Виола фон Крамон: Београд и Приштина озбиљно да размотре понуду Париза и Берлина, могуће да наредна понуда не буде боља

Нисам сигурна да људи у Србији знају да је репутација Србије најгора после 1999. године, изјавила известилац Европског парламента за Косово и Метохију и чланица немачке странке Зелени Виола фон Крамон

Известилац Европског парламента за КиМ Виола фон Крамон (Извор: Борба)

Известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон изјавила је да Београд и Приштина треба озбиљно да размотре понуду Париза и Берлина јер је „могуће да наредна не буде боља од претходне“.

Она је, за данашњи лист Нова, оценила да би Београд и Приштина требало да нађу „одржив компромис и прогутају неке горке пилуле на путу напретка“.

„У потпуности и непоколебљиво подржавамо рад Мирослава Лајчака и верујем да би циљ могао да буде реалан“, рекла је Фон Крамон, на констатацију новина да изасланик Европске уније за дијалог Лајчак очекује да споразум Београда и Приштине буде постигнут до краја 2024. године.

Мирослав Лајчак: Процес који водим требало би да донесе Косову пуно међународно признање

Она је оценила да је Србија данас „најдаље могуће од 2000. године“ далеко од Европске уније.

„Нисам сигурна да људи у Србији знају да је репутација Србије најгора после 1999. године“, навела је Фон Крамон.

Опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 17. 10. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. Потребно је укинути признања свих државоликих творевина насталих имплозијом НАТО-а у ЕУ.

  2. Још кад бисмо знали шта ова особа подразумева под напретком, па да и размислимо! Да напредујемо, па да постанемо такви као она и њени, није баш неки изазован циљ, боље да останемо примитивни и назадни, некако испада здравије у сваком погледу! А занимљиво је откуд, рецимо њој, право да оцењује ко је где, на каквом путу и чија је репутација најгора? Свако бира свој пут, а репутација је крајње варијабилна и нестабилна категорија, а зависи и од тога шта се мери и ко то мери!

    13

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading