би српска војска ушла на КиМ. Зато је мој савет је да се сад склоне бар жене и деца.

Ања Филимонова: Куртију се одупрети само проглашењем окупације КиМ

Све је извесније да ће се питање Косова и Метохије решити након рата који ће доћи. Албанци и НАТО желе рат, а Руси су све ближи победи у рату против НАТО у Украјини и граници са Србијом.

Још да се у међувремену у Србији појави нова владајућа елита, да се из Београда протерају НАТО агенти који седе у министарствима одбране и унутрашњих послова и ученици Клауса Шваба и чланови Трилатералне комисије и сличних тајних и јавних организација из осталих министарстава и државних институција, да се ослободе медији… А свакако и наши савезници заслужују много боље од Вулина, Дачића и сличних…

На крају, без обзира што су нам Албанци и НАТО у рату отели Косово и Метохију и тај рат није завршен, он и даље траје, и не остављају нам избор кад је у питању заштита Срба на КиМ и територијалног интегритета и суверенитета Србије, не смемо да заборавимо да је Косовски завет „монашки, а не ратнички“. Ко то не разуме, није му место у новој српској владајућој елити. Без такве, нове елите, немамо чему да се надамо. Чак и да Руси сутра пређу Карпате и Дунав…Categories: Да се ја питам

Tags: , , , , ,

7 replies

 1. Све је тачно, осим да су Руси ту, преко плота. Али, нема везе, издржаћемо док не дођу. Да трпимо барем знамо.

  25
  4
 2. Vucic je pregovarao po principu:

  mi vama pozivni broj – vi nama ZSO
  mi vama licne karte – vi nama ZSO
  mi vama Srbe u „kosovarskim institucijama“ i policiji – vi nama ZSO
  mi vama vojsku – vi nama ZSO
  mi vama energetiku – vi nama ZSO

  I, ne dobije ZSO! Posto je ZSO nista, covek ne dobije ni nista! Odjednom Srbi protestuju hoce ZSO, hoce nista, pojavljuje se zakon o policiji, Miroslov Aleksic se istakne, sada se istice oko amonijaka, a pojavljuje se i informacija da Jeremic nece da podrzi proteste za KiM, ukoliko nema predizbornog (ne znam o kojim se izborima radi, osim onim kojim je Vucic navukao Djilasa da se otkrije da su isto) sporazuma. Jeremic hoce da uradi ostatku patriotske opozicije, ono sto je uradio Djilas, da je usmrdi i dokrajci! U isto vreme se pokusava da se diskredituje patriotska opozicija u Skupstini, ako jeste patriotska, ako nije, ko jeste, a da se promovise zamena u vidu, pre svih, Jeremica, a onda i bivsih Vucicevih pajtasa Sarovica (covek navuce ljude da ne izadju na referendum, jer ce biti pokraden, a onda izadje na izbore, koji, jelte (jedini slucaj kada je „jel“ zajedno – uzrecica) nece biti pokradeni) i Parovica – bivseg koalicionog partnera. Postoji i Damnjan Knezevic, ali bih se tu suzdrzao!

  16
  10
 3. „Шта је радила Влада Србије током пандемије и по чијим упутствима и даље спроводи исту агенду?“
  Исто што и власти Русије (нап.). Међутим, такве „ситнице“ не могу да поколебају оне за које је Кефало верни слуга милог му руског народа. Бољшевик, а националиста-јер таквог људи желе да га виде. Са иоле мало разумевања природе руског режима и објективности, било би им одавно јасно да је тако нешто могуће само у њиховим главама.

  7
  11
 4. @Ћирило
  Кефалова Русија жели нагодбу са Западом, а не безусловну капитулацију Украјине. Јако добро су свесни снаге доскорашњих партнера. Преговарају годинама, преговарају и сада. Људи су ту само потрошна роба, на обе стране. Да је хтео да их војно сломи, напао би их раније, док их партнери нису добро опремили и наоружали. Кефалу је испод части било да порази далеко слабијег противника. Уосталом, сам каже да Русија од 2014. године покушава да реши ситуацију у Украјини мирним путем: http://www.nspm.rs/hronika/vladimir-putin-zapad-zeli-da-rasparca-rusiju-a-mi-cemo-ujediniti-ruski-narod.-rusija-od-2014.-pokusava-da-resi-situaciju-u-ukrajini-mirnim-putem-i-pregovorima-ali-druga-strana-je-pocela-da-izvodi-surove-vojne-akcije.html

  9
  14
 5. Тролови и овдје коментаришу. Не би да улазим у дискусију с њима. А Никола, као увијек, интересантан. Одмјерен и истинољубив.

  18
  5
 6. Dugo vas nije bilo Nikola. Kao I uvek zanimljivo citati.

  12
  2
 7. Ма он толико мрзи Србе да нам треба Варагић да нас спасе.

Оставите коментар