Лаверн Спајсер: Бомбардовање Србије избрисано из америчке историје

НАТО називају одбрамбеном организацијом, али су били јако офанзивни када је требало да бомбардују Србију. То није било ничим испровоцирано, изјавила припадница Републиканске странке из САД

Насловница америчког часописа Тајм од 11. септембра 1995: Значење наслова je „Дресирање Срба“, али је игром речи: HEEL – HELL (пакао, нап. Ст.ст) и односом величине исписа суштинска порука Србе у пакао (Извор: Тајм – Фото: Олег Стјепановић/АП)

Амерички политичар из редова републиканаца Лаверн Спајсер оцијенила је да се чини да је читаво питање онога што се дешавало 1999. године у Србији избрисано из америчке историје због претјеране реакције НАТО, јер је очигледно да је оно што су урадили било погрешно.

Спајсерова, која је недавно на Твитеру упитала „зашто је општи став да Србија треба да се одрекне Косова, а Украјина не мора да препусти ниједан дио своје територије“, рекла је за Косово онлајн да није очекивала да ће ова објава постати толико популарна.

– Понекад ствари треба рећи. Чак и добијам оптужбе да сам плаћена да ширим пропаганду Владимира Путина. Уверавам вас да ме Путин не плаћа нити знам било шта о Русији – навела је Спајсерова.

Она није хтјела да улази у детаље да ли се може на који начин упоредити оно што се дешава у Украјини са догађајима из 1999. године и на Косову, додајући да постоји много контроверзи на свакој страни овог питања.

Спајсерова је истакла да читаво питање показује једну ствар коју људи морају да схвате – да НАТО није увијек сила добра.

– НАТО називају одбрамбеном организацијом, али су били јако офанзивни када је требало да бомбардују Србију. То није било ничим испровоцирано – истакла је она, наводећи да би историја то запамтила много другачије да су постојале друштвене мреже у то вријеме.

Лаверн Спајсер (Фото: Твитер)

Према њеним ријечима, историја ће се поново осврнути једног дана на то како је заиста било, а консензус ће бити да је Србија добила суров одговор.

Коментаришући то што је бизнисмен Илон Маск био на мети увреда албанских политичара због писања о Косову, Спајсерова је рекла да у Америци постоје независни мислиоци који сами истражују, а да је Маск веома добро упућен у геополитичка питања.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/СРНА/Искра, 7. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар