Пољски портал Конзерватизам: Немачка ће нам због Украјине и Британије узети све што смо стекли 1945.

Један потпис под актом ‚уније‘ са Украјином, ка англо-пољско-украјинском савезу – откинуће од Пољске све оно што смо стекли 1945, а можда и више, упозорио Konserwatyzm у редакцијском коментару

Тренутна политика пољске владе усмерена на савез са Украјином, сарадњу  са Великом Британијом и прекид веза с Европском унијом могла би довести до тога да та земља изгуби своје Западне територије – упозорио је варшавски портал Konserwatyzm.

Његови уредници су своје стартно упозорење додатно рашчланили овако:

„Цела Пољска је већ економски део Немачке. Зато нам досад нису узели наше Западне земље. Само питање немачких претензија није ни на који начин повезано са питањем пољских поседа, чак ни са пољском источном границом. То је само дериват наше потчињености немачкој економској политици. Стога би Немачка могла објавити да полаже право [на нашу територију] када Трећа пољска република постане део пројекта Британска Европа и због њега вероватно напусти Европску унију“.

Савез са Украјином и жеља за могућим стварањем пољско-украјинске уније или државе Пољске и Украјине такође може наштетити интересима и територијалном интегритету Пољске. Јер, ти потези могу Берлину дати повод за почетак враћања територија које су раније припадале Немачкој, додатно је упозорио Konserwatyzm у редакцијском коментару.

Па закључио: „Један потпис под актом ‚уније‘ са Украјином, један корак ка англо-пољско-украјинском савезу – откинуће од Пољске све оно што смо стекли 1945. године, а можда и више. Берлин и Вашингтон ће све отплатити неким од својих прошлих дефеката, а пољски корпус, прилепљен за украјинску англосаксонску колонију, биће подвргнут даљој убрзаној украјинизацији“.

Опрема: Стање ствари

(Факти, 28. 8. 2022)

Прочитајте још

Џорџ Фридман: Главни циљ САД увијек био спречавање савеза Њемачке и Русије (2015)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар