Зоран Милановић: Додик увјерљиво добио изборе, покушава се организовати бањалучки „Мајдан“

Коме је у интересу хаос и да се гура кандидаткиња богтепитај каква, која прича монументалне глупости, зато што се Додик замјерио Америци, изјавио предсједник Хрватске

Зоран Милановић (Фото: Канцеларија предсједника Хрватске)

Хрватски предсједник Зоран Милановић коментарисао је данас поновно пребројавање изборних гласова за позицију предсједника Републике Српске и подржао кандидата СНСД, актуелног српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

– Покушава се организовати бањалучки мајдан. Све што сам рекао о Додику, мислим то и даље. Он је од свих могућих опција за Хрвате најприхватљивији. ЦИК, који није под њиховом контролом, избројио је 30.000 гласова предности у односу на Јелену Тривић. На бирачком тијелу које је мање од 600.000. Какав је то критеријум и каква је то уопште држава у којој се поновно пребројавају гласови? То је сулудо. То поткопава демократију – рекао је Милановић новинарима у Загребу.

Кристијан Шмит: Вучић има потпуно другачије мишљење од Додика, који размишља као Путин

Каже да је Додик увјерљиво добио те изборе.

– Коме је у интересу хаос и да се гура кандидаткиња богтепитај каква, која прича монументалне глупости, зато што се Додик замјерио САД…, казао је Милановић.

Милановић истиче да не може цијела држава пребројавати гласове, јер је у неком селу, некој касаби се неко напио и пала му врећа у поток.

ЦИК БиХ: „Контролно бројање гласова“ пред камерама у Сарајеву 13. октобра од 15:30

– Додик је увјерљиво побиједио. Свако може да говори шта хоће, али да постоје изборна правила. Он их није могао прекршити. Исто бих рекао за свакога. Иде се у пребројавање гласова, сад вам не могу доказати, али то сам рекао да ће се догодити својим сарадницима прије пет дана. Критеријум за понављање избора је то што Тривић није добила ниједан глас у селу своје бабе и у селу своје заове – навео је Милановић.

Опрема: Стање ствари

(РТРС, 13. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

7 replies

 1. „Хрват“ Зоран Милановић опет испаде већи Србин него:

  а) сви запослени западних НВО
  +
  б) сви запослени окупаторских и домаћеиздајничких медија
  +
  в) пола министара у влади Србије
  +
  г) пола чланова АНУС-а
  +
  д) четвртина универзитетских професора

  ЗАЈЕДНО

  11
  7
 2. Да би учврстио своју владавину, Додик је током своје власти уз прећутно одобравање Американаца најављивао на десетине референдума који никад нису одржани, доносио страначке декларације о самосталној Републици Српској, припајању Србији… То су биле манипулације које су му омогућиле да буде апсолутни господар Републике Српске.
  Уз јачање његове политичке моћи расло је и финансијско богатство: постао је један од највећих власника земљишта, објеката, предузећа, не само у Српској, него и шире.
  Пристајао је Додик и на априлски пакет у коме би Република Српска изгубила и ово што данас има, као и на Прудски споразум, који је предвиђао нову унутрашњу организацију БиХ и увођење четири територијалне јединице…
  Додик је један од заговорника хрватског ентитета у БиХ и његове везе са Хрватима су јаке, о чему најбоље свједочи и последњи сусрет са хрватским председиком Зораном Милановићем, који је био његов гост уз богат мени, пиће и музику, на његовом приватном имању у Бакинцима, када се хрватски председник враћао из Јајца где је обележио хрватску акцију „Маестрал“ у којој су убијани бројни Срби.
  Да је човек са 100 лица, доказ је и његова сагласност на деблокади пута БиХ у НАТО, али и прећутна сагласност да БиХ уведе санкције Русији…
  Занимљиво је да је посљедњих осам година упоредо одржавао и руске везе и да је од 2014. године редовно пред изборе имао сусрете са руским председником Владимиром Путином. Пала су велика обећања, али до реализације није дошло. Српска није добила обећане кредите, гасовод, гасне електране… ко зна шта још..
  То све је било покриће за нешто…
  Додик у Москву, а НАТО на Мањачу, где ће НАТО официри оцењивати спремност елитне јединице ОС БиХ која ће се прикључити у НАТО акцијама.
  Сада је између осталог потпуно јасно и зашто Додик никада није дозволио да се на дневни ред Председништва БиХ стави тужба Мркоњић Града против Хрватске, за страшне ратне злочине над цивилима и огромну материјалну штету нанесену овом граду.
  Од предаје јасеновачке грађе, залагања за трећи ентитет, до неконстутивности Срба у кантонима са хрватском већином, до ћутања на Трговску гору и одлагања нуклеарног отпада које може да угрози 250.000 Срба који живе у том подручју, до тога да је Пељешки мост представио као српски национални интерес.
  Савезништво и међусобна пословна сарадња Додика и Ђукановића вуку своје коријене још из периода рата у Босни и Херцеговини (1992-1995) када су се обојица бавили (и још увијек се баве) кријумчарењем (шверцом) високотарифне робе, првенствено цигарета, нафте и нарко бизнисом, и из тог периода обојица носе своје надимке.
  Милорад Додик је опрему за прислушкивање набављао из исте државе, Израела, као и Ђукановић. Због тога је важно, да криминалистичка истрага због интереса јавности, покаже колико особа прислушкују Додик и Ђукановић и чија се опрема за прислушкивање користи у Црној Гори? ЕУ не занимају многобројни комплексни балкански проблеми па су зато ове теме делегиране на „ниже нивое“.
  Бројне дипломате на локалном балканском нивоу добиле су одрешене руке да раде по властитом нахођењу. Представништва ЕУ на Западном Балкану постала су плодно тло за криминал и корупцију. Kорумпирани део европских експерата и дипломата ради са корумпираним политичким елитама балканског региона.
  Нисам изненађен сервилношћу Милорада Додика спрам Хрватске и њеног председника Зорана Милановића који ће остати упамћен по изјавама да су “Срби шака јада“ и да му се “гаде приче о страдању српске деце“. Додик је у раљама хрватских служби још од ратног доба и тадашњег шверца, због чега му је ближи Иван Чермак од српских генерала. У вријеме његове прве владе, огромна средства из Републике Српске су завршила на рачунима неких хрватских генерала на Девичанским острвима. Генерал Иван Чермак има повлашћенији положај у Републици Српској од свих српских генерала који су је створили. Више је новца из Српске извукао, за вријеме Додикове владавине, него читав официрски кор Војске Српске који углавном живи у јаду и биједи. Ту треба, између осталог, тражити разлоге зашто је Милановић наклоњен Додику. Kолинду Грабар Kитаровић срдачно је дочекао прије четири године, без ријечи протеста, када је кратко навратила код њега, журећи на прославу ”Маестрала”. Није се усудио ни ријеч протеста да изусти јер она слави прогон 125.000 Срба и убиство њих 700. Сада је само наставио праксу фештом на свом имању заједно са Милановићем. Или, да ли сте чули да је и ријеч проговорио када су ХДЗ-овци у БиХ цитирали Kватерника на прослави годишњице оснивања ХВО и величали Алојзија Степинца. Пељешки мост прогласио српским националним интересом, а да од Хрватске не тражи да одустане од нуклеарног одлагалишта на Трговској гори и да то питање не третира као отворено питање између двије државе!? Смијешне су тврдње да је то урадио због моста у Градишци када сви видимо да тај нови мост води – на ливаду и да Хрватска бјежи од изградње приступне саобраћајнице. Зашто не затражи од Милановића да изграде приступну саобраћајницу? У овом случају реципроцитета нема, него нас је Додик довео у подређен положај у односу на Хрватску, што он, веома политички наивно, сматра савезништвом. Након свега што је од стране Додика урађено за интерес Хрватске, па и проглашавање њима битног инфраструктурног пројекта српским националним интересом, тешко да може навести иједан потез Хрватске који је нама конкретно придонио. Зато су веома оправдане и голим оком видљиве тврдње да се ту не ради ни о каквом савезништву него о подаништву интересима Хрватске од стране владајућег режима у Републици Српској.
  Република Српска у претходном периоду задуживала се на све начине. Од задуживања на Лондонској и Бечкој берзи емисијом обвезница, трезорских записа па до кредита Светске банке. Тако се Српска и прекјуче задужила и то за нових 30 милиона марака. Нова емисија обвезница, ново задужење за Републику Српску. Додатних 30 милиона марака, са каматном стопом од чак пет одсто, а рок доспећа је пет година.
  Република Српска дупло је задуженија од Федерације БиХ на берзи.
  Тиме се Српска дупло више задужила на берзи, иако Федерација БиХ има дупло више становника. Па се тако Република Српска у овој години до сада на берзи задужила за 355,62 милиона марака, док је Федерација на исти начин прикупила 179,86 милиона.
  Србија је, од 2012. године до данас, на име различитих пројеката и донација у благајну Српске уплатила милијарде конвертибилних марака а да јој је то на било који начин није узвраћено. Овде свакако не говоримо о финансијском аспекту узвраћања братске услуге већ оном суштинском, јер озбиљнији резултати, осим ситница и куртоазних изјава о братским односима, изостали су – не кривицом Србије. Примјери су бројни, али ништа није толико оголило наш урушени систем као период пандемије корона вируса када, без помоћи Србије, Република Српска економски, али ни медицински, вјероватно не би преживјела. Тада не само да нисмо имали маске, већ ни стетоскопе и сталке за инфузију. За сву помоћ коју смо добијали, власт у Српској се Србији одуживала на начин да је тражила, молила за нове донације и бесповратна средства умјесто да је од тог новца направила амбијент који би Српској омогућио самоодрживост. Након свих страних кредита и помоћи коју смо добили, тренутна власт је Републику Српску претворила у социјални случај о којем је старији брат принуђен да брине. Српску је у протекле четири године напустило око 200.000 грађана, то је национална катастрофа. Република Српска је пала на испод милион становника, због чега смо постали принуђени да увозимо радну снагу из Непала и Бангладеша, што ће у будућности додатно утицати на негативну економску слику и одлив становништва. Житељи Републике Српске ће, без обзира на тешку ситуацију, сигурно преживјети трвења и притиске; међутим, то њихово преживљавање и масовна евакуација на територију првенствено земаља Западне Европе значиће и смртни ударац за “бољи ентитет” али и огромну економску и геополитичку опасност са којом ће се у блиској будућности потенцијално суочити и сама Србија. Република Српска чак би могла постати и опасност уколико би се десило да она демографски до те мјере ослаби да не буде у стању да очува своје институционално постојање. Да би се очувала институционална снага за то су потребни ресурси, прије свега људски, а њих, у Републици Српској, и те како понестаје. Србија би због Републике Српске, која је захваљујући власти Додика и СНСД доведена на ивицу опстанка, у будућности могла бити озбиљно уцијењена – на разне начине. Са друге стране, још већи економски терет који бисмо могли постати за матицу је додатни проблем који би могао посијати чак и семе подела у будућности.

  10
  11
 3. Људи у Србији и нису најбоље упознати са приликама са ову страну Дрине. Јака је и (антисрпска) пропаганда, Српска је изложена већ дуго времена „специјалном рату“ који је током фарсе за Давида био појачан, па мало замро, да би током ове постизборне фарсе поново добио на снази. Ту смутњу уносе и антисрпски медији, како они у Србији тако и у Српској, посебно антисрпско (усаидово) смеће од медија БН ТВ чију пропаганду (која иде по матрици, ред детектовања рђавих појава, ред пљувања по омраженом „злоћи“ Додику, ред мрачења и прорицања како Српска пропада) кроз коментар вјерно преноси коментатор који се потписа @ Семберија = Србија.

  Елем, ситуација у Српској јесте тешка, некад дјелује безнадежном, године 1997-е уз НАТО подршку у Српској је спроведен државни удар. Можемо рећи и да је сломљена кичма нашој отаџбини и Српска је од 1998-е „заробљена држава“. Тада су корисног идиота нашли у неком Додику који јесте тих година радио у корист западних играча и на штету Српске. У тим околностима, системски је урушавана економија, посебно намјенска индустрија („Космос“, „Орао“, ТРЗ Братунац и још неки субјекти), фирме које су „недопустиво“ добро пословале, у таквим околностима није лако водити економију.

  У међувремену се овај Додик, бивши корисни идиот, ресетовао и од послушника запада направио заокрет и налази се на сталном удару западних моћника и црној листи САД, самим тим ради понешто добро и у корист Српске. Његову улогу, слугерања западних амбасада али и бошњачке политике у сарај Шехерану преузела је ова назови опозиција која није опозиција властима него опозиција Стрпској, дружина љигаваца и креатура чијем друштву по мом мишљењу Јелена Тривић и мали Драшко не припадају.
  Зато по налогу западних амбасада, британске и америчке, уз улогу ових корисних идиота из назови опозиције који су заправо опозиција Српској, имамо постизборну фарсу и обојену револуцију у покушају.
  Почело је током изборне ноћи када су ове креатуре славиле некакву побједу Јелене Тривић. Заправо Додик је добио подршку какву су током те фарсе и антисрпски медији преносили, око 49%, али и са том подршком остварио је доста увјерљиву побједу у односу на Јелену која је добила око 43% подршке.

  Но Јелена и ова опозиција не властима него Српској, су небитни, на удару је Српска, кроз ову фарсу и агресивну пропаганду гдје су се укључили бошњачки србомрзилачки медији (и на којима Шаровић, онај ***** Вукан и друге перјанице опозиције Српској свакодневно гостују) као и антисрпски медији у Српској, врши се криминализација свих институција ин свега у Српској, од Српске се прави зона сумрака (имамо апсурдну ситуацију да се по друге 3 листе у Српској понавља бројање на тек неколико бирачких мјеста, за поређење у ефбиху је девет пута више мада је и то минорно, а за ниво предсједника Српске понавља се бројање на свих 2.174 бирачка мјестса, само будалетина неће примјетити ту аномалију), протура привид како је ту легло крађе, безакоња, наставља се започето фарсом, за Давида.
  Ти ће удари бити све јачи, Српска ће се одбранити, жилави су Срби у Српској, знају се борити и против кварног олоша, но ако удари дођу са адресе са које смо рањиви, биће та борба јако отежана.

  14
  2
 4. Khal Drogo, шта није тачно од написаног?
  Удробио си бесмислене флоскуле у слабашном покушају да одбраниш шефа.
  Ко вас комуњаре не зна – скупо би вас платио.

  3
  5
 5. Умјесто одговора @ Семберија = Србија кренуо си са уличарским увредама што говори о теби и да претхподна објава коју си потписао није „из твоје главе“ већ копирани дијелови текстова (овај https://www.rtvbn.com/cirilica/4033298/republika-srpska-duplo-zaduzenija-od-federacije-bih-vlast-nema-rjesenje и други) са антисрпског портала БН ТВ.
  Ти свакако немаш појма ни ко ми је шеф ни којој идеолошкој опцији нагињем ни шта ћу „бранити“.

  Када сам се већ дотакао антисрпског смећа од портала РТВ БН чију пропаганду је пренио овај тип који „најдубокоумније што може срочити из своје главе“ су термини „удробио“ и „комуњаре“, то је научена мантра коју слушамо годинама намијењена празноглавој циљној групи чији „гријех“ је ипак њихова малоумност.
  Како сам већ написао антисрпски портал БН ТВ је досљедан матрици; ред детектовања рђавих појава у Српској, ред пљувања по омраженом „злоћи“ Додику, ред мрачења и прорицања како Српска пропада. И ту се свакодневно овом негативцу „болдују“ нови гријеси и „гријеси“ који су некад основани, пуно чешће полуистине, лажи и манипоулације.
  Основано јесте да је економија посрнула, да корупција разара и друштво и Српску и да се Српска задужује, ту материју добро познајем.

  Ту су и бројне манипулације. Додик се не залаже за хрватски ентитет, сад што не иде уз длаку бошњачкој политици у сарај Шехерану попут ове назови опозиције шта да се ради. Додик није прогласио пељешки мост националним интересом, пропаганда БН ТВ која је заправо неопјевана глупост, члан предсједништва из Српске за разлику од друга два грла у предсједништву, се не може позвати на заштиту националног интереса. Ту можемо поставити друго питање. Има ли Српска икакав интерес да подржи протест због пељешког моста?
  Могуће је некад имао послове са Ђукановићем, но и задњој деценији редовно оплете по том истом Ђукановићу. Тврдити да ту постоји данас нека блискост могу особе инфантилног поимања.
  Додик се јесте оглашавао против одлагања нуклеарног отпада у Трговској гори, оглашаваћше се и убудуће, но члан предсједништва из Српске ( у будућности Жељка) не може ништа урадити ни по том питању ни по другим питањима, биће увијек прегласан, друга два грла у предсједништву гласаће увијек против Српске и на штету Српске, шта год да је у питању.
  Када су у питању подсјећања на српска стратишта, и 1940их и 1990их, за разлику од Србије (гдје медији нису посветили реченицу подсјећању на покољ у Дракулићу или Јадовно ове године) уопште у Српској однос је добар, ту се ни Додику ни било коме не могу наћи замјерке. Сад што има контакте и са онима који негирају та злодјела, шта да се ради, политика је игра са кварним правилима, и ова назови опозиција у Српској се у Сарајеву редовно шлихта доказаним мрзитељима Српске. Но ваља погледати како извјештава антисрпски портал БНТВ поводом тих тужних подсјећања, уз обавезне малициозне и злураде „додатке“ и огавне коментаре читалаца.
  Приписивати „гријехе“ Додику због НАТО вјежби на Мањачи (шта треба, да у Српској заратимо са НАТО?) или због спољне политике БиХ гдје га код бројних одлука заобилазе је будаласто. Када се нека одлука донесе на сједници предсједништва БиХ ту може реаговати, но често га „заобилазе“ (имају подршку глобалнопг силника, може им се) и ту нема простора за дјеловање. Једино да се потуче. Тек би онда неки паћеници добили „материјала“.
  Мантра како је Србија уложила милијарде КМ (па колико милијарди, десет, двадесет?) безповратне помоћи Српској је произвољна, кретенска и са циљем јачања анимозитета грађана Србије према Српској.
  Као и мантра како је Српску напустило у задње 4 године 200.000 душа. Наравно да постоји исељавање, не само из Српске него свих држава источне Европе, наравно да треба радити да се исељавање смањи, но слушамо дваес’ и кусур љета како је за сваке четири године између избора Српску напустило 200.000, да су такве бројке и да је то тако како слушамо Српска би одавно имала 0 (нула) становника. Будаласта мантра, мрачење ради мрачења.

  Но све су то наручени текстови на антисрпском порталу БН ТВ, пропаганда не против власти него против Српске и у сврху јачања анимозитета између Србије и Српске. Као што имамо појачану постизборну активност кроз коју се врши криминализација свега у Српској, од Српске се прави република случај, имамо већ и „обојену револуцију“ у покушају, која ће ипак, надам се, остати на покушају.
  Шта ће се убудуће дешавати у Српској, показаће вријеме, како је на теми пренесена пропаганда са антисрпског портала БН ТВ моја обавеза је да реагујем.

  10
  2
 6. „Семберија = Србија“ потура невешту и провидну пропаганду нижег реда за рачун „евроатлантских интеграциониста“, а отворено речено, непријатеља Српске и српског народа.

  Са таквима је полемика некорисна — као са неким ко проспе нечист пред ваша врата па му доказујете да то није лепо, јер ова је нечист од пса, ова од крмета, а ово најогавније се не зна од кога је, али смрди на CNN или слични дериват.

  Предложио бих „семберцу“ да оде на гробље бањалучко па да се поклони сенима у рату изгинуле младежи који свој живот уградише у темеље Р. Српске. Па да мало промисли за чију кућу он/она сада ради. Ако је у њему преостало ишта живо и часно, можда уместо „Семберија“ стави „Косово“ у свој е-надимак.

  11
  2
 7. Заправо @Don Quixote овај што се потписа Семберијом методом copy/paste пренио је ту пропаганду из текстова (текстови https://www.rtvbn.com/cirilica/4032234/jednom-placenik-uvijek-placenik, https://www.rtvbn.com/cirilica/4032693/tv-prva-dodik-je-svojim-postupcima-pokazao-da-je-agent-hrvatskih-interesa, https://www.rtvbn.com/cirilica/4032657/hoce-li-dodik-predati-vlast-ako-izgubi, итд) са антисрпског портала БН ТВ.
  Било би добро да је у првој објави, осим копираних дијелова текстова од ријечи до ријечи, макар реченицу срочио „из своје главе“ или барем да је упутио на линкове да видимо са којег је портала та пропаганда.
  У другој објави у одговору мени написао је коју „из своје главе“ и богами показао који му је интелектуални капацитет.

  5
  1

Оставите коментар