Владимир Путин: Они који желе да прекину везе између Европе и Русије стоје иза саботажа на Северном току

Русија је спремна да испоручи додатну количину енергената током зиме, а на Европи је да предузме даље потезе, изјавио руски председник, напомињући да је један крак Северног тока 2 безбедан

Владимир Путин на „Руској енергетској недељи 2022“ (Фото: РИА Новости/Алексеј Мајшев)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да украјинске специјалне службе стоје иза напада који је оштетио Кримски мост прошле суботе.

Путин је, говорећи у Москви на форуму „Руске енергетске недеље“, оптужио украјински режим да „организује масакр цивила, политичка убиства и етничка чишћења“, пренела је агенција ТАСС.

„Кијевски режим већ дуго користи терористичке методе: организовање политичких убистава, етничких чишћења и масакра цивила. Они то сами објављују на интернету, онда схвате своју грешку и обришу је“, рекао је Путин.

У свету влада економска криза и Русија је спремна да испоручи додатну количину енергената током зиме, а на Европи је да предузме даље потезе, изјавио је руски председник Владимир Путин на међународном енергетском форуму у Москви.

Михаил Хазин: Русија стала у Украјини јер се Путин договара са Западом

Путин је рекао и да су терористички напади на гасоводе Северни ток 1 и 2 предузети да наруше енергетску стабилност Европе, као И да су то акти међународног тероризма.

„Они који желе да прекину везе између Европе и Русије стоје иза саботажа на Северном току“, истакао је Путин, напомињући да је један крак Северног тока 2 безбедан.

Џорџ Фридман: Главни циљ САД увијек био спречавање савеза Њемачке и Русије (2015)

Руски председник сматра да можда САД покушавају да приморају Европу да купи амерички течни природни гас.

На форуму под називом Рашн енерџи вик учествују лидери и представници највећих светских енергетских компанија, као и водеће експерте у индустрији.

Главна тема форума је будућност руске нафтне и енергетске индустрије и међународна сарадња и развој у том сектору.

Опрема: Стање ствари

(Tanjug/ТАСС/НСПМ, 12. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар