Војска Србије уручила КФОР-у захтев за повратак српских снага на КиМ

Влада Србије донела је одлуку да, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, КФОР-у упути захтев за враћање до хиљаду српских снага безбедности на КиМ

Извор: Кфор

На административном прелазу Мердаре КФОР-у предат је захтев Владе Србије за враћање стотину до хиљаду српских снага безбедности по Резолуцији 1244 на територију КиМ, сазнаје Танјуг.

Влада Србије донела је синоћ одлуку да, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, КФОР-у упути захтев за враћање до хиљаду српских снага безбедности на КиМ.

Вечерње новости: Текст захтева Србије да се омогући повратак њених војника и полицајаца на КиМ по Резолуцији 1244

Захтев је упућен у тренутку када Срби са севера КиМ већ седми дан протестују на барикадама због противправног хапшења бившег полицајца Дејана Пантића, али и других Срба са КиМ и упада специјалних јединица косовске полиције на север.

Председник Вучић синоћ је, гостујући на РТС-у, најавио да ће тај захтев синоћ бити упућен мејлом, а данас и предат команданту КФОР-а.

Александар Вучић: Признање Косова и чланство у УН неприхватљиви, о осталом можемо да разговарамо

Председник је рекао да би било добро да тај захтев буде прихваћен и да би то допринело миру, смањењу тензија, потпуно другачијем сагледавању будућности и могућности за нека компромисна решења.

Вучић је такође рекао да је мала вероватноћа да ће КФОР прихватити тај захтев.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 12. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар