Часлав Копривица: Дио Запада безобзирно условљава српске власти на попуштање пред политичким хомосексуализмом

Скандалозно то што су колеге који су по образовању биолози себи допустили да природнонаучни дискурс контаминирају псеудонаучном идеологемом „рода“ (gender), рекао проф. Копривица

Проф. др Часлав Копривица (Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић)

Након што је патријарх српски Порфирије скренуо пажњу јавности на спорни садржај уџбеника из биологије у којем се говори о родном идентитету и родном изражавању, а министар просвете Бранко Ружић затражио њихово поновно преиспитивање, донета је одлука о хитном формирању радне групе у којој ће најеминентнији стручњаци из биологије изнети свој став.

„Садржина уџбеника биологије издавача Клет за осми разред основне школе представља вапијући примјер капитулације научних мјерила и научног етоса пред налетом једне опасне идеологије, која политизацијом полности жели да направи далекосежне културне преседане који треба да послуже као увод за праксу антиутопијске биополитике у европско-западњачким друштвима“, каже за портал ИН4С професор факултета политичких наука Универзитета у Београду, др Часлав Копривица.

Наиме, за све оне који нису упућени, лекција Клетовог уџбеника чији садржај се бави питањима пола и рода носи назив „Родни и полни идентитет у контексту хормонске активности и индивидуалне генетичке варијабилности“, а садржи и илустрације које помажу ученицима при разликовању родног изражавања, родног идентитета, сексуалне оријентације и полног идентитета.

Адвокатска канцеларија Радић: Уџбеници из биологије за осми разред и „родни идентитет“

„У име тобожњег уважавања „права“ и особености изразите мањине људи, који су, стицајем околности, погођени психо-социјалном синдромом дисидентског сексуалног идентитета, жели се путем псеудонаучних истина, које за дјецу у осјетљивом узрасту имају учинак пропаганде аберирајућих сексуалних образаца, произвести нова, промохосексуалистичка „нормалност“. Треба нагласити да је нешто овако постало могуће захваљујући перманентно притиску прохомосексуалистичких кругова Запада, који, у име тзв. „европских интеграција“, безобзирно условљавају српске власти на непрекидно попуштање пред политичким хомосексуализмом, који се на тај начин постепено уграђује у културне, образовне и медијске установе српске државе“ додао је наш саговорник на тему избора бирања родног идентитета и изражавања.

Он је додао да у овом случају посебно је скандалозно то што су колеге који су по образовању биолози себи допустили да природнонаучни дискурс контаминирају псеудонаучном идеологемом „рода“ (gender), за чије разумијевање, а нарочито за педагошко представљање, они не могу бити компетентни.

Национални просветни савет: Биологија за осми разред заснована на научним чињеницама, као и лекције о родном идентитету

„Теза о постојању тзв. „рода“ не спада у домен природних наука, већ потиче из „културалних студија“, а она је постала „оперативна“ тако што је једна крајње спорна, псеудонаучна теза, потекла из активистичких кругова политичком хомо-и-транссексуализму склоних, неријетко и лично сексуално „преоријентисаних“ особа, уз помоћ људи из академских кругова, сличних склоности, најприје октроисана као друштвенонаучно важећа и обавезујућа. У сљедећем кораку, културолошке валоризације тоталитарне идеологије „џендеризма“, истим „методом“, тј. агресивним друштвеним ангажовањем – у име тзв. „политичке коректности“, а не зарад истине и научности – савјесни природњаци на Западу јавно се жигошу и ометају у научном напредовању, уколико се на било који начин не сагласе с тезама научно непозваних дилетаната, чије екстремистичко дјеловање са становишта борбеног нихилизма доводи у питање саме темеље и опстанак европске цивилизације“, закључио је Копривица за портал ИН4С.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 17. 9. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. Proterivanje i silovanje nauke upravo ukazuje na to da smo duboko zasli u postnaucno ili pseudonaucno razdoblje.

    7
    2
  2. Čuo sam da postoje studije roda kojina se ne bave biolozi.

Оставите коментар